KRYSTEK Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Właśnie dotarła Tutka - model naprawdę godny uwagi. Właśnie kombinuję jak można ją zrobić w malowaniu 36 SPLT. Kalkomanie z książeczki Kagero MI-8, a dokładnie napisy w skali 1/72: RZECZPOSPOLITA POLSKA REPUBLIC OF POLAND oraz godło państwowe(szkoda że jest tylko jedno) według moich obliczeń są minimalnie mniejsze i pasują do modelu w skali 1/144. Grzes może jako miłośnik samolotów z biało-czerwoną coś doradzisz. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Poszukaj modele firmy Wojar w skali 1/100 ( stare NRD-skie VEB-y ). Dokladnie Tu-154 i Jak- 40 w malowaniach rzadowych. Kalki do nich robil chyba Techmod. Moze skalowo da sie dopasowac chocby z Jaczka http://www.familie-wimmer.com/hobby/hr06/hr06-veb/hr06-v06/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Ostatni raz widziałem te piekności w modelarskim w Hamburgu. W Gdyni nigdy ich nie widziałem. Mogłem kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Grzes może jako miłośnik samolotów z biało-czerwoną coś doradzisz. No KRYSTEK w pierwszej chwili też pomyslałem o kalkach z TopShotsa, ale ponieważ nie mam modelu, to Ty jesteś wyrocznia czy by się nadały. Możnaby jeszcze spróbwać z wydrukowaniem kilku kaleczek, zwłaszcza, że wiele tego do naszej "rządówki" nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 http://www.f-dcal.net/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Ladnie z ich strony Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak ktoś z kolegów będzie miał dostęp do kalek polskiej Tutki (36 SPLT , PLL LOT) to biorę w ciemno. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Gotowy model zza Bugu: http://modelizm.pl.ua/publ/13-1-0-382 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Gotowy model zza Bugu: http://modelizm.pl.ua/publ/13-1-0-382 Pozdr. Pawel Bardzo fajny - mam nadzieję że mój będzie podobny w wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Pozwolę sobie odkopać temat. Udało się komuś złożyć tutkę ? Jak efekty. Jutro ew. w środę , zamierzam kupić model ( dziś na pawiej ktoś mnie uprzedził o 10min. , a o sklepie na dzielnej nie wiedziałem ). Chciałbym uzyskać efekt "nówki sztuk" , czyli ładnego , błyszczącego wręcz poszycia. Osiągnę to , nakładając na pomalowany model SIDOLUX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Udało się komuś złożyć tutkę ? Jak efekty. A bardzo proszę Mamy już pierwszego i jak na razie jedynego pasującego do odpowiedzi viewtopic.php?t=10689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 A niedługo zaroi się na wystawach od mini dioramek z Tutką pt "Mroźny incydent w Ułan Bator" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 A niedługo zaroi się na wystawach od mini dioramek z Tutką pt "Mroźny incydent w Ułan Bator" Dokładnie I wszyscy zadawać sobie będą pytanie jakim cudem się nie rozbił, przecież wszystko było na najlepszej drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 10 Grudnia 2008 Share Napisano 10 Grudnia 2008 Chociaż łatwo nie było , dziś udało się zdobyć ( sklep na Kieleckiej ) Mówiąc szczerze , spodziewałem się mniejszego pudełeczka. Wykonam z podwoziem i na statywie w malowanie Aerofłotu ( wersja rosyjska ). Teraz tylko uzupełnić warsztat farbami , pędzlami , klejem i ruszam z kopyta Na życzenie mogę dodawać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel182 Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 Fajnie że ta Zvezda ma pełne oszklenie WSZYSTKICH okienek (zupełnie jak stare modele Made in DDR) a nie tylko kabiny pilotów jak to jest w przypadku modeli Revella :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 No nareszcie są kaleczki do Tutki http://www.allegro.pl/item568745750_kalkomania_lot_air_force_poland_skala_1_144.html Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 oooo super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi