PiterATS Napisano 4 Marca Share Napisano 4 Marca 16 godzin temu, Konrad-Ciba napisał: Cześć. Wszystko dodaje tutaj na bieżąco. Narazie nic nie robiłem. Kombinowałem przy nim filcem i w pewnym sensie jest to jakaś opcja. Natomiast ostatnio coś próbowałem dłubać zakrzywionym ostrzem Olfy, po prostu idąc po szwie licem i robiąc to delikatnie; Nawet też wychodzi. Narazie sobie maluję. Ok, myślałem że odkryłeś jakąś technikę wyrywającą z butów, ale widzę że na tym etapie mamy podobne podejście, jeśli idzie o używanie zakrzywionych ostrzy skalpelów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 4 Marca Autor Share Napisano 4 Marca Nie, jak wspomniałem narazie to leży wszystko. Dopiero gdy zakończyć malowania na Pz i T35 będę coś kombinował w montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca Totalnie mam lenia. Tyle dziś. Eksces na całego ale dodaje. Poprawki szwów i belka. Muszę jakoś bazę teraz Vallejo zrobić z pędzla, nie wiem jak to scalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Ten kamuflaż ma wyglądać jak nanoszony pędzlem w polowym warsztacie? Ta lampa Boscha ślicznie wyszła, nawet bez klosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Powiem Ci szczerze, że można gdybać. Jeżeli chodzi o model, po prostu nie mam sprawnych aerografów wiec sobie chciałem zobaczyć jak to pędzlem wyglada. I według mnie jest bardzo duża głębia jak się na model patrzy. Zaraz będę chyba właśnie kończyć ten kamuflaż. Jeżeli zaś o te czołgi, z tej jednostki chodzi to, tutaj też nie wiem bo na niektórych zdjęciach plamy są takie i takie. Bardziej to jakaś moja wizja. Zresztą “11” będę pewnie malować już aerografem, tego starego 515 malowanie tak i tak a przy tej 25 można też zrobić plamkę przy konturach także możliwości jest dużo. Po prostu fajnie się to maluje olejem. Tak jak na płótnie jakoś się nie mogłem przekonać tak tutaj jest naprawdę porywająco. Wspomniane wcześniej zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca Udało się skończyć kamuflaż a przy okazji ogarnąć belkę i te błędy na wieży. Teraz dam trochę czasu schnięcia bo niektóre plamy już się matowią powoli i wydobywają tak naprawdę dopiero fajny efekt. W międzyczasie jakoś ogarnę kolorystykę wanny i dokończę malowanie detali. Po tym model będzie chyba gotowy na jakieś lakiery. A kiedy to lakierować, tego jeszcze nie wiem. Efekt mi się podoba i nie chcę żeby mi lakier popękał albo stało się coś innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca ^ Do poprawy jeszcze będę mieć tą górę i lufę, pewnie na szaro. Tymczasem. “11” z RFM gotowa prócz dwóch detali których nie mam narazie. Trzeba jeszcze przewiercić otwory na zapas na przodzie. Po prostu to przykleiłem, zapomniałem a miniwiertłem ciężko tam się przebić. Muszę zakupić jakieś normalne długie. Fajnie znowu coś poskładać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Miałem coś działać przy Bef ale stwierdziłem, że muszę jednak zrobić coś z tą górą. Wytarłem kamuflaż na lufie - będzie szara. Biegowo już trochę mnie rwie i trzeba wprowadzić dziś jakąś spokojną formę regeneracji naturalnej oczywiście ;O Zdjęcie tylko kadrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Łomatko ale przeskok Co to M-60 czy M-48 ? Edytowane 9 Marca przez Paweł Czarnocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca (edytowane) 33 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał: Łomatko ale przeskok Co to za M-60 ? No, poleciałem z cęgiem. To 48. Jak chodzi o szparę to pod skrzydełka włożę coś. Edytowane 9 Marca przez Konrad-Ciba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Będzie sporo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca łomatkojedyna naliczyłem 14 rozpoczętych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Ogólnie to jest ponad 40 napewno ale kto by to liczył i po co. Przerwę se zrobiłem. Sporo już wyczyściłem. Może jeszcze coś będe działać i po pracy zrobie zdjęcie a jak nie to pod wieczór i tak podsumuje, jak już będzie kręcone totalnie po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Wstawię sobie to tutaj żebym nie zapomniał a nie chce mi się tego w telefonie trzymać. Nie wiem czy ten schodek ma tutaj być. A5. To są pewnie uchwyty? Tyle zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Coś takiego jeszcze myślę. Nie wiem tylko jak to siadało i wyrywało z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca No i ten biały z YT fajny. Tylko nie wiem czy takie rejestracje też malowali. Jak nie to może błotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Abramsa myślę delikatnie przód na dół a tego M48 jedna strona i przeciwstawna w dół i górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Pierwsze małe kroczki w budowie Beoba. Otwory sobie po wierciłem a krzywizny ostrzem polepszyłem. Złoto ze złomu dodane, dziury w plastiku nie wyświechtane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Jak zwykle u Ciebie - jubilerka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Prawie jak w LOK na rondzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca 1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: Prawie jak w LOK na rondzie? W sensie precyzyjnie, dokładnie i jest na czym oko zawiesić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Plan na niego jest. Skompletuje dodatki i trzymam się według planu pracy. Wystarczy nawet pIwata do podkładu bo reszta to pędzel i lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 17 Marca Autor Share Napisano 17 Marca Kilka części i malowanie. Biorę się za inne części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Marca Share Napisano 17 Marca "Natchniewasz" mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi