SnajperTBG Napisano 19 Lutego 2023 Share Napisano 19 Lutego 2023 Czołgiem a raczej cięższym hummerem. Dzisiaj miałem pół niedzieli dla siebie więc postanowiłem rozgrzebać świeży wypust RFM. Jakość taka sama jak w ich M-ATV (zaje##sta!!!). Detale mega dokładne chociaż są też ślady po wlewach. Większość z nich jest niewidoczna po za kabiną od środka. Robię wersję zamknięta więc spuszczał się na tym nie będę ale mam mały dylemat... Zawsze chciałem mieć pojazd z m134 no to kupiłem zestaw legenda i aliexpress wieże pod owy sprzęt. Fotek specjalsów na nich nie mam... Więc albo będzie zmyślony twór albo pustynny kamuflaż z wieżą ogpk którą producent daje w zestawie. Mam możliwość zrobienia z niego również wersji USMC która różni się wieża MCTAGS i przedłużonym tłumiku. Posiadam też wieże Legenda z TOWem który jest też montowany na tych pojazdach. I bądź tu człowieku mądry No dobra koniec myślenia czas na fotki. Czas pracy to bite 7h do tego etapu. Spasowanie na 6+, detal lux. Nic tylko cieszyć się przyjemnością budowania. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Teksańska masakra piłą motorową. To Matrix jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Nie kombinuj z jakimś „what if”. Przyjdzie czas na inne wersje tego pojazdu. PS- masz zdjęcia z TOW? Edytowane 20 Lutego 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, makinen napisał: Nie kombinuj z jakimś „what if”. Przyjdzie czas na inne wersje tego pojazdu. PS- masz zdjęcia z TOW? Edytowane 20 Lutego 2023 przez SnajperTBG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Zdecydowanie z TOW. Ta wieża jest bardzo efektowana. Tylko, że...tam jest inna zabudowa tyłu Edytowane 20 Lutego 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 A no właśnie... Także koniec kombinowania i robię prosto z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Ja bym się trzymał jakiejś fotki i tyle. Możliwosci masz mnóstwo. Tylko przeglądając internet zwracaj uwagę na różnice. Występują np. dwa typy drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Tutaj masz jltv z testów na polskich poligonach. Uzbrojenie M134DilionAero. Ale właśnie widać inny typ drzwi i bocznego pancerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 I tu tez wysoki gięty wydech, jak w USMC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Wersję pudełkową, czy standardowy pojazd z wieżą oGPK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Osłona strzelca zadna się nie nadaje. Wykorzystać możesz samo uzbrojenie w postaci M2 z zestawu 35051, ale skrzynka amunicyjna raczej do wojsk specjalnych. Granatnika MK47 nie widziałem na tych pojazdach, ale mogę się myśli i może ktoś ma zdjęcia. To wszystko, co wrzuciłeś nadaje się na wersje specjalne humvee na bazie M1113 i M1165 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 Jeszcze raz foto z polskiego poligonu, które wrzuciłem powyżej: I fragment rozmowy Oshkosh z Defence24: "Z kolei JLTV-EXP to zestaw modyfikacyjny zbudowany dla Wojsk Specjalnych, dysponujący tak samo jak konwencjonalny JLTV bardzo dobrą mobilnością w terenie. Kilka kluczowych modyfikacji zwiększa świadomość sytuacyjną, i zmniejsza ogólną masę pojazdu, pozwalając na lepsze przyspieszenie i krótszą drogę hamowania, a także zwiększając możliwości transportu pojazdu, zależnie od potrzeb danej misji. JLTV-EXP dostarczany jest ze standardowymi drzwiami typu lift-off, które można w łatwy sposób zamontować, lub też zdemontować w warunkach polowych, bez użycia narzędzi, co zwiększa ogólną elastyczność wykonywania zadań. Okna w drzwiach wykonano ze standardowego szkła motoryzacyjnego - można je podnosić i opuszczać, są one cieńsze i większe, niż te standardowo stosowane w JLTV. Okno przednie jest takie samo jak w standardowym pojeździe JLTV." Czyli np. zrzucasz drzwi, DilionAero M34 na dach i jest wersja EXP czyli SOF. Tak wygląda bez drzwi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 (edytowane) Wszystko fajnie z demontażem drzwi, ale niewiadomą pozostaje wyposażenie wnętrza i wysoki wydech. Poza tym nie wiem, jaka w zestawie jest obrotnica, ale przypuszczam, że na 100% taka pod oGPK. Pojazd bez drzwi ma inną wersję obrotnicy. Sprawy się więc komplikują. Edytowane 20 Lutego 2023 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 1 minutę temu, makinen napisał: Wszystko fajnie z demontażem drzwi, ale niewiadomą pozostaje wyposażenie wnętrza. Masz rację... Ale puki nie lata Toto na pierwszej linii tylko po poligonach, testach i pokazach to wyposażenie zestawowe powinno załatwić temat... W uproszczeniu oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 JLTV jest na tyle ciekawym tematem, że może admin zbierze wątki i utworzy projekt grupowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 20 Lutego 2023 Autor Share Napisano 20 Lutego 2023 Model poskładany. Jutro jak się lepiej poczuje zejdę do lakierni i psikne kabinę i zamknę na głucho. Niestety choroba zmogła i to na grubo Potem wytnę szybki i zamaskuje je niebieska taśma Blue Delphin. Następnie pójdzie podkład na całość i model dostanie pustynne camo. Co do przemyśleń to padło na wersję pokazową jaką daje producent z pudła. W modelu brakuje mi silnika tak jak był w m-atv. Ogólnie patrząc na jakość rfm i Ilovekit to rfm biję detalem kita. Ciekawi mnie jak jest z jakością firmy Sabre bo też wypuścili JLTV i to fajny zestaw w wersji biedniejszej i full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2023 Share Napisano 20 Lutego 2023 28 minut temu, SnajperTBG napisał: Model poskładany. Jutro jak się lepiej poczuje zejdę do lakierni i psikne kabinę i zamknę na głucho. Niestety choroba zmogła i to na grubo Potem wytnę szybki i zamaskuje je niebieska taśma Blue Delphin. Następnie pójdzie podkład na całość i model dostanie pustynne camo. Co do przemyśleń to padło na wersję pokazową jaką daje producent z pudła. W modelu brakuje mi silnika tak jak był w m-atv. Ogólnie patrząc na jakość rfm i Ilovekit to rfm biję detalem kita. Ciekawi mnie jak jest z jakością firmy Sabre bo też wypuścili JLTV i to fajny zestaw w wersji biedniejszej i full. Sabre w pełnej opcji płynie do mnie z Chińczykowa. Jak dopłynie dam znać co i jak w środku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Na forum powstał projekt grupowy dotyczący JLTV. Może napiszesz do admina o przeniesienie tam swojego warsztatu. Będzie jakiś porządek od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Lutego 2023 Autor Share Napisano 21 Lutego 2023 Środek zmalowany, oklejony kalkami. Szyby zabezpieczone taśma. Czas aby dać podkład na całość i pomalować pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Tempo masz niezłe, zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 21 Lutego 2023 Autor Share Napisano 21 Lutego 2023 I pojawił się problem... Chyba będę musiał oderwać zderzak z wyciągarka co by zamaskować grill który ma być czarny. Pędzelkiem ładnie tego nie da się pomalować... No i rozkmina kolejna czy by nie odejść od pustynnego a dać NATO 3color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 21 Lutego 2023 Share Napisano 21 Lutego 2023 Przynajmniej wyciągarkę musisz zdjąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Lutego 2023 Share Napisano 25 Lutego 2023 Tu masz ładnego pudełkowego. Zdejmij giwerę i dorób tablicę ostrzegawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 Witam Panowie. Jestem w tej chwili na etapie "kupić, nie kupić", ten model. Recenzja z początku tematu, zachęca do kupienia, więc chyba się skuszę. Mam jednak mały problemik. W pojeździe wojskowym z reguły występuje jakaś łączność. Na rynku są dostępne dwa zestawy radyjek do pojazdów typu MRAP. Jeden stworzony typowo pod M-ATV (droższy), i drugi, tańszy, stworzony ogólnie do MRAPów. Moje pytanie brzmi. Który zestaw dokupić, gdybym ewentualnie zakupił modelki? Pierwszy, czy drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 (edytowane) Są prawie identyczne... Moim zdaniem bez znaczenia, w pierwszym masz dodatkowo monitor do BFT i jakiś mały PLGR. Miej na uwadze, że różni użytkownicy mogą mieć różne urządzenia łączności. Dodatkowo okna są tak małe, że przy zamkniętych drzwiach i włazie obrotnicy za wiele nie będzie widać. Edytowane 27 Lutego 2023 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi