myszaty Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 5 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: pierwszą żywicę. O! I tu mam spore obawy, a mam już zamówione Ansaldo z Karai i ochotę na kilka modeli z Choroszego. Ciężko dogaduje się z CA - zawsze wyląduje gdzieś odrobina gdzie nie powinna... No, ale teraz muszę poświęcić trochę czasu statkowi i może w końcu ruszę dalej rwd-y. Byle do wiosny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 28 minut temu, myszaty napisał: O! I tu mam spore obawy, a mam już zamówione Ansaldo z Karai i ochotę na kilka modeli z Choroszego. Ciężko dogaduje się z CA - zawsze wyląduje gdzieś odrobina gdzie nie powinna... No, ale teraz muszę poświęcić trochę czasu statkowi i może w końcu ruszę dalej rwd-y. Byle do wiosny. Podobno zamiast CA można używać żywicy dwuskładnikowej. Dla mnie ekspertem w żywicach jest Jakub powadzący stronę Rodzime lotnictwo II RP opowiedziane modelami https://www.facebook.com/EdwardHernet Skleił już ich dziesiątki. Ja jako pierwszą żywicę skleję coś prostego. Mam model szybowca Czajka 3 produkcji @p11c. Potem planuję właśnie Choroszego skleić, tylko jeszcze nie wiem, czy RWD-25, czy PZL-55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 14 godzin temu, myszaty napisał: mam już zamówione Ansaldo z Karai Balilla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Tak 49 minut temu, BRAVO112 napisał: Balilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 to przecieraj szlaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Dobrze, że mi przypomniałeś o tym Ansaldo A.1. Jak szukałem tego modelu to musiałem gdzieś przeoczyć, że jest żywica z Karayi. Trzeba będzie dopisać do listy. Żywic nie ma się co bać składa się tak samo jak modele wtryskowe. Tylko inne kleje trzeba używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojt4 Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Może warto otworzyć temat poświęcony żywicą . Osobiście kleję w 90 % procentach modele żywiczne , mają one swoją specyfikę . Przede wszystkim jest to temat dla tych co lubią niszowe konstrukcję . Nikt raczej "109" nie puszcza w żywicy ( mam na myśli całościowe modele). Reszta to technika sklejania troszkę odmienna od plastiku. To uniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi