FLECZER Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu 38 minut temu, Robi napisał: a te na pierwszej focie to co? hybryda BRDMa i guntrucka? Ruski pomysł na Afganistan. Na urala władowali kawałek brdma i dodali wyrzutnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Trafiłem tutaj dzięki koledze Andrzejowi (Endrju)i muszę napisać że dużo tu prawilnych dziwnych i ciekawych modeli , nu ale w tej beczce miodu jest łyżka dziegciu, brak mi tutaj bardzo popularnej przeciwlotniczej Strieły czyli 9K31, oraz równie popularnego przeciwpancernego 2P133 , wyposażonego w 6 PPK Malutka ( na zdjęciu pojazd z Turkmenistanu) : W dniu 9.11.2025 o 15:31, Michal_G napisał: A z tej wersji z wieżą od BWP strzelali przy ustawieniu armaty w bok? Nie przewróciła odrzutem? Przyjacielu BWP 1 jest wyposażony w gładkolufowe działo 2A28 Grom czyli "czołgową" wersję znanego i lubianego działa bezodrzutowego SPG 9 , pocisk wyrzucany jest z lufy niewielkim ładunkiem prochowym, a po około 20 metrach po opuszczeniu lufy rozkładane są brzechwy oraz uruchamia się silnik rakietowy którym napędzany jest pocisk i potem mknie prosto do celu, także zamontowanie tej wieży na tym Berdku nie jest żadnym wyczynem , bo odrzut jest praktycznie żaden, widziałem zdjęcia w/w wieży montowanej na prowizorycznie skleconej podstawie na o wiele lżejszych pickupach marki Toyota zobacz, tu są nawet dwa takie : Edytowane 1 godzinę temu przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi