Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A możesz opisać technikę ?

Napisano

Czy kanistry w stojakach są odlane (wydrukowane) w jednym kawałku? Trochę zbyt równo to wygląda.

No i ten sznurek o którym wspomniał @enten.

Napisano

Z tego sznurka będzie brązowa lina, taka jak tu. Nie będę z tego robić liny holowniczej. A kanistry tak i niestety muszą tam być bo zasłaniają otwory przeznaczone do nożyc do drutów w innej wersji czołgu. Nie mogę tego za bardzo szpachlować bo jest tam blacha ryflowana. 

DSC01917.jpeg

Napisano
1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał:

Z tej strony będą dwa błotniki a z drugiej trzy. 

IMG_7488.jpeg

Jakiś konkretny Tygrys czy na sztukę?

Napisano

Pytanie do znawców. Dragon w instrukcji każe zagiąć ranty osłon atak aby przylegały do kadłuba. A tutaj na tej osłonie jest jakieś miejsce na montaż. Jak to rozwiać? 

image.jpg

Napisano (edytowane)

No dobrze ale wciąż zaokrąglam bok pod którym jest kostka z otworem. Przyjrzyj się zdjęciu. 

image.jpg

Edytowane przez Konrad-Ciba
Napisano
W dniu 22.05.2024 o 14:15, Konrad-Ciba napisał:

Ma być w malowaniu „131” z Tunezji ale to bardziej będzie sci-fi niż odwzorowanie tego egzemplarza. 

Ok,

9 godzin temu, Konrad-Ciba napisał:

Pytanie do znawców. Dragon w instrukcji każe zagiąć ranty osłon atak aby przylegały do kadłuba. A tutaj na tej osłonie jest jakieś miejsce na montaż. Jak to rozwiać? 

image.jpg

To nie miejsce na montaż tylko "wylot" przewodu do wyrzutnika granatów pp.

Napisano
Godzinę temu, Konrad-Ciba napisał:

I jak powinna być tam ta siatka? Mam wyciąć kwadracik w blaszce aby wyłonił się ten punkt do kabla czy mam to zakryć czy co? 

Olej to, czyli  upitol to zagięcie, ja tak zrobiłem i po problemie. 

Te ranty u Dragona mnie zawsze irytowały, trochę za wielkie są, Takom ma za to ok, ale trzeba samemu je doginać co nie jest łatwe.

Napisano
59 minut temu, Konrad-Ciba napisał:

A możesz podesłać fotę jak to u Ciebie wygląda? Mam dwa Tygrysa z Takoma. 

Tylko powinienem bardziej się przyłożyć do wyrównania pilnikiem krawędzi, ale tam...

IMG_0506.thumb.JPG.43b5f25dc1a0ed249fbf79e692d20e0c.JPG