Rafał B Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 6 godzin temu, witox napisał: Nie wykluczam, że w dużym pudle mogły być i inne kolory... Jest to prawdopodobne, choć ja osobiście 2 pierwsze w tym 1 "eksportowy" na 100% miałem niebieskie. Biały trafił mi się dopiero chyba za 3, czy 4 razem już w mniejszym pudełku. Pamiętam, że ubolewaliśmy z kumplami z tego powodu, że zmienili taki ładny "hamerykański" niebieski, na taki pospolity krajowy biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 4.02.2023 o 01:58, Cypis napisał: Jaki były białe i zielone Bywały różne Ja pamiętam Jaki w kolorach: białym, kremowym, szarym jasnym i ciemnym, zielonym soczystym i groszkowym, niebieskim i morskim, a nawet żółtym, pomarańczowo-łososiowym i melanżowym. RWD-5 trafiłem: żółty, kremowy, biały, szary jasny i ciemny, niebieski, zielony. Czaple bywały: białe, kremowe, szare jasne i ciemne, niebieskie, zielone soczyste i groszkowe. Łoś zazwyczaj: niebieski i morski czy tam turkusowy, biały, kremowy, zielony i szary jasny i ciemny. Ił-2m3 trafiłem: biały, kremowy, szary jasny i ciemny, zielony i łososiowy. Także tak to kolorowo bywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 45 minut temu, Artek82 napisał: Także tak to kolorowo bywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Losie z roku 1983 w duzym lakierowanym pudle, kupione na dworcu PKP we Wroclawiu ( )mialy wypraski jasnoniebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Mój dużopudełkowy Łoś jest niebieski, ale faktycznie niedawno spotkałem białego. Natomiast małopudełkowego nigdy nie widziałem innego niż plus minus biały. W dniu 6.02.2023 o 11:20, Artek82 napisał: Łoś zazwyczaj: niebieski i morski czy tam turkusowy, biały, kremowy, zielony i szary jasny i ciemny. To w okresie PRL-u? Później to owszem, różne "mieszanki" można było spotkać, ale wcześniej takich nie widziałem (co oczywiście nie znaczy, że nie było). Ciekawe byłoby wyśledzić, kiedy zniknęły duże pudełka. Mój jest z "pierwszego tłoczenia": Na olx można teraz wyłapać 2 lata młodszego Ilustracje "dojrzałego" Plastyka były całkiem niezłe. Może nie takie jak Roya Huxleya, ale dawały radę. Współcześnie Plastykowi boxarty projektuje ktoś, kto mam wrażenie nie widzi kolorów: Chociaż może dobrze? Może działają jak jaskrawe barwy owadów, czy kwiatów: nie ruszaj mnie, jestem trujący? Edytowane 7 Lutego 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Mój jest z "pierwszego tłoczenia": moj " z pierwszego tloczenia" kosztowal zlotych 140 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 17 godzin temu, Wymysl napisał: To w okresie PRL-u? Oczywiście, tylko kremowy i odcienie szarości to już 1990 plus, a pozostałe wcześniejsze. 17 godzin temu, Wymysl napisał: Ilustracje "dojrzałego" Plastyka były całkiem niezłe. Może nie takie jak Roya Huxleya, ale dawały radę. Współcześnie Plastykowi boxarty projektuje ktoś, kto mam wrażenie nie widzi kolorów: Oczywiście że dawały radę jak na tamte lata Obecnie to nawet Mistercraft ma lepsze boxarty bo Plastyk zwyczajnie odpycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi