Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1/35 MENG TS027 nowoczesne niemiecki Leopard 2A7 główny czołg modelu hobby  - AliExpress Zabawki i hobby1/35 MENG TS027 nowoczesne niemiecki Leopard 2A7 główny czołg modelu  hobby|Zestawy modelarskie| - AliExpressSiema, czy ktoś wie w jaki sposób mogę osiągnąć identyczny albo chociaż podobny efekt gąsienic jak te o to na zdjęciu? 

Napisano
Godzinę temu, Kudacior napisał:

1/35 MENG TS027 nowoczesne niemiecki Leopard 2A7 główny czołg modelu hobby  - AliExpress Zabawki i hobbySiema, czy ktoś wie w jaki sposób mogę osiągnąć identyczny albo chociaż podobny efekt gąsienic jak te o to na zdjęciu? 

Musisz kupić model z ruchomym zawieszeniem i pracującymi gąsienicami:

https://www.mojehobby.pl/products/Leopard-2-A7-GERMAN-MAIN-BATTLE-TANK.html

Obejrzyj 28 odcinków i sklejaj:

Napisano
7 minut temu, robertmodelarz napisał:

Musisz kupić model z ruchomym zawieszeniem i pracującymi gąsienicami:

https://www.mojehobby.pl/products/Leopard-2-A7-GERMAN-MAIN-BATTLE-TANK.html

Obejrzyj 28 odcinków i sklejaj:

Chodzi mi tutaj nie o ruchome gąsienice lecz o efekt gumowo stalowych gąsienic. W sensie czarne gumy i te brązowe elementy stalowe. Nie wiem czy wiesz co mam na myśli

Napisano
17 minut temu, Seb napisał:

O jaki efekt chodzi, bo nie widzę tu nic rewelacyjnego?

Mam na myśli efekt stalowo gumowych gąsienic. W sensie metalowe elementy gąsienic na taki brązowy kolor.File:Leopard 2A7 turret back side.jpg - Wikimedia Commons

Napisano
Teraz, Kudacior napisał:

Mam na myśli efekt stalowo gumowych gąsienic. W sensie metalowe elementy gąsienic na taki brązowy kolor.File:Leopard 2A7 turret back side.jpg - Wikimedia Commons

Pomalować gąsienice track pimerem

AK Interactive Tracks Primer

gumowe poduszki Dark Rubber

panzer-aces-vallejo-dark-rubber-70306.jpg

jak wyschnie przetrzeć  pracujące części metalizerem

model-air-vallejo-steel-71065.jpg

i przykurzyć pigmentami

Napisano
14 minut temu, robertmodelarz napisał:

Pomalować gąsienice track pimerem

AK Interactive Tracks Primer

gumowe poduszki Dark Rubber

panzer-aces-vallejo-dark-rubber-70306.jpg

jak wyschnie przetrzeć  pracujące części metalizerem

model-air-vallejo-steel-71065.jpg

i przykurzyć pigmentami

ok dzięki, wypróbuję 

Napisano (edytowane)

Dzięki Bulik, dzięki Robertmodelarz! A co polecacie zamiast specyfiku rozcieńczanego wodą/dedykowanym thinerem AK?

Edytowane przez Lipstein
Napisano
7 godzin temu, Lipstein napisał:

Dzięki Bulik, dzięki Robertmodelarz! A co polecacie zamiast specyfiku rozcieńczanego wodą/dedykowanym thinerem AK?

Farby :

Hataka seria C

Gunze seria C

Lakiery AK

MR. Paint

Bilmodel

Napisano (edytowane)

Robert, tak między wierszami prosiłem o numer farby używanej przez ciebie (chyba, że źle zrozumiałem pierwszy przekaz i że malujesz właśnie tym AK Track Primer-em?)

Kupiłem Humbrol 173 Track cośtam i tym walczę: na pierwszy raz za mało toto rdzawe, ale przynajmniej mam bazę; do tej pory zawsze mieszałem kilka kolorów z palety jaką mam.

Edytowane przez Lipstein
Napisano

Mnie wyszło tak:

track01.jpg

track02.jpg

Brązowy to Humbrol 113, Szary to Humbrol 32 albo szary Molotov, a metal to srebrny (nie chromowy) Molotov.

Pozdrawiam

Paweł

• Like 2
Napisano
W dniu 23.02.2023 o 09:11, Lipstein napisał:

Robert, tak między wierszami prosiłem o numer farby używanej przez ciebie (chyba, że źle zrozumiałem pierwszy przekaz i że malujesz właśnie tym AK Track Primer-em?)

Kupiłem Humbrol 173 Track cośtam i tym walczę: na pierwszy raz za mało toto rdzawe, ale przynajmniej mam bazę; do tej pory zawsze mieszałem kilka kolorów z palety jaką mam.

Jak mało rdzawe to trzeba zapuścić  wash rust.

Napisano