Marudek Napisano 5 Października 2023 Autor Share Napisano 5 Października 2023 11 godzin temu, Adamsky napisał: Radionamiernik wskaznik SUP-7 Bardzo dziękuję za pomoc Wyguglałem go i jest nawet na allegro A wracając do relacji - dawno temu kolega Adamsky zwrócił uwagę na tą część: Poszedłem tam na skróty i z bryłą tego filaru i z ekranem z przełącznikami. Kolega przesłał zdjęcie i rysunek dzięki którym udało mi się tą część poprawić Poniżej jeszcze z testowym - papierowym pulpitem PU-25 rejestratora BUR: Nowy pulpit będzie drukowany: W międzyczasie pomalowałem kilka części: Będę miał też drukowane fotele - dużo lepsze o d tych, które próbowałem zrobić ręcznie: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 5 Października 2023 Share Napisano 5 Października 2023 Ładny PU-25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 W dniu 24.01.2023 o 22:45, Marudek napisał: Hej, Przymierzam się do budowy Anakondy w skali 1:32. Mam już plany z Modelarza i wycinankę GPMu. Dzięki pomocy kolegi Czesio mam też trochę zdjęć śmigłowca o numerze 0813. Ale szczerze mówiąc do tak dużego modelu przydało by się jeszcze trochę zdjęć - szczególnie zakamarków kokpitu i przedziału transportowego. No i wszelkich luków... Jeśli macie jakieś materiały, którymi zechcielibyście się podzielić to będę wdzięczy za wszelką pomoc Byćmoże wkrótce wstawię pierwsze zdjęcia z budowy :wink: Pozdro, Marudek Co potrzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2023 Autor Share Napisano 13 Października 2023 Hej qalimar Aktualnie potrzeby wychodzą w trakcie budowy - jak np ten panel PU-25, czy zegar SUP-7. Mam już narysowane wszystkie zegary i teraz potrzebuję porządnego wydruku Poszedłem do punktu ksero tu gdzie mieszkam. Wydrukowali mi na najlepszej drukarce prosto z Corela - ale pod lupą wydruk wygląda fatalnie - same kropki. Może uda mi się dobić do Torunia i tam wydrukować na jakiejś kolorowej laserówce na jakimś grubym papierze. Albo będę musiał zlecić wydruk kolejnego arkusza kalek... Ale mam na to jeszcze chwilę - bo teraz rzeźbię gondolę silników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 Podeślij plik z zegarami to zrobię ci kalkomanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 (edytowane) Hej Adamsky, Serio? Super - bardzo dziękuję Zaraz wyślę maila. W międzyczasie dotarły do mnie kolejne piękne wydruki. Fotele pilotów, części wolantów, panel Pu-25 i kolejne detale silników Aktualnie pracuję nad gondolą silników. Plan był taki, żeby ją wytermoformować. Dlatego zrobiłem kopyta - tu w trakcie przygotowania: Jednak nastąpiła katastrofa, która nieco popsuła moje plany: Mój stół do termoformowania pękł na pół. Być może płyta, która już osłabiona wieloma otworami - zeschła się w piwnicy i trzasła przy dużym obciążeniu. Niestety - wydmuszki jakie udało mi się na tym uzyskać niewiele przypominają oryginał: Dlatego poszły do kosza i zacząłem gondolę przygotowywać od nowa - tym razem jak model kartonowy - tyle że z plastiku. Poniżej widać szkielet gondoli wykonany z HIPSu grubości 3 mm: A tutaj przymiarka do kadłuba: Edytowane 14 Października 2023 przez Marudek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Października 2023 Share Napisano 14 Października 2023 59 minut temu, Marudek napisał: Hej Adamsky, Serio? Super - bardzo dziękuję Zaraz wyślę maila. Serio , serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 Hej, Prace idą powoli do przodu. Zdjęcia dokumentujące postępy wstawię tu wkrótce, ale znowu potrzebuję Waszej pomocy... Czy macie lepsze zdjęcia tego detalu? Chcę zrobić otwarte drzwi do obu kabin więc wszystkie detale wnętrza są dla mnie bardzo istotne. z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 28 Października 2023 Share Napisano 28 Października 2023 Voila 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi