Thalgonis Napisano 2 Stycznia 2023 Share Napisano 2 Stycznia 2023 Hejka, Dziadek Mróz przyniósł to i trza zrobić Patrząc na poniższe zdjęcie - składowe podwozia, jeszcze BEZ kół - stwierdzam, że szkopy to jednak miały już nawet nie nierówno pod sufitem, ale tego sufitu wogóle brakowało 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 No, konstruując TAKI pojazd, którego żaden most nie uniósł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 20 godzin temu, Thalgonis napisał: Dziadek Mróz przyniósł ... Znaczy ze wschodu przyszedł?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2023 Wózki zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Muszę pochwalić Takoma (bo to jego przepak) za konstrukcję/sposób klejenia gąsek - PLP (prosto, łatwo, przyjemnie) Prawie friule 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 3 godziny temu, Thalgonis napisał: Muszę pochwalić Takoma (bo to jego przepak) za konstrukcję/sposób klejenia gąsek - PLP (prosto, łatwo, przyjemnie) Prawie friule Ja bym połowę tylko złożył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 „Tylko” pomalować gąski i... dół gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Stycznia 2023 Share Napisano 7 Stycznia 2023 Godzinę temu, Thalgonis napisał: „Tylko” pomalować gąski i... dół gotowy Idziesz, jak burza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Rafał, a co w tym modelu takiego skomplikowanego? Proste to to jak ... tu takie niedomówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Mój będzie toooootaaaaalnyyyyy s-f Te malowania dostępne w pudełku są o kant pewnej części ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 8 Stycznia 2023 Share Napisano 8 Stycznia 2023 12 godzin temu, Thalgonis napisał: Rafał, a co w tym modelu takiego skomplikowanego? Tak czy inaczej Maciek, idziesz jak burza, bo model za modelem, w dodatku w układzie synchronicznym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 Czas Apokalipsy, czyli czas na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 Podkładzik Primer od Mission Models ma chyba najfajniejszy kolor szkopskiej mini (zdjęcie aż tak dobrze tego nie odda)... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 10 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2023 (edytowane) Gąski... I tak tego nie będzie widać więc to jedyna okazja na całość Edytowane 10 Stycznia 2023 przez Thalgonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2023 Łeteringuję tak trochę od d... strony - najpierw wieża 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 Hejka, takie pytanie około-projektowe , chcę uzyskać „zdrapki” na lakier do włosów ale na metalicu (Alclad II). I mi nie wychodzi… tzn. ściera się to co psiknięte na tym metaliku (farba krylowa) ale zdecydowanie za dużymi płatami - właściwie delikatnie dotykam pędzlem a tu już sporo odchodzi… Ten typ tak ma? Trzeba jakoś wcześniej (przed lakierem do włosów) zabezpieczyć tę powierzchnię pokrytą metalikiem jakimś lakierem np. gloss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 Dół troszkę „oskrobany” 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 Ale zasuwasz jak dziki:) Co do zadrapań na lakier to u mnie zawsze poziom starcia zależał od twardości pędzla i ilości wody oraz wiadomo siły z jaką ten pędzel "szurał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 13 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2023 Z tym ścieraniem to nie wiem czy to nie farba… Tutaj - wanna mausa - dałem tamkę i jest OK (z tym, że t uszoruję na normalnym podkładzie). A to co chciałem spróbować to AK 3G na ichnim rozcieńczalniku a podkład to metalik od Alclada… No i nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Całkiem możliwe, nie miałem styczności z AK wiernie na przemian Vallejo Tamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 Niezła fura z tej pokraki Pana profesora Ferdynanda P. wychodzi. Czuć wyraźnie inspirację kolekcją Panzerwaffe 1946. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2023 Share Napisano 17 Stycznia 2023 W dniu 13.01.2023 o 10:19, Thalgonis napisał: Hejka, takie pytanie około-projektowe , chcę uzyskać „zdrapki” na lakier do włosów ale na metalicu (Alclad II). I mi nie wychodzi… tzn. ściera się to co psiknięte na tym metaliku (farba krylowa) ale zdecydowanie za dużymi płatami - właściwie delikatnie dotykam pędzlem a tu już sporo odchodzi… Ten typ tak ma? Trzeba jakoś wcześniej (przed lakierem do włosów) zabezpieczyć tę powierzchnię pokrytą metalikiem jakimś lakierem np. gloss? Niestety przypadosc wielu metalizerow. Alclady ogolnie sa delikatne, dlatego zaleca sie pokrywanie ich lakierem w celu ochrony. Wiec zdrapki na metalikach srednio wychodza... Chyba ze kladziesz podklad metalik np gunze i na to jakas tamka do zdrapania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2023 Godzinę temu, jonathan napisał: Niestety przypadosc wielu metalizerow. Alclady ogolnie sa delikatne, dlatego zaleca sie pokrywanie ich lakierem w celu ochrony. Wiec zdrapki na metalikach srednio wychodza... Chyba ze kladziesz podklad metalik np gunze i na to jakas tamka do zdrapania... Wyszło, że to jednak chyba słabość farb AK 3G... Zmyłem tamte resztki i psiknąłem na tego Alclada (nie pokrywając go wcześniej werniksem) jeszcze rz lakier do włosów a na niego tamkę z serii XF (XF-88) - wszystko pięknie się ściera tak jak ja chcę a nie jak farba chce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi