Skocz do zawartości

Na warsztacie 1/35

Konrad-Ciba

Rekomendowane odpowiedzi

16 godzin temu, Konrad-Ciba napisał:

Cześć. Wszystko dodaje tutaj na bieżąco. Narazie nic nie robiłem. Kombinowałem przy nim filcem i w pewnym sensie jest to jakaś opcja. Natomiast ostatnio coś próbowałem dłubać zakrzywionym ostrzem Olfy, po prostu idąc po szwie licem i robiąc to delikatnie; Nawet też wychodzi. Narazie sobie maluję. 

Ok, myślałem że odkryłeś jakąś technikę wyrywającą z butów, ale widzę że na tym etapie mamy  podobne podejście, jeśli idzie o używanie zakrzywionych ostrzy skalpelów :) 

Totalnie mam lenia. 
Tyle dziś. Eksces na całego ale dodaje. 
Poprawki szwów i belka. Muszę jakoś bazę teraz Vallejo zrobić z pędzla, nie wiem jak to scalę. 

OMTAmGv.jpeg
PNKnc2p.jpeg

Ten kamuflaż ma wyglądać jak nanoszony pędzlem w polowym warsztacie?

Ta lampa Boscha ślicznie wyszła, nawet bez klosza.

Powiem Ci szczerze, że można gdybać. Jeżeli chodzi o model, po prostu nie mam sprawnych aerografów wiec sobie chciałem zobaczyć jak to pędzlem wyglada. I według mnie jest bardzo duża głębia jak się na model patrzy. Zaraz będę chyba właśnie kończyć ten kamuflaż. Jeżeli zaś o te czołgi, z tej jednostki chodzi to, tutaj też nie wiem bo na niektórych zdjęciach plamy są takie i takie. Bardziej to jakaś moja wizja. Zresztą “11” będę pewnie malować już aerografem, tego starego 515 malowanie tak i tak a przy tej 25 można też zrobić plamkę przy konturach także możliwości jest dużo. Po prostu fajnie się to maluje olejem. Tak jak na płótnie jakoś się nie mogłem przekonać tak tutaj jest naprawdę porywająco. 
Wspomniane wcześniej zdjecia. 

IMG_8507.jpeg

IMG_3196.jpeg

IMG_0125.jpeg

Otwórz (4-3 PANZER TRACTS - PANZERKAMPFWAGEN IV Ausf.H-Ausf.J, 1943 TO 1945).jpeg

Udało się skończyć kamuflaż a przy okazji ogarnąć belkę i te błędy na wieży. Teraz dam trochę czasu schnięcia bo niektóre plamy już się matowią powoli i wydobywają tak naprawdę dopiero fajny efekt. W międzyczasie jakoś ogarnę kolorystykę wanny i dokończę malowanie detali. Po tym model będzie chyba gotowy na jakieś lakiery. A kiedy to lakierować, tego jeszcze nie wiem. Efekt mi się podoba i nie chcę żeby mi lakier popękał albo stało się coś innego. 

atryB8v.jpeg
tmbbXdM.jpeg

rR2jKdx.jpeg
TVgF2yC.jpeg

gmUSUSI.jpeg
gJDKbDa.jpeg

• Like 1

^ Do poprawy jeszcze będę mieć tą górę i lufę, pewnie na szaro. 

Tymczasem. “11” z RFM gotowa prócz dwóch detali których nie mam narazie. Trzeba jeszcze przewiercić otwory na zapas na przodzie. Po prostu to przykleiłem, zapomniałem a miniwiertłem ciężko tam się przebić. Muszę zakupić jakieś normalne długie. Fajnie znowu coś poskładać. 

0HrZrgk.jpeg
vZ3tSIr.jpeg

34hTCX2.jpeg

• Like 2

Miałem coś działać przy Bef ale stwierdziłem, że muszę jednak zrobić coś z tą górą. Wytarłem kamuflaż na lufie - będzie szara. Biegowo już trochę mnie rwie i trzeba wprowadzić dziś jakąś spokojną formę regeneracji naturalnej oczywiście ;O

Zdjęcie tylko kadrowane. 

1FD14C18-34F5-4C7B-84CE-C4776D2D7FA4.jpeg

Napisano (edytowane)
33 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał:

Łomatko ale przeskok 🙂  Co to za M-60 ?

No, poleciałem z cęgiem. To 48. 

Jak chodzi o szparę to pod skrzydełka włożę coś. 

Edytowane przez Konrad-Ciba

Ogólnie to jest ponad 40 napewno ale kto by to liczył i po co. Przerwę se zrobiłem. Sporo już wyczyściłem. Może jeszcze coś będe działać i po pracy zrobie zdjęcie a jak nie to pod wieczór i tak podsumuje, jak już będzie kręcone totalnie po pracy. 

Wstawię sobie to tutaj żebym nie zapomniał a nie chce mi się tego w telefonie trzymać. 
Nie wiem czy ten schodek ma tutaj być. A5. To są pewnie uchwyty?

Tyle zostało. 

IMG_0378.jpeg

IMG_0380.jpeg

5DA61935-3FDE-4C60-A330-B89F3D4B3759.jpeg