krzychu83 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Witam Bristol Beaufighter Mk.VI "Zocha" 307 dyw. RAF " Lwowskich Puchaczy" Model Hasegawa 1/72 + koła CMK i kalki Techmod Całość malowana farbami AK z serii Real Color. Model bardzo fajny i bezproblemowy, nie robiłem żadnego "researchu" i badań (wywnioskowałem tylko, że muszę wyprostować stery wysokości i dać antenkę za nawigatorem) ot zająłem się czystą przyjemnością klejenia i malowania, jak za dawnych lat Pozdrawiam 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Ładny Oszklenie też malowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 1 minutę temu, Xmen napisał: Ładny Oszklenie też malowane? Dzięki Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 Tam coś koło owiewki nawigatora nie pykło chyba, no i anteny bym zdecydowanie wymienił na delikatniejsze z drucika jakiegoś, bo te trochę biją grubością po oczach Poza tymi pierdółkami to bardzo ładnie wymalowany i się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 8 Lutego 2023 Autor Share Napisano 8 Lutego 2023 4 minuty temu, jachud3 napisał: Tam coś koło owiewki nawigatora nie pykło chyba, no i anteny bym zdecydowanie wymienił na delikatniejsze z drucika jakiegoś, bo te trochę biją grubością po oczach Poza tymi pierdółkami to bardzo ładnie wymalowany i się podoba Dzięki Tak, maska się wzięła i lekko odkleila (Pmask) i farba podeszła. Na razie zostawiłem, pomyślę kiedyś, czy to zeskrobać, czy zmyć delikatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 1 godzinę temu, krzychu83 napisał: Dzięki Tak, maska się wzięła i lekko odkleila (Pmask) i farba podeszła. Na razie zostawiłem, pomyślę kiedyś, czy to zeskrobać, czy zmyć delikatnie... Jeśli malowałeś akrylami, to powinno dać się zeskrobać - ja do takich rzeczy używam odpowiednio zaostrzonego bambusowego patyczka. Jeśli farba jest bardziej uparta, to spróbuj zmywacza Wamodu (niby jest tylko do akrylu, ale to taki zajzajer, że usuwa wszystko do gołego plastiku, ze szpachlówką włącznie) - na cienkim pędzelku tak, żeby nałożyć precyzyjnie na odpowiednie miejsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 7 godzin temu, krzychu83 napisał: Dzięki Tzn? Wygląda jak polakierowane i mało przezroczyste.Choć to może tylko na zdjęciach tak wygląda dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 10 godzin temu, Helmut napisał: Jeśli malowałeś akrylami, to powinno dać się zeskrobać - ja do takich rzeczy używam odpowiednio zaostrzonego bambusowego patyczka. Jeśli farba jest bardziej uparta, to spróbuj zmywacza Wamodu (niby jest tylko do akrylu, ale to taki zajzajer, że usuwa wszystko do gołego plastiku, ze szpachlówką włącznie) - na cienkim pędzelku tak, żeby nałożyć precyzyjnie na odpowiednie miejsce. Nie, RC to lakiery i tego tak łatwo usunąć się nie da.. Muszę kupić tą elastyczną taśmą maskującą, zabezpieczyć naokoło i leveling thinnerem spróbuję namoczyć i wykałaczką delikatnie usuwać 4 godziny temu, Xmen napisał: Wygląda jak polakierowane i mało przezroczyste.Choć to może tylko na zdjęciach tak wygląda dlatego pytam. Światło się odbija od góry i taki efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 No to sprawa wyjaśniona.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 9 Lutego 2023 Share Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 3 godziny temu, krzychu83 napisał: Nie, RC to lakiery i tego tak łatwo usunąć się nie da.. 20-letnie oleje Humbrola usunąłem. Tym zmywaczem do akryli... Edytowane 9 Lutego 2023 przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu83 Napisano 9 Lutego 2023 Autor Share Napisano 9 Lutego 2023 Godzinę temu, Helmut napisał: 20-letnie oleje Humbrola usunąłem. Tym zmywaczem do akryli... Tak, wiem, sam go używam, ale trochę strach na gotowym modelu coś nim grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi