Godfryd Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 (edited) No jakoś tak lepie sobie w ramach wizyty u Kamila ;) Na razie po 2 dniach klejenia wnętrze i podwozie pomalowane- teraz tylko spasowac jakos góre z dołem i dalej mchac pędzlem ;) pozdr Edited August 9, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 To się nazywa opanowanie pędzla Czekam na efekty Twoich prac z aerkiem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 Jaka to skala? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claoodiush Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 A dlaczego ławki są czarne?? W wersji D ławki były już drewniane i malowane chyba "jak leciało" na kolor wnętrza... PS Kto twierdził, że bez aero nie da się robić świetnych modeli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrBat Posted August 9, 2008 Share Posted August 9, 2008 Malowanie pierwsza klasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 9, 2008 Author Share Posted August 9, 2008 Ławki dopiero na kolor bazowy pomalowane, jeszcze je będe na jakis kolor drewna malował ;) Skala 1/35, afv club ;p pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 10, 2008 Author Share Posted August 10, 2008 Spasowana góra z dołem. Poszpachlowałem, poszlifowałem- więcej już nie zdziałam. Mam dziwne wrażenie że model jest gorzej spasowany niż mój poprzedni esdek- a ramki te same No nic- na razie tak to wygląda: Fotki "takie se" następne będą lepsze. pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted August 10, 2008 Share Posted August 10, 2008 Hanomagi , to takie niewdzięczne jeździdła. Mam nadzieje ze 2 sztuka wyjdzie mi lepiej.Lepiłem dragona, te zasobniki mi podobnie"nie leżały". Fotencje zżółciły całość, ale maja być poprawione(jak wspomniałeś) Może sie mylę, ale podgłówki chyba powinny zostać czarne, a dechy....jak nadmieniłeś, baza pod masy tony odcieni brązu. Zadziwiasz mnie człowieku, ten pędzel to extra klasa ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Spasowanie to jakaś pomyłka. Nie mogę pojąc dlaczego takie firmy jak AVF i Dragon, nie potrafiły spasowac modelu tak dobrze jak chociażby Tamiya która jest już dosc wiekowa. ps. będe musiał zasobniki we wnętrzu kurka przekleic ;/ pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qweszaq Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Góra jest za krótka.Wstawka 0,5mm wystarczy. Naciągałeś górną część kadłuba , trochę się wygięła , dlatego zasobniki nie pasują. Malunki się podobają. pzdr mrcin boczne zasobniki.Te w środku najwygodniej wkleić po zmontowaniu kadłuba. Swoje pociąłem : "Późna" wersja D (z pojedynczą klapą nad silnikiem) jest (podobno) poprawiona... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonak Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 "Późna" wersja D (z pojedynczą klapą nad silnikiem)jest (podobno) poprawiona... Były w sumie dwie poprawki - pierwsza to korekta długości kadłuba, a potem wraz z wyjściem drugiego 3in1 dodano śruby mocujące płaskowniki na których opierały się klapy silnika. Te z za krótkim kadłubem są już chyba nie do dostania. Swoją drogą - dziwnie go pociąłeś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfryd Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Zasobniki będe jeszcze przeklejał, jutro dam fotki poprawionego i skończonego wnętrza ;) pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts