Adrian800 Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Parę zdjęć z nowej dioramki. Finalnie będę się inspirował zdjęciem bitwy która toczyła się o Gołdap w roli głównej pantera Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Adrian800 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Testament68 Napisano 26 Grudnia 2022 Share Napisano 26 Grudnia 2022 Nie będzie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 Mam nadzieję, że jakoś to fajnie wyjdzie. Na chwilę obecną walczę z gąsienicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 2 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2023 Już wiem, że z jedną rzeczą nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 12 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2023 Delikatny postęp z pracy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 Doszła stolarka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 Bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Stycznia 2023 Share Napisano 16 Stycznia 2023 (edytowane) W obszarze zamieszkiwanym przez Niemców, szczególnie w dawnych Prusach i na Pomorzu, dach w swej dolnej części był - w charakterystyczny sposób - nieco mniej spadzisty. Widać to dobrze na zdjęciu z epoki. Jest to bardzo charakterystyczny element tamtejszej architektury. Poza tym pięknie. Widać, że czytujesz Muratora. Edytowane 16 Stycznia 2023 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 16 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2023 Z tym muratorem to się uśmiałem co do samego domku to nic już nie zmienię bo bym musiał go robić od nowa. Teraz już wiem,że wszystkiego nie zrobię tak jak na zdjęciu. Trochę porwałem się z motyką na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2023 Podłoga zrobiona i pomalowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Drewienko super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 Dzięki. Ogólnie to strasznie mi to idzie wolno. 2 minuty temu, myszaty napisał: Drewienko super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Pomyśl o tym dachu o którym pisał @zaruk - bardzo charakterystyczna rzecz na tym zdjęciu, ta geometria jest zauważalna. Może nie będzie tak trudno to zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 29 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2023 36 minut temu, myszaty napisał: Pomyśl o tym dachu o którym pisał @zaruk - bardzo charakterystyczna rzecz na tym zdjęciu, ta geometria jest zauważalna. Może nie będzie tak trudno to zmienić? Stawiasz mi wysoką poprzeczkę Nie wiem czy nie musiał bym zmienić całej szczytowej ściany. Chyba że nadleje z gipsu. Będę się musiał zastanowić. Gorzej bo nadal nie mam pojęcia z czego zrobić takie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 34 minuty temu, Adrian800 napisał: Stawiasz mi wysoką poprzeczkę Broń Boże nie namawiam..... Hmmm. Ja bym spróbował zrobić napierw 1 sztukę - potem forma na kilka z silikonu i odlewać z gipsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Kilka nowych rzeczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Prawie koniec zostało mi przybrudzenie gąsienic ,zagospodarowanie wnętrza budynku i zastanawiam się na wstawieniu figurek przy drzwiach do budynku. Wiem, że nie dałem rady odwzorować wszystkiego tak jak na zdjęciu. Ale umówmy się, że zdjęcie było jedynie inspiracją do dioramy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Super to wychodzi ale jedno ale - brakuje sladow gasienic na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Ślady delikatne są ale ziemia zmarznięta i nie odciska się tak jak w lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Dachówki nowiutkie, jakby prosto z cegielni. Trzeba by im trochę życia dodać. Popatrz na filmiki wujka Night Shift, jak on to robi. Może Cię zainspirują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Na dachówki mam zamiar jeszcze dać washa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 On fajnie pokrywa je mchem i porostami, efekt jest bardzo zachęcający. Jeśli mam być szczery, to te kępki trawy nie wyglądają naturalnie. Będziesz się jeszcze z nimi mocował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Ogólnie jest super i umówmy się - dużo do fotki referencyjnej nie brakuje - chociaż te kilka niuansów typu dach poprawiło by odbiór. Trawę trzeba zmęczyć bo na razie masz efekt a'la pustynny busz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Dzięki za rady. Co do trawy to może faktycznie ją zamienie na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Dodałem więcej trawy i tym samym zlikwidowałem samotne kępy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi