Skocz do zawartości

U.S. WRECKER TRUCK ITALERI 3825

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

U.S. WRECKER TRUCK FORD Z FIRMY ITALERI W SKALI 1:24 O NUMERZE KATOLOGOWYM 3825:

NUMER REJESTRACYJNY:ABC 123

CO DAODAŁEM,ZMINIŁEM I ODJĄŁEM:

-DODATKOWE DWA ZBIORNIKI PALIWA

-DAŁEM INNY DERZAK

-DAŁEM INNE RURY WYDECHOWE

-NIE DAŁEM KOGUTÓW

-NIE DAŁEM HOLOWNIKA,DAŁEM ZA TO SIODŁO

-NA KOŁA BŁOTNIKI

-Z TYŁU ŚWIATŁA

-ZA KAŻDYM KOŁEM GUMOWY HLAPACZ

-ZA KABINĄ PRZEWODY DO PODPINANIA NACZEP

-ZA FOTELAMI PLAKAT

-NA FOTELACH I PODŁODZE SKÓRZANY MATERIAŁ

-ZROBIŁEM OTWIERANE I ZAMYKANE DZRWI

-POD KABINĄ SILNIK V8 O MOCY 440 KM

-W ORGINALNEJ WERSJI ODCHYLA SIĘ TYLKO MASKA A JA ZROBIŁEM ŻE KABINA ŚIĘ TEŻ ODCHYLA RAZEM Z MASKĄ

-ZMIENIŁEM BUDE MIESZKALNĄ

-ODBLASKI

POŁOŻYŁEM 3 LAKIERY:JASNY NIEBIESKI,CIEMNY NIEBIESKI ORAZ SREBY TE KOLORY SĄ POŁYSKOWE

NA TYM ZDJĘCIU JEST ORGINAŁ:

3825s3pg.jpg

A NA TYCH ZDJĘCIACH JEST MOJA WERSJA:

s40208850cu.jpg

s40208869jf.jpg

s40208870ic.jpg

s40208887ps.jpg

s40208892on.jpg

s40208906uc.jpg

s40208919wj.jpg

s40208926qb.jpg

s40208933yq.jpg

s40208949ut.jpg

Napisano

Model jest ekstra, ale kabina się nie podnosi razem z osłoną silnika i przewody są umiejscowione za wysoko.

Jak możesz to popraw to dobra rada?

Posiadam ten model i kiedyś go zrobię.

Pozdrawiam Waldek

Napisano
Model jest ekstra, ale kabina się nie podnosi razem z osłoną silnika

Pozdrawiam Waldek

Iraz prawdopodobnie zrobił to specjalnie aby mieć wgląd na silnik i skrzynię biegów

Napisano

Wszytkim dziękuje za opinie.

Tornado ma racje.

A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł.

Napisano

A co do otwieranych elementów to tego ci nie moge zdradzić bo to jest najlepszy mój pomysł.

Szkoda bo chciałbym w swoich następnych porobić otwierane drzwi

Napisano (edytowane)

Niestety

WALDEK ale widziałem na necie mają tak odchylane maski razem z kabiną:

Edytowane przez Gość
Napisano

A myślałem, że na forum wymieniamy się sposobami na robienie coraz to lepszych modeli, zamiast "kitrać" swoje sposoby dla siebie...

Napisano

Przykro mi ale tego nie da się napisać.

Napisano

Wszystko się da napisać + dokumentacja fotograficzna.

Napisano
A myślałem, że na forum wymieniamy się sposobami na robienie coraz to lepszych modeli, zamiast "kitrać" swoje sposoby dla siebie...

Ja tez tak myslalem...

Napisano

IRAZ:

Niestety

WALDEK ale widziałem na necie mają tak odchylane maski razem z kabiną:

Czy móglbys pokazać jakieś zdjęcie takiego otwierania?? bo musze przyznać, że jeszcze nigdy sie z czymś takim nie spotkałem.

Pozdr. Nobel

Napisano
Czy móglbys pokazać jakieś zdjęcie takiego otwierania??

Przecież to jest TAJNE/POUFNE - cud, że cokolwiek pokazał.

Napisano

Poprostu kupujesz zawias który jest jedynie w angli i przyklejasz.Dlatego nie chciałem mówić mo itak go nie dostaniesz.

Napisano

Poprostu kupujesz zawias który jest jedynie w angli i przyklejasz.Dlatego nie chciałem mówić mo itak go nie dostaniesz.

coz moge powiedzieć:

KFS czy inny producent konwersji do modeli ciężarówek jest dla kazdego. Dlaczego ma go nie dostać?? uzbiera kase i sobie kupi, tylko kasa jest ogranicznikiem.

Ja chciałbym zadać pytanie po co wydawac kupe kasy na zawiasy, jesli mozna je zrobić samemu?? Igla, szpilka, cienka blacha offsetowa i jazda, jesli moderator pozwoli wstawie link do relacji zaprzyjaznionego Niemca, ktory bardzo ladnie wykonał takie zawiasy przedstawiając dokumentacje zdjęciową...

http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/thread.php?threadid=3&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1[/i]

Napisano

Ego tego gościa jest większe niż Pałac Kultury im. Stalina

Napisano

jakieś to dziwne zachowanie , zawiasowe tajemnice ? dostępne tylko w anglii? w takim razie odemnie , dla Ciebie zabawka , fi 50 murzyńska , dostepna tylko w gdyni , ja jestem sprite , Ty pragnienie

c3677fc7ccfaa3b7.jpg

Napisano

Panowie spokojnie ogólnie mi się podoba, ale to nie typowe otwieranie się osłony silnika wzbudziło moje zainteresowanie jest rzeczą niemożliwą w oryginale takie otwieranie przedziału silnikowego razem z kabiną kierowcy.Nie spotkałem się z takim rozwiązaniem. Jeśli posiadasz jakieś fotki w tym przypadku to proszę o pokazanie, że było coś takiego możliwe w oryginale jak nie to napisz, że pomysł własny i koniec burzliwego tematu. Popieram nowe rozwiązania, ale nie popieram radosnej twórczości. Nie przyjmuję do wiadomości tajemnicy albo się dzielimy swoimi pomysłami i rozwiązaniami albo nie. Jak nie to chyba pomyliłem forum?

Pozdrawiam Waldek.

Napisano

jezeli chodzi o zawiasy , to chłopaki od ciężarówek słuchajta bary łajata - ja mam zamiar robic ruchome elementy na statku , poszedłem do sklepu i przy okazji kupowania różnych orczyków do serw , kupiłem zawiasy, kilka rodzajów - różne kształty , można pewnikiem cos z tego sobie przerobic- w końcu jestesmy modealrzami żeby sobie własnie radzic z takimi problemami . Są to zawiasy różnych krztałtów , modelarze lotniczy latajacy używaja wydaje mi sie tychże do mocowania klap , lotek w skrzydłach i stateczników . Kosztuje to pewnie ze dwa złote za sztuke albo gdzies tyle , moge strzelic fotkę jutro , bo teraz zmullam jak to wyglada . Po przeróbce napewno sie może przydać .

Napisano

to zrób fotkę zawiasu , zobaczymy czy to takie skomplikowane urządzenie i czy jest dostepne tylko w anglii, trzba wykonac je z tytanu i przprowadzic specjalne obliczenia spadku entalpii na łopatkach wirnika wiertarki wiercącej do zawiasu dziurkę?? hm?

Napisano

W Polse szukałem ale nie znalazłem orginalnych zawiasów do amerykańskiego FORD-a.