iraz Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 U.S. WRECKER TRUCK FORD Z FIRMY ITALERI W SKALI 1:24 O NUMERZE KATOLOGOWYM 3825: NUMER REJESTRACYJNY:ABC 123 CO DAODAŁEM,ZMINIŁEM I ODJĄŁEM: -DODATKOWE DWA ZBIORNIKI PALIWA -DAŁEM INNY DERZAK -DAŁEM INNE RURY WYDECHOWE -NIE DAŁEM KOGUTÓW -NIE DAŁEM HOLOWNIKA,DAŁEM ZA TO SIODŁO -NA KOŁA BŁOTNIKI -Z TYŁU ŚWIATŁA -ZA KAŻDYM KOŁEM GUMOWY HLAPACZ -ZA KABINĄ PRZEWODY DO PODPINANIA NACZEP -ZA FOTELAMI PLAKAT -NA FOTELACH I PODŁODZE SKÓRZANY MATERIAŁ -ZROBIŁEM OTWIERANE I ZAMYKANE DZRWI -POD KABINĄ SILNIK V8 O MOCY 440 KM -W ORGINALNEJ WERSJI ODCHYLA SIĘ TYLKO MASKA A JA ZROBIŁEM ŻE KABINA ŚIĘ TEŻ ODCHYLA RAZEM Z MASKĄ -ZMIENIŁEM BUDE MIESZKALNĄ -ODBLASKI POŁOŻYŁEM 3 LAKIERY:JASNY NIEBIESKI,CIEMNY NIEBIESKI ORAZ SREBY TE KOLORY SĄ POŁYSKOWE NA TYM ZDJĘCIU JEST ORGINAŁ: A NA TYCH ZDJĘCIACH JEST MOJA WERSJA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 Mam pytanie jak się robi otwierane elementy np drzwi??? Jak sięrobi zawiasy?? itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WALDEK Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 Model jest ekstra, ale kabina się nie podnosi razem z osłoną silnika i przewody są umiejscowione za wysoko. Jak możesz to popraw to dobra rada? Posiadam ten model i kiedyś go zrobię. Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 Model jest ekstra, ale kabina się nie podnosi razem z osłoną silnika Pozdrawiam Waldek Iraz prawdopodobnie zrobił to specjalnie aby mieć wgląd na silnik i skrzynię biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Wszytkim dziękuje za opinie. Tornado ma racje. A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł. Szkoda bo chciałbym w swoich następnych porobić otwierane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 (edytowane) Niestety WALDEK ale widziałem na necie mają tak odchylane maski razem z kabiną: Edytowane 18 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł. A myślałem, że na forum wymieniamy się sposobami na robienie coraz to lepszych modeli, zamiast "kitrać" swoje sposoby dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Przykro mi ale tego nie da się napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Wszystko się da napisać + dokumentacja fotograficzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 A myślałem, że na forum wymieniamy się sposobami na robienie coraz to lepszych modeli, zamiast "kitrać" swoje sposoby dla siebie... Ja tez tak myslalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 IRAZ: Niestety WALDEK ale widziałem na necie mają tak odchylane maski razem z kabiną: Czy móglbys pokazać jakieś zdjęcie takiego otwierania?? bo musze przyznać, że jeszcze nigdy sie z czymś takim nie spotkałem. Pozdr. Nobel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Czy móglbys pokazać jakieś zdjęcie takiego otwierania?? Przecież to jest TAJNE/POUFNE - cud, że cokolwiek pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 IRAZ - nie krępuj się, pierdyknij fotkę 800x600 w podpisie. Jeszcze fajniej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Poprostu kupujesz zawias który jest jedynie w angli i przyklejasz.Dlatego nie chciałem mówić mo itak go nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Khieh, hieh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Patison Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Czy Zabrze leży w Anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Poprostu kupujesz zawias który jest jedynie w angli i przyklejasz.Dlatego nie chciałem mówić mo itak go nie dostaniesz. coz moge powiedzieć: KFS czy inny producent konwersji do modeli ciężarówek jest dla kazdego. Dlaczego ma go nie dostać?? uzbiera kase i sobie kupi, tylko kasa jest ogranicznikiem. Ja chciałbym zadać pytanie po co wydawac kupe kasy na zawiasy, jesli mozna je zrobić samemu?? Igla, szpilka, cienka blacha offsetowa i jazda, jesli moderator pozwoli wstawie link do relacji zaprzyjaznionego Niemca, ktory bardzo ladnie wykonał takie zawiasy przedstawiając dokumentacje zdjęciową... http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=3&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 haha dobre Specjalnie z Angli powiadasz . Ja znam inny sposób nie robilem nim ale widzilem kiedys . na taśme klejącą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł. Ego tego gościa jest większe niż Pałac Kultury im. Stalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 jakieś to dziwne zachowanie , zawiasowe tajemnice ? dostępne tylko w anglii? w takim razie odemnie , dla Ciebie zabawka , fi 50 murzyńska , dostepna tylko w gdyni , ja jestem sprite , Ty pragnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WALDEK Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Panowie spokojnie ogólnie mi się podoba, ale to nie typowe otwieranie się osłony silnika wzbudziło moje zainteresowanie jest rzeczą niemożliwą w oryginale takie otwieranie przedziału silnikowego razem z kabiną kierowcy.Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. Jeśli posiadasz jakieś fotki w tym przypadku to proszę o pokazanie, że było coś takiego możliwe w oryginale jak nie to napisz, że pomysł własny i koniec burzliwego tematu. Popieram nowe rozwiązania, ale nie popieram radosnej twórczości. Nie przyjmuję do wiadomości tajemnicy albo się dzielimy swoimi pomysłami i rozwiązaniami albo nie. Jak nie to chyba pomyliłem forum? Pozdrawiam Waldek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 jezeli chodzi o zawiasy , to chłopaki od ciężarówek słuchajta bary łajata - ja mam zamiar robic ruchome elementy na statku , poszedłem do sklepu i przy okazji kupowania różnych orczyków do serw , kupiłem zawiasy, kilka rodzajów - różne kształty , można pewnikiem cos z tego sobie przerobic- w końcu jestesmy modealrzami żeby sobie własnie radzic z takimi problemami . Są to zawiasy różnych krztałtów , modelarze lotniczy latajacy używaja wydaje mi sie tychże do mocowania klap , lotek w skrzydłach i stateczników . Kosztuje to pewnie ze dwa złote za sztuke albo gdzies tyle , moge strzelic fotkę jutro , bo teraz zmullam jak to wyglada . Po przeróbce napewno sie może przydać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Poprostu kupujesz zawias który jest jedynie w angli i przyklejasz.Dlatego nie chciałem mówić mo itak go nie dostaniesz. to zrób fotkę zawiasu , zobaczymy czy to takie skomplikowane urządzenie i czy jest dostepne tylko w anglii, trzba wykonac je z tytanu i przprowadzic specjalne obliczenia spadku entalpii na łopatkach wirnika wiertarki wiercącej do zawiasu dziurkę?? hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 19 Lipca 2006 Autor Share Napisano 19 Lipca 2006 W Polse szukałem ale nie znalazłem orginalnych zawiasów do amerykańskiego FORD-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi