Skocz do zawartości

[W] Maus (Hobby 2000, 1/35)

Thalgonis

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,

Dziadek Mróz przyniósł to i trza zrobić 😉

image.thumb.jpeg.0a7b6d617a46d8d3788e42f2bdbefa86.jpeg

Patrząc na poniższe zdjęcie - składowe podwozia, jeszcze BEZ kół - stwierdzam, że szkopy to jednak miały już nawet nie nierówno pod sufitem, ale tego sufitu wogóle brakowało :razz:

image.thumb.jpeg.f3ae0022702d98d7f80f8b9c35252a16.jpeg

• Like 2
  • Haha 1

3 godziny temu, Thalgonis napisał:

Muszę pochwalić Takoma (bo to jego przepak)  za konstrukcję/sposób klejenia gąsek - PLP (prosto, łatwo, przyjemnie) 🙂  Prawie friule 😉

maus_03.jpg

Ja bym połowę tylko złożył😁

• Haha 1

Hejka, takie pytanie około-projektowe 🙂,

chcę uzyskać „zdrapki” na lakier do włosów ale na metalicu (Alclad II). I mi nie wychodzi… tzn. ściera się to co psiknięte na tym metaliku (farba krylowa) ale zdecydowanie za dużymi płatami - właściwie delikatnie dotykam pędzlem a tu już sporo odchodzi…

Ten typ tak ma? Trzeba jakoś wcześniej (przed lakierem do włosów) zabezpieczyć tę powierzchnię pokrytą metalikiem jakimś lakierem np. gloss?

Z tym ścieraniem to nie wiem czy to nie farba… Tutaj - wanna mausa - dałem tamkę i jest OK (z tym, że t uszoruję na normalnym podkładzie). A to co chciałem spróbować to AK 3G na ichnim rozcieńczalniku a podkład to metalik od Alclada… No i nie wychodzi :)

W dniu 13.01.2023 o 10:19, Thalgonis napisał:

Hejka, takie pytanie około-projektowe 🙂,

chcę uzyskać „zdrapki” na lakier do włosów ale na metalicu (Alclad II). I mi nie wychodzi… tzn. ściera się to co psiknięte na tym metaliku (farba krylowa) ale zdecydowanie za dużymi płatami - właściwie delikatnie dotykam pędzlem a tu już sporo odchodzi…

Ten typ tak ma? Trzeba jakoś wcześniej (przed lakierem do włosów) zabezpieczyć tę powierzchnię pokrytą metalikiem jakimś lakierem np. gloss?

Niestety przypadosc wielu metalizerow.

Alclady ogolnie sa delikatne, dlatego zaleca sie pokrywanie ich lakierem w celu ochrony.

Wiec zdrapki na metalikach srednio wychodza... Chyba ze kladziesz podklad metalik np gunze i na to jakas tamka do zdrapania...

• Like 1

Godzinę temu, jonathan napisał:

Niestety przypadosc wielu metalizerow.

Alclady ogolnie sa delikatne, dlatego zaleca sie pokrywanie ich lakierem w celu ochrony.

Wiec zdrapki na metalikach srednio wychodza... Chyba ze kladziesz podklad metalik np gunze i na to jakas tamka do zdrapania...

Wyszło, że to jednak chyba słabość farb AK 3G...  Zmyłem tamte resztki i psiknąłem na tego Alclada (nie pokrywając go wcześniej werniksem) jeszcze rz lakier do włosów a na niego tamkę z serii XF (XF-88) - wszystko pięknie się ściera tak jak ja chcę a nie jak farba chce :razz:

• Like 1