kowal76 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 Kadłub zamknięty, ale niestety musiałem użyć do szpachlowania kleju CA. Wyszły gdzieniegdzie małe szparki. Teraz czekam jak podeschnie i szlifuje. Od siebie dorobiłem reflektor w skrzydle. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 1 godzinę temu, kowal76 napisał: Teraz czekam jak podeschnie i szlifuje. Nie czekaj, aż podeschnie, szlifuj na mokro jak tylko zacznie wiązać. Będzie Ci łatwiej. I szybciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 W dniu 12.02.2023 o 17:36, kowal76 napisał: Tablica z zegarami pomalowana Czym szkiełka zaimitowane? Fajnie wyszły Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 2 godziny temu, wuwumaster napisał: Czym szkiełka zaimitowane? Fajnie wyszły Pozdr ww Używam do tego kleju Tamki przeznaczonego do elementów przezroczystych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 O widzisz , dzięki za info! Ja kiedyś próbowałem z odpowiednikiem Humbrola - ClearFix, na świeżo po zaaplikowaniu było ok ale jak wysychał to się nieładnie zapadał . Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 2 godziny temu, wuwumaster napisał: O widzisz , dzięki za info! Ja kiedyś próbowałem z odpowiednikiem Humbrola - ClearFix, na świeżo po zaaplikowaniu było ok ale jak wysychał to się nieładnie zapadał . Pozdr ww Jedyny problem jest z tym, ze on żółknie po jakimś czasie, ale w przypadku czarnych tablic nie robi to problemu. Clear Fix nigdy jakoś mi nie przypadł do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 Dokleiłem osłonę silnika i jest mała szparka. Na szparkę mam przygotowaną akrylową szpachle Vallejo :). Chyba trzeba będzie też dorobić lufy działek, w zestawie niestety nie ma takowych. Na zdjęciach widać że są trochę widoczne. W międzyczasie skończyłem malowanie kół i śmigła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 18 Lutego 2023 Share Napisano 18 Lutego 2023 15 minut temu, kowal76 napisał: Dokleiłem osłonę silnika i jest mała szparka. Na szparkę mam przygotowaną akrylową szpachle Vallejo A nie lepszy byłby wyciągnięty z ramki (na gorąco) pręcik? Wklejasz na cienki klej tamiji, twardość masz taką samą jak plastik dookoła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Lutego 2023 Autor Share Napisano 18 Lutego 2023 1 minutę temu, HK1885 napisał: A nie lepszy byłby wyciągnięty z ramki (na gorąco) pręcik? Wklejasz na cienki klej tamiji, twardość masz taką samą jak plastik dookoła. Fajny pomysł i może spróbuję. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 Jestem załamany . Teraz dopiero widzę że śmigło nie będzie się kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Nie wiem czy to przejdzie, no nic pogadam z administracją może bana nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 22 godziny temu, HK1885 napisał: A nie lepszy byłby wyciągnięty z ramki (na gorąco) pręcik? Wklejasz na cienki klej tamiji, twardość masz taką samą jak plastik dookoła. A na to klej CA, masz pewność, że nie będzie siadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Lutego 2023 Autor Share Napisano 19 Lutego 2023 Model nabiera kształtów 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Taka Foka à la Russe. Podoba mi się samolot, podoba mi się model. W sam raz do pary z Ła 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 19.02.2023 o 16:24, kowal76 napisał: Jestem załamany . Teraz dopiero widzę że śmigło nie będzie się kręcić Jak to mówią - zdrada ! Ale może jeszcze coś wykombinujesz (jakaś mała zapadka że sprężynowego drucika, doklejona na końcu osi śmigła?) Jak nabiera kształtów, czysto i ładnie Ci idzie Edytowane 22 Lutego 2023 przez wuwumaster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Lutego 2023 Autor Share Napisano 22 Lutego 2023 Anteny i część oszklenia doklejone. Tej antenki na stateczniku nie ma w zestawie. Chciałem zrobić kabinę zamkniętą, ale za bardzo nie pasuje do siebie, więc zostawie lekko uchyloną. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Lutego 2023 Share Napisano 22 Lutego 2023 No to teraz grunt i malowanki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 12 godzin temu, kowal76 napisał: Anteny i część oszklenia doklejone. Zgrabny samolot. Ławeczka, ale taka nierosyjska, do tego jeszcze metalowy... To zaczynaj malowanki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 Podkład położony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Lutego 2023 Share Napisano 23 Lutego 2023 Albo to oświetlenie, albo mam wrażenie że w niektórych miejscach jest go mniej? Linia na kadłubie za kabiną i na skrzydłach. Nie wiem jak to opisać, tak jakby w tych miejscach była gorzej odtłuszczona powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Lutego 2023 Autor Share Napisano 23 Lutego 2023 9 minut temu, jachud3 napisał: Albo to oświetlenie, albo mam wrażenie że w niektórych miejscach jest go mniej? Linia na kadłubie za kabiną i na skrzydłach. Nie wiem jak to opisać, tak jakby w tych miejscach była gorzej odtłuszczona powierzchnia? Nigdy nie odtłuszczam modelu przed malowaniem i to pewnie wina światła lub nierównomiernego położenia podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lutego 2023 Autor Share Napisano 24 Lutego 2023 Dziś malowanie. Na początek prosty preszajding białym, a potem kolor bazowy. W instrukcji jet podane, że główny kolor to H306 + H 334. Niestety nie jest napisane w jakiej proporcji, więc malowałem na oko. W większośći to H 334 ponieważ H 306 wydawał mi się trochę za ciemny. Na żywo wygląda to lepiej niz na zdjęciach :). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 Dziś dalem połysk GX 100 pod kalki, ale za bardzo nie widać aby się błyszczał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Dobrze jest, zawsze możesz położyć drugą warstwę połysku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 25 Lutego 2023 Autor Share Napisano 25 Lutego 2023 Myślę też o washu i chyba zrobię ciemnoszary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi