Godfryd Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) No jakoś tak lepie sobie w ramach wizyty u Kamila ;) Na razie po 2 dniach klejenia wnętrze i podwozie pomalowane- teraz tylko spasowac jakos góre z dołem i dalej mchac pędzlem ;) pozdr Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj
reggy Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 To się nazywa opanowanie pędzla Czekam na efekty Twoich prac z aerkiem! Cytuj
Claoodiush Napisano 9 Sierpnia 2008 Napisano 9 Sierpnia 2008 A dlaczego ławki są czarne?? W wersji D ławki były już drewniane i malowane chyba "jak leciało" na kolor wnętrza... PS Kto twierdził, że bez aero nie da się robić świetnych modeli Cytuj
Godfryd Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Napisano 9 Sierpnia 2008 Ławki dopiero na kolor bazowy pomalowane, jeszcze je będe na jakis kolor drewna malował ;) Skala 1/35, afv club ;p pozdr Cytuj
Godfryd Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Napisano 10 Sierpnia 2008 Spasowana góra z dołem. Poszpachlowałem, poszlifowałem- więcej już nie zdziałam. Mam dziwne wrażenie że model jest gorzej spasowany niż mój poprzedni esdek- a ramki te same No nic- na razie tak to wygląda: Fotki "takie se" następne będą lepsze. pozdr Cytuj
Gościu Napisano 10 Sierpnia 2008 Napisano 10 Sierpnia 2008 Hanomagi , to takie niewdzięczne jeździdła. Mam nadzieje ze 2 sztuka wyjdzie mi lepiej.Lepiłem dragona, te zasobniki mi podobnie"nie leżały". Fotencje zżółciły całość, ale maja być poprawione(jak wspomniałeś) Może sie mylę, ale podgłówki chyba powinny zostać czarne, a dechy....jak nadmieniłeś, baza pod masy tony odcieni brązu. Zadziwiasz mnie człowieku, ten pędzel to extra klasa ! Cytuj
Godfryd Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Napisano 11 Sierpnia 2008 Spasowanie to jakaś pomyłka. Nie mogę pojąc dlaczego takie firmy jak AVF i Dragon, nie potrafiły spasowac modelu tak dobrze jak chociażby Tamiya która jest już dosc wiekowa. ps. będe musiał zasobniki we wnętrzu kurka przekleic ;/ pozdr Cytuj
qweszaq Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 Góra jest za krótka.Wstawka 0,5mm wystarczy. Naciągałeś górną część kadłuba , trochę się wygięła , dlatego zasobniki nie pasują. Malunki się podobają. pzdr mrcin boczne zasobniki.Te w środku najwygodniej wkleić po zmontowaniu kadłuba. Swoje pociąłem : "Późna" wersja D (z pojedynczą klapą nad silnikiem) jest (podobno) poprawiona... Cytuj
Jonak Napisano 11 Sierpnia 2008 Napisano 11 Sierpnia 2008 "Późna" wersja D (z pojedynczą klapą nad silnikiem)jest (podobno) poprawiona... Były w sumie dwie poprawki - pierwsza to korekta długości kadłuba, a potem wraz z wyjściem drugiego 3in1 dodano śruby mocujące płaskowniki na których opierały się klapy silnika. Te z za krótkim kadłubem są już chyba nie do dostania. Swoją drogą - dziwnie go pociąłeś... Cytuj
Godfryd Napisano 11 Sierpnia 2008 Autor Napisano 11 Sierpnia 2008 Zasobniki będe jeszcze przeklejał, jutro dam fotki poprawionego i skończonego wnętrza ;) pozdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi