don Napisano 22 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2023 Rzuciłem troszkę śniegu. Tak jak przypuszczałem przy montażu kół nie obyło się bez problemu. Wewnętrzny rząd nie wchodził na wahacze do końca i trzeba było szlifować, a i tak jakoś ciasno i nie równo. Deesy ułożone zadowalająco, jak na ten wyrób i w tym miejscu koniec klejenia (poza anteną). Wnioski. Poza układem jezdnym składanie modelu całkiem w porządku. Nauka na przyszłość: deesy słabo się sprawdzają przy ruchomym zawieszeniu - moim zdaniem. Trzeba je kleić do kół, a jak te się ruszają to można spieprzyć naturalne ułożenie gąsienic. Na dalszym etapie poprawki lakiernicze i napychanie śniegu w gąski. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Nie bój, nie bój, DS-y i tak się niedługo rozpadną Ale z tym zawieszeniem to fakt, to samo jest u RFM, wahacze muszą być idealnie równe, a niestety niektóre są lekko spaczone. Najlepsze do trzymania w ryzach zawieszenia są metalowe gąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 22 Stycznia 2023 Share Napisano 22 Stycznia 2023 Subtelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz45 Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 (edytowane) Fajnie. Delikatnie,ze smakiem. Jak wy to robicie? Ja chyba przesadziłem Edytowane 26 Stycznia 2023 przez Mariusz45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 Według planu Trochę oleum No i okazało się na koniec, że pośród mnóstwa nadprogramowych części w zestawie brak anteny. Za to są aż trzy części C11 W szpargałach wygrzebałem antenę i podstawę od RB i zmontowałem takie cóś Chyba będzie ok, bo musi, chociaż zestawowa antena z czwórki wygląda chyba lepiej No i start z podstawką Na kawałku płyty, chyba MDF, rozwałkowałem cienką warstwę takiego czegoś zrabowanego córeczce z jej warsztatu(nie wiem czemu do góry nogami) Deesami odcisnąłem ślady na "śniegu". To jednak się nie sprawdziło i musiałem usunąć całkowicie, na szczęście jeszcze nie całkiem stwardniałe "to coś", z miejsca gdzie będzie stał pojazd Tiger skończony. Przyśrubuję go do podstawki i zacznę jej śnieżenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 26 Stycznia 2023 Share Napisano 26 Stycznia 2023 Bardzo mi się to podoba. Osobiście dałbym jeszcze na gąsienicach pigment fixer lub lakier bezbarwny i podsypał leciutko z pędzla trochę pigmentu russian earth żeby zróżnicować lekko ten nieskazitelny śnieg. Ale wszystko zależy też jak będzie wyglądać sam podstawka - czy będzie na niej wszystko zasypane czy będą jakieś ziemiste prześwity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2023 Wszystko jak najbliżej zdjęcia, a raczej filmiku z epoki. Czyli czysty śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2023 Ostatnie zdjęcia z warsztatu. Sypnęło śniegiem Kwiatki Szmatki Wóz przyśrubowany I wisienka na torcie Jutro jak znajdę przyzwoite światło uczynię zdjęcia do galerii. Tymczasem dziękuję za uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2023 Share Napisano 27 Stycznia 2023 Figurka spoko. Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 Zrobiłem zdjęcia do galerii. Z racji rozmiaru podstawy wyszły jak wyszły. Zapraszam do obejrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi