Klapouch Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Jak to zazwyczaj, gdy czasu na hobby brakuje, rozpoczęte projekty leżą odłogiem, otwieram kolejne pudełko. Skala moja ulubiona, czyli 1/72, firma chyba też jedna z najlepszych na rynku - IBG. Co może pójść nie tak? Z założenia ciężarówka miała być prosta - szybka do sklejenia. Ale chłopaki z IBG części dali absurdalnie dużo - szczególnie jeśli chodzi o przeniesienie napędu i silnik. Swoją drogą, to ramę już mogli dać w jednym kawałku i tylko belki i "cosie" podokładać, podobnie kabinę można odlać trochę inaczej niż w płaskich ścianach, ALE plastik jest dobry, części odlane dobrze (do tej pory tylko 2 małe nadlewki), detal ładny, a i spasowanie niczego sobie. Korciło mnie więc, żeby co nieco otworzyć, choć zazwyczaj tego nie robię. Na pierwszy ogień - silnik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 Bardzo bardzo. Znaczy podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 robisz wersje z armatką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Ładnie zacząłeś. Czym potraktowałeś silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 11 godzin temu, M.A.V. napisał: robisz wersje z armatką ? Nie, mam wersję "ammunition carier" 2 godziny temu, Endrju napisał: Ładnie zacząłeś. Czym potraktowałeś silniczek? Nuln oil citadel oraz trochę brązowego paner liner Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Powoli do przodu. O ile silnik na ramie osiada dobrze, o tyle kabina już nie bardzo. Na razie nie dociskam, ale koncepcyjnie wygląda to tak. Wał kierownicy trzeba dopasować i jeszcze jeden element również, ale nie powinno być źle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 11 Lutego 2023 Autor Share Napisano 11 Lutego 2023 No i pierwsze kolory i obicia chipping fluid. Trochę to chyba jeszcze przygaszę kolorem, sam nie wiem. Nigdy nie umiałem w eksploatację. Gdyby ktoś był ciekaw to na czarny podkład poszła mieszanka chrome i steel, na to chipping fluid i na to kolor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Lutego 2023 Autor Share Napisano 12 Lutego 2023 No to dalej. Maska otwarta nie chciała się za nic wpasować - mało oparcia. Zrobiłem więc trochę modyfikacji. Może nawet i wyszło ciekawiej. Malunki kabiny - dach i tył oczywiście nieskończone. Maska i osłona chłodnicy dostaną tylko filtr i kurzu trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 13 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2023 Sporo mnie nie było, ale znowu jestem .Jeszcze trochę pracy ale powoli do brzegu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi