Skocz do zawartości

[G] Messerschmitt Bf-109 G-6/AS, Eduard 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie, 

W końcu udało się porobić jako takie zdjęcia i dokończyć na forum ten wątek.

Warsztat i model skończony w tamtym roku, a dopiero teraz naszło mnie na zrobienie zdjęć i galerii.

Jest to mój drugi model w życiu, i przyznam że odważyłem się tu podziałać trochę odważniej niż przy pierwszym. Widać prace z olejami, czy próby wykonania zmęczonej powierzchni i obić. Na tamtą chwilę tyle umiałem 😁

Zapraszam na prezentację.

IMG_20230126_231557709.jpg

IMG_20230126_231618786.jpg

IMG_20230126_231711141.jpg

IMG_20230126_231724119.jpg

IMG_20230126_231742212.jpg

IMG_20230126_231756961.jpg

IMG_20230126_231819940.jpg

IMG_20230126_231846582.jpg

• Like 7
Napisano

"Zmęczona powierzchnia" wygląda świetnie! Zastanawia mnie tylko tak ciemne białe poke na znakach - nie za ciemne...?

Napisano

Podobnie jak długonosa Foka podoba mi się. I podobnie jak w przypadku Dory jest bardzo staranny i wypieszczony.

I znowu masz łatwiej bo lubię samoloty Ilmavoimat:cool:

6 godzin temu, DamianPoltorak napisał:

Jest to mój drugi model w życiu, i przyznam że odważyłem się tu podziałać trochę odważniej niż przy pierwszym. Widać prace z olejami, czy próby wykonania zmęczonej powierzchni i obić. Na tamtą chwilę tyle umiałem

I na tamtą chwilę umiałeś bardzo dużo, więcej niż niektórzy nauczyli się przez kilka lat i dwadzieścia modeli.

Masz talent i potencjał.

Ajabym popracował jeszcze nad zdjęciami.
Arkusz białego brystolu, więcej światła i obróbka po. I model jest naprawdę top class. :cool:

image.thumb.jpeg.549d79e0e107558daee159ab4f0237f5.jpeg

Napisano

Elegancki Gustav. Bardzo podoba mi się powierzchnia skrzydeł 👌

17 godzin temu, DamianPoltorak napisał:

Jest to mój drugi model w życiu

Dobra dobra, bujać to my ale nie nas :haha:

Napisano
17 godzin temu, Helmut napisał:

Zastanawia mnie tylko tak ciemne białe poke na znakach - nie za ciemne...?

Wszystko jest ok.To nie jest białe tło tylko szaroniebieskie.Takie low-vis fińskich znaków rozpoznawczych.

Napisano
Godzinę temu, jachud3 napisał:

Dobra dobra, bujać to my ale nie nas :haha:

Podpisuje się pod tym swoim nazwiskiem, nie ma tu miejsca na takie kłamstwa.  🙂

W technikum kleiłem trochę z papieru, ale to całkowicie inna materia.

Napisano

Z cyklu "ajabym" się tylko przyczepił do luźnego odcinka anteny i wydeptań pod kabiną, które wyglądają trochę jak rdza. Pozatym bardzo dobra praca. :super:

Napisano
5 godzin temu, Xmen napisał:

Wszystko jest ok.To nie jest białe tło tylko szaroniebieskie.Takie low-vis fińskich znaków rozpoznawczych.

O, dzięki! Nie wiedziałem, że oni już wtedy na coś takiego wpadli.