Rafał B Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 6 godzin temu, witox napisał: Nie wykluczam, że w dużym pudle mogły być i inne kolory... Jest to prawdopodobne, choć ja osobiście 2 pierwsze w tym 1 "eksportowy" na 100% miałem niebieskie. Biały trafił mi się dopiero chyba za 3, czy 4 razem już w mniejszym pudełku. Pamiętam, że ubolewaliśmy z kumplami z tego powodu, że zmienili taki ładny "hamerykański" niebieski, na taki pospolity krajowy biały Cytuj
Artek82 Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 4.02.2023 o 01:58, Cypis napisał: Jaki były białe i zielone Bywały różne Ja pamiętam Jaki w kolorach: białym, kremowym, szarym jasnym i ciemnym, zielonym soczystym i groszkowym, niebieskim i morskim, a nawet żółtym, pomarańczowo-łososiowym i melanżowym. RWD-5 trafiłem: żółty, kremowy, biały, szary jasny i ciemny, niebieski, zielony. Czaple bywały: białe, kremowe, szare jasne i ciemne, niebieskie, zielone soczyste i groszkowe. Łoś zazwyczaj: niebieski i morski czy tam turkusowy, biały, kremowy, zielony i szary jasny i ciemny. Ił-2m3 trafiłem: biały, kremowy, szary jasny i ciemny, zielony i łososiowy. Także tak to kolorowo bywało Cytuj
jmx62 Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 45 minut temu, Artek82 napisał: Także tak to kolorowo bywało Cytuj
BRAVO112 Napisano 6 Lutego 2023 Napisano 6 Lutego 2023 Losie z roku 1983 w duzym lakierowanym pudle, kupione na dworcu PKP we Wroclawiu ( )mialy wypraski jasnoniebieskie Cytuj
Wymysl Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Mój dużopudełkowy Łoś jest niebieski, ale faktycznie niedawno spotkałem białego. Natomiast małopudełkowego nigdy nie widziałem innego niż plus minus biały. W dniu 6.02.2023 o 11:20, Artek82 napisał: Łoś zazwyczaj: niebieski i morski czy tam turkusowy, biały, kremowy, zielony i szary jasny i ciemny. To w okresie PRL-u? Później to owszem, różne "mieszanki" można było spotkać, ale wcześniej takich nie widziałem (co oczywiście nie znaczy, że nie było). Ciekawe byłoby wyśledzić, kiedy zniknęły duże pudełka. Mój jest z "pierwszego tłoczenia": Na olx można teraz wyłapać 2 lata młodszego Ilustracje "dojrzałego" Plastyka były całkiem niezłe. Może nie takie jak Roya Huxleya, ale dawały radę. Współcześnie Plastykowi boxarty projektuje ktoś, kto mam wrażenie nie widzi kolorów: Chociaż może dobrze? Może działają jak jaskrawe barwy owadów, czy kwiatów: nie ruszaj mnie, jestem trujący? Edytowane 7 Lutego 2023 przez Wymysl Cytuj
BRAVO112 Napisano 7 Lutego 2023 Napisano 7 Lutego 2023 1 godzinę temu, Wymysl napisał: Mój jest z "pierwszego tłoczenia": moj " z pierwszego tloczenia" kosztowal zlotych 140 Cytuj
Artek82 Napisano 8 Lutego 2023 Napisano 8 Lutego 2023 17 godzin temu, Wymysl napisał: To w okresie PRL-u? Oczywiście, tylko kremowy i odcienie szarości to już 1990 plus, a pozostałe wcześniejsze. 17 godzin temu, Wymysl napisał: Ilustracje "dojrzałego" Plastyka były całkiem niezłe. Może nie takie jak Roya Huxleya, ale dawały radę. Współcześnie Plastykowi boxarty projektuje ktoś, kto mam wrażenie nie widzi kolorów: Oczywiście że dawały radę jak na tamte lata Obecnie to nawet Mistercraft ma lepsze boxarty bo Plastyk zwyczajnie odpycha Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi