jmx62 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca £ohoho paczta go jaki cfany Masz jakiegoś pomysła? Potrzebne dobre rysunki/plany i fotki wnętrza bo jest dużo szkła i pasowałoby zrobić jakieś mebelki radio itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca 3 minuty temu, jmx62 napisał: Masz jakiegoś pomysła? Mam i to nieskomplikowane Kwestia podmiany kabiny na Stara 266. Ale to właściwie kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Dzięki. Ale ja chciałem w 1/48. Nie sprecyzowałem swojej zachcianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Godzinę temu, jmx62 napisał: Ale ja chciałem w 1/48 Pisz do GPM, wykładaj forsę i może będziesz miał swą zachciankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Jakby była baza czyli Star266 to by resztę budy sam sklecił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca O luuudzie, co za maruda Stara 266 widziałem u kilku drukarzy 3D, nawet jeden u nas na forum. A z tego co czytałem, przeskalowanie do wybranej skali to bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca Fajne, stare zdjęcie Lima z ekipą. Za skrzydłem stoi Dodge: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 23 godziny temu, Grzes napisał: O luuudzie, co za maruda Quś...już się nie odzywam. Odechciało mi się tej "krasuli" a miałem pomysła na diorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca (edytowane) 5 minut temu, jmx62 napisał: Odechciało mi się tej "krasuli" O taaaa... teraz to moja wina... Zbieraj kasę na wydruki 1:48! Całe wnętrze mam obcykane Edytowane 10 Czerwca przez Grzes 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Tankujemy Lima: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Godzinę temu, Grzes napisał: A co to za cywilbanda tam się kręci po płycie lotniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Bo fotki pewnie z muzeum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Godzinę temu, Endrju napisał: Bo fotki pewnie z muzeum? Nic z tego! Ja zbieram oryginały ze służby, a nie jakieś muzealne podróbki. To Krasula z 23.BLT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 8 godzin temu, Grzes napisał: Ja zbieram oryginały ze służby, a nie jakieś muzealne podróbki. A to nie wiedziałem. Ta z muzeum w Dęblinie to niekoniecznie musi być podróbka a tak właśnie sobie pomyślałem. Poza tym nigdy w pułku nie widziałem kraciatki na płycie lotniska. Zawsze widywałem ja na pastwisku (polu wzlotów) albo w parku samochodowym. Stąd taki wniosek. A tak przy okazji to przyznam się szczerze, że służyłem w 3 jednostkach lotniczych i w żadnej z nich nie używano określenia "krasula" . Zawsze to była "krata" albo "kraciatka". Z nazwą "krasula" zetknąłem się po raz pierwszy przy okazji wydania przez GPM modelu tego pojazdu. Zastanawia mnie czy ta nazwa wywodzi się z wojska czy też została "zaszczepiona" przez entuzjastów lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Godzinę temu, Endrju napisał: Poza tym nigdy w pułku nie widziałem kraciatki na płycie lotniska. Andrzeju, to wystawka sprzętu z okazji otwartych koszar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 3 godziny temu, Grzes napisał: Andrzeju, to wystawka sprzętu z okazji otwartych koszar To wiele wyjaśnia. Nigdy nie byłem na dniach otwartych koszar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca 4 minuty temu, Endrju napisał: Nigdy nie byłem na dniach otwartych koszar. Na poprzedniej stronie wrzuciłem kilka fotek z takiej imprezy sprzed kilku dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Czerwca Share Napisano 12 Czerwca No to Limek w trakcie przeglądu: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 12 Czerwca Autor Share Napisano 12 Czerwca Słaby jakiś, tlen mu podają 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca To akurat butla powietrzna. Za moich czasów tlen ładowało się tylko podczas obsługi startowej, tylko z dystrybutora i tylko przez uprawnionego zawodnika w białym kitlu. To zdjęcie chyba z lat 60-tych może 70-tych więc przepisy SIL mogły być inne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca Share Napisano 13 Czerwca 3 godziny temu, Endrju napisał: To zdjęcie chyba z lat 60-tych może 70-tych więc przepisy SIL mogły być inne. Wczesne sześćdziesiąte według mojej wiedzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca Już po 22:00 więc mam dla Was fajne lotniskowe dupeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 14 Czerwca Share Napisano 14 Czerwca 14 minut temu, Grzes napisał: Już po 22:00 ... ...mimo tego ten napis bym ocenzurował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Czerwca Share Napisano 22 Czerwca Ostatnie zdjęcie nie przypadło do gustu i zapadła niezręczna cisza, więc dziś współczesny DTL z Pruszcza Gdańskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 27 Czerwca Share Napisano 27 Czerwca (edytowane) miniaturki Tesla I300 GPU-24 nie widziałem (jest wiele zdjęć w necie i manual na teslaind.com ) ale MQ-8B + ewentualna obsługa jest łatwa do kupienia Edytowane 27 Czerwca przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi