Skocz do zawartości

Rajdowy Garbus - Aeroplast 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

moja interpretacja pojazdu cywilnego. Model szczegółowo słaby, do tego fatalne spasowanie karoserii i podwozia, plus słabe oszklenie i sporo deformacji. Do tego los ukarał mnie ziarnieniem farby, bo zastąpiłem Pactrę Humbrolem. To wszystko napsuło mi trochę krwi.

Ale to Garbus. I za to można mu wszystko wybaczyć. Temu modelu.

Ogólnie miało to trochę inaczej wyglądać. No, ale nie wyszło.

Wyżywajcie się do woli.

IMG_3022.jpg

IMG_3024.jpg

IMG_3030.jpg

IMG_3029.jpg

IMG_3028.jpg

IMG_3027.jpg

IMG_3026.jpg

IMG_3025.jpg

IMG_3031.jpg

IMG_3033.jpg

Napisano

Całkiem miły pojazd, ale na moim monitorze oponki mają zielonkawy odcień...

Generalnie bardzo mi się podoba cieniowanie, ale co się stało z reflektorami?

Co to ma być?

Aerodynamiczne rozcinacze powietrza?

A gdzie tylne lampy?

Napisano

Oponki malowane na czaro i przetarte na szaro, więc ten zielony to jakaś anomalia, albo odbicie od karoserii.

Przednie reflektory. Aerodynamiczne rozcinacze powietrza - fajna nazwa Te zwykłe płaskie były fatalne, więc pełen optymizmu chciałem coś z nimi zrobić. I zrobiłem - zepsułem. A te wyglądały tak fikuśnie, że postanowiłem je dać w zamian

Tylne lampy. Tu mnie masz. Aeroplast też. W instrukcji nie ma o nich wzmianki, na wykazie części też. Ale przejrzałem jeszcze raz wszystko i jednak są. Się poprawi więc.

PS Tak patrzę to o wycieraczkach zapomniałem. Ale jak się przyjrzeć wypraskom, to chyba bez nich jednak lepiej się będzie prezentować.

Napisano

Fajny. Ładnie cieniowany. A te przednie świtła to faktycznie nie ten....Może zrób na gładko i zastąp czarnymi naklejkami(jak w nascarze)