Jump to content

[In-Box] Tu 154 Zvezda 1:144

pgreg
 Share

Recommended Posts

Witajcie,

jako że model świeży to dzielę się inboxem:

443676ee1486b082.jpg

Trzy malowania (po środku moje ulubione)

2d018b22d5e47612.jpg

Instrukcja i kalkomanie:

c5a0f6f717912707.jpg

Malowania:

991bcf7e4817e1d5.jpg

.. i to co tygrysy lubią najbardziej:

24fe65a710b1212c.jpg

af442d24dfc054d2.jpg

18a8547952dfaedc.jpg

adb3d8c15b3d7d5e.jpg

i na koniec małe porównanie :-)

Często widuję "tutkę" i nie jest ona mała ale porównanie do A380 mnie zabiło

15319142da35ea54.jpg

w sumie to jeśli wymiary są ok to silnik z A380 ma średnicę kadłuba Tu154

3349d99ae2c489a7.jpg

Na koniec moja subiektywna opinia - czyste wypraski, bardzo ładne wgłębne linie, detale tez zaskakują - w sumie same plusy, i to jeszcze za jaką cenę: 36 zł.

Pozdrowienia

Ja użyłem raz kalek Zviezdy od MiG-21bis - siadały bardzo ładnie bez żadnych płynów (bo nie miałem), ale trudno powiedzieć czy firma trzyma poziom z kalkami we wszystkich swoich modelach. Bo modele jeśli chodzi o jakośc to ma na różnym poziomie.

pozdr

Fajny inbox czy to samo co pakował alenger albo eastern express ?

Bo mi się tak wydaje.

Jesteś w wielkim błędzie. Allanger to stary model mający ponad 30 lat, produkowany onegdaj przez Krugozora - kupa nad kupy, w dodatku nie wiadomo w jakiej skali. A ten tutaj, to piękny, nowy produkt Zvezdy - najwyższa jakość.

Co do kalek Zvezdy, to ostatnio kleiłem je. Mają ładny rysunek, ale srebrzą się - płyny niezbyt dają im radę.

Właśnie sobie poczytałem w SAMI [z 2007 jeszcze ]o zveździe -"startowali od zabawek i , jak każda rosyjska firma, przepaków FROG, a teraz robią modele godne pozazdroszczenia, zwłaszcza , jeśli wyprodukują to, co zapowiadają". W tym samym piśmie druzgocąca relacja z klejenia Alangerowskiego Ił62- po tym, co przeczytałem, w życiu nie zerknę na Alangera..... ):D

płyny niezbyt dają im radę.

To może bez płyna? Wiem, brzmi to głupio, ale są przypadki , gdy kalka lepiej działa bez [chociaż niewiele] ;)