szlachcik1 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 odnośnie malowania to proponuje malowanie piaskowe z czarnymi plamami. Albo z jedną wielką czarną plamą (myślę że fajnie by się prezentował), kiedyś tam szukałem zdjęć tego pojazdu dla własnych potrzeb w necie więc i tu dam jedno choć to inna wersja ale może się przyda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Piaskowe bedzie jednolite, przemalowane na ciemne piaskowe. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 subgrafik A jakiego koloru użyjesz pytam bo mam bedforda do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 12 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2008 Servus! Na szczescie wnetrze nie bedzie specjalnie widoczne bo jak widac bardziej dramatyczna niz finezyjna robota. pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 No tak co miesiąc małymi kroczkami coś z tego będzie Na poważnie to wnętrze super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 (edytowane) Nieźle, bardzo nieźle. Tu akurat, czytając sobie do snu dojrzałem taką oto sekcję zdjęć. Żołnierze(trójka) to akurat nie anglicy, ale ciuszki możesz ściągnąć;): Nie zdecydowałeś się na "naskórek" wiec tu masz pole do popisu : pzdr *fot z książki: Dawid Boyle "II WOJNA ŚWIATOWA" Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Houk Rafale - fantastyczne foty, Dziekuje temat ciezki do wyszperania... a sa na tyle fajne, ze chyba sie za jakis czas zabiore za temat raz jeszcze (dokladniej detalujac model) a robiac kopie z fotografii numer 2. Dzieki Boozy za komentarz. Pozdr Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Nie ma za co, widząc je od razu pomyślałem o Pawełku, tak , wiem, kochany jestem :p Co do kopii, ciężko będzie ogromnie, niemniej ciekawiej..niż przewoźnik znaków. Co do mocniejszego detalowania, cobyś Pawle się nie "zadetalował" bo zakopiesz się w nich,jak ten wozik..w piachu - a nie wiem, czy będzie aż tylu chętnych do wyciągania ;) powodzenia Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 No to Rafale znalazlem paru chlopakow i pchneli za piwo toto troche do przodu. Troche niechlujnie wyszlo (CM to jednak kwestia dobrego maskowania i precyzyjnej pracy pedzlem). Kolejno: - maskowanie i podklad z Chaos Black Citadel - mix kolorow Gunze C i troche zabawy z malowaniem aero w manierze CM - na to Humbrole do wydobycia tego i tamtego oraz delikatnie probowalem metoda kolegi EWPGi z PWM mokre w mokre, zroznicowac nieco baze w malarski sposob. (jako mokra baza uzylem filtr MIGa Ochre). teraz chce go polakierowac na blysk gunze C clearem, na to kladziona na lakier do wlosow modulacja w ciut innym odcieniu jakas mieszanka z gunze H i przecierka... chcialbym uzyskac texture na poziomie koloru a nie klasycznych zdrapan farby zdaje sie czeto tak to wyglada na foto zepoki* Pozdrawiam Pawel *tym tez niechlujstwa swoje czesciowo ukryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Pięknie Pawcio, pieknie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Nie powiem cieszy oko to Twoje autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Brne dalej a im dalej tym mi sie mniej to wszystko podoba. 1. CM part 2 + kalki 2. Podwozie bez wash'y 3. Calosc z pierwszym wash'em (neutral MIGa) Raza co poniektore detale (albo raczej ich brak/wykonanie) a najbardziej nie moge patrzec na ta szmate nad kabina, ale juz za duzo czasu na to poszllo i nie bede tego sciagal i robil na nowo bo wole cos nowego zaczac ..,.. Pozdr pawel PS. teraz malowanie detali, obic , szybki kurzenie graty kurzenie i pigmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Zdecydowanie wyglada super. Ta szmata to akurat podoba mi sie najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 No powoli ale do przodu i to z bardzo dobrym efektem. Zdjęcia są super, jaki aparat? Ewentualnie jakie parametry ustawiasz? Ta szmata to akurat podoba mi sie najbardziej. Przydałby się jakiś dokładny opis produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Przydałby się jakiś dokładny opis produkcji Ot masa plastyczna rozwalkowana - tu talk potrzebny "do stup" zasypywania. i juz. Obiecuje przy okazji tutke. Dziekuje za komentarze p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Jak dla mnie śliczny, widać włożoną pracę, jeden z lepszych jakie widziałem w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 nad drzwiami, te olejne rozjaśnienia, może złam je czyms ciemniejszym? Trochę traci ta powierzchnia na "ostrości" Kaleczi Ci ładnie siadły, jeno za całe "som"...skoro jedną podmęczyłeś to możeby i reszcie dać w skórę? Pawełku, a te poziome czarne kreseczki na budzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Dziekuje chlopcy za komentsy. Co do rozjasnien, kaleczek to spokojnie, to jest baza do dalszych zabaw z obdrapaniami, obiciami i reszta syfu - i calkiem jestem zadowolony. Rozpatruje tylko teraz opcje czy pokazac, ze pod spodem byl kolor zielony i przemalowano (moze byc fajnie, ale moze to zwalic calosc... ), czy klasycznie jasniejszy + ciemne przebicia glebiej. Sklaniam sie jednak ku zielonemu wpierw. Poziome kreseczki na budzie z tylu (?) to najzwyczajniejszy w swiecie syf ktory wyszedl po szlifowaniu brudnym papierem szczescie nie bedzie finalnie widac. Swoja droga niepotrzebnie i za mocno go podrapalem rylcem przed malowaniem - nie polecam jak sie ktos jak ja nie zna i robi bez wyczucia P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Co do rozjasnien, kaleczek to spokojnie,to jest baza do dalszych zabaw z obdrapaniami, obiciami i reszta syfu - i calkiem jestem zadowolony. super. Rozpatruje tylko teraz opcje czy pokazac, ze pod spodem bylkolor zielony i przemalowano (moze byc fajnie, ale moze to zwalic calosc... ), czy klasycznie jasniejszy + ciemne przebicia glebiej. Sklaniam sie jednak ku zielonemu wpierw. Czas chyba najwyższy, bo jakieś wyrwy w błotniku widać. Swoja droga niepotrzebniei za mocno go podrapalem rylcem przed malowaniem - nie polecam jak sie ktos jak ja nie zna i robi bez wyczucia Smile dopóki sie nie zamieni teorii w praktykę(ktora czasami boli), można..no właśnie popisać..a na czymś się "cza" cwiczyć. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Model jest super... też lepiłem ostatnio ten model ale mój to sie przy tym kryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Serwus, ostatni juz chyba jupdejt warsztatowy z moje strony, a w nim przemeczony stan obecny (napackany farbami i po waszach oraz kurzeniu za pomoca farb tamiya przed pigmentami) (tzn faktycznie juz zabrnalem ciut dalej bo wstepnie go zapigmentowalem, ale czekam na pomalowanie gratow i jeszcze planuje przykurzyc po calosci dodac tu i tam troche tlusto oleistych plam i tego typu syfu...) Wiem, ze przesadzilem i zabrnalem ciut za daleko, ale w imie nauki trzeba poswiecen - wydaje mi sie, ze za malarsko genrealnie czuc pedzel tu i ówdzie, i przez to brak wycyzelowanych detali czyli tego co mi sie w modelarstwie bardzo podoba (Sergiusz czy Wojtek eF.) to moze jutro bedzie galeria, bo za tydzien na czas dluzszy do Wiednia jade i jak to bedzie z tym moim tempem to juz kompletnie nie wiem... relacji pewnie juz warsztatowych nie bedzie* ino w gelerii sie pojawie o ile cos skonczyc sie uda... Pawel * Warsztat na forum PA biezacych projektow jedynie porwadzic bede. z uwagi na chroniczny brak czasu, a i sens przeklepywania tego samego tu i tam bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Elegancko, fajnie zużyty. Lubie takie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Co tu dużo pisać, syf, syf i jeszcze raz syf.... lubię takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Ale się przez te kilka dni zużył na tej pustyni. wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Dzieki Chlopaki za komentsy. no i nie kilka dni a juz pol roku dojechac nie moze... Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi