barszczo Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 49 minut temu, jmx62 napisał: O, i ten jest piękny a jeszcze byłby ładniejszy z 3koronami. A proszę. Dwa Saaby: Zdjęcie z zasobów Gettyimages 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Ten na 4 kółkach to chyba ma ładniejszą linię aerodynamiczną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia (edytowane) Nawiązując do fotki z poprzedniej strony. Wózki zrobione z zestawu Hasegawy X72:5, a rakiety Ch-29 od podstaw. Korpusy są zrobione z... kredek Edytowane 25 Kwietnia przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia Dzisiaj Duńczyka nie tankujemy, tylko wodzimy na dyszlu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 26 Kwietnia Share Napisano 26 Kwietnia W "Va bank" Duńczyka nie wodzili za nos na dyszlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia A dzisiaj odpalamy Duńczyka z air startera: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Tyma razem Latający Holender i upychanie spadochronu hamującego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia A dzisiaj wracamy do polski i tankujemy SBLimy: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia (edytowane) O kurcze. Aż mi pikawka żywiej zabiła. Mój Limek z Babimostu. To drugi Limek, którego miałem w kluczu w Babimoście, a którego zdjęcie udało mi się namierzyć. Dzięki za zdjęcie Edytowane 30 Kwietnia przez Endrju 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja W dniu 30.04.2024 o 08:49, Endrju napisał: O kurcze. Aż mi pikawka żywiej zabiła. Mój Limek z Babimostu. To drugi Limek, którego miałem w kluczu w Babimoście, a którego zdjęcie udało mi się namierzyć. Dzięki za zdjęcie Endrju, podaj pozostałe numery maszyn z klucza, może też mam ich fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja Mniej spektakularny obiekt lotniskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Czyli marszałek... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja No to kolejny SBLim z dodatkami w tle: Zdjęcie z zasobów MLP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja W dniu 4.05.2024 o 22:34, barszczo napisał: Endrju, podaj pozostałe numery maszyn z klucza, może też mam ich fotki . Dzięki bardzo za chęć pomocy. Niestety skleroza zrobiła już spustoszenie w mojej pamięci. Na ten moment szukam zdjęć Lim 6 bis o numerze bocznym 602. Z pozostałych 6-tek pamiętam tylko nr 101 który ponoć stoi w forcie Czerniakowskim i mam jego zdjęcie. Numery pozostałych 4 szt. na razie poszły w niepamięć. Szparki miałem 3 szt. 304 która stoi w Krakowie, 543 którego zdjęcie wrzuciłeś ostatnio a numer trzeciej też poszedł w niepamięć. Za zdjęcie 602 będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 18 godzin temu, kopernik napisał: Mniej spektakularny obiekt lotniskowy. Dla mniej wtajemniczonych to Dyżurny Technik Lotniska w skrócie zwany DTL-em. W chodził (lub wchodzi nadal) on w skład służb dyżurnych podległych Dyżurnemu Kierownikowi Lotniska (DKL-owi) a jego rolą było fizyczne przyjmowanie statków powietrznych po wylądowaniu w czasie gdy na lotnisku nie odbywały się loty. W pułkach które utrzymywały pary dyżurne w gotowości jego rolą było wypuszczenie pary dyżurnej. 17 godzin temu, barszczo napisał: Czyli marszałek... A dlaczego marszałek? Pierwszy raz spotykam się z tym określeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 8 godzin temu, barszczo napisał: No to kolejny SBLim z dodatkami w tle: Zdjęcie z zasobów MLP No i z wózkiem akumulatorowym zwanym teleżką. A w takim malowaniu to nie jest SB-Lim2 ART z Siemirowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 7 godzin temu, Endrju napisał: A dlaczego marszałek? Może dlatego, że ma dwie buławy, które jak skrzyżuje nad głową to mamy: Tak zgaduję... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 8 godzin temu, Endrju napisał: A dlaczego marszałek? Pierwszy raz spotykam się z tym określeniem. Nomenklatura z lotnictwa cywilnego: Marshaller, czyli Koordynator ruchu naziemnego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja No nie znałem tego określenia no ale z lotnictwem cywilnym to miałem do czynienia tylko jak pasażer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja No to nieźle pojechałem z tym marszałkiem... 9 godzin temu, Endrju napisał: Na ten moment szukam zdjęć Lim 6 bis o numerze bocznym 602. Andrzeju, trochę poszukałem, ale z tym 602 jak z grą w totka - mam obok, czyli 601 i 603 Zajrzę jeszcze do archiwów papierowych... Samolotów n/b 101, 304, 543 w sumie znalazłem około 10 fotek, część eleganckich w kolorze. Na jednej mam obok 543 dwóch podpułkowników, może znajomi? Jeśli chcesz, podeślij maila na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 1 godzinę temu, Endrju napisał: No nie znałem tego określenia no ale z lotnictwem cywilnym to miałem do czynienia tylko jak pasażer. A jeszcze inaczej - follow me. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja No to już podejrzałem na autkach jako pasażer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 1 godzinę temu, Grzes napisał: Jeśli chcesz, podeślij maila na pw. Jasne, że chcę. Adres wysłałem Ci na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 13 godzin temu, Endrju napisał: Na ten moment szukam zdjęć Lim 6 bis o numerze bocznym 602. Z pozostałych 6-tek pamiętam tylko nr 101 który ponoć stoi w forcie Czerniakowskim i mam jego zdjęcie. Numery pozostałych 4 szt. na razie poszły w niepamięć. Szparki miałem 3 szt. 304 która stoi w Krakowie, 543 którego zdjęcie wrzuciłeś ostatnio a numer trzeciej też poszedł w niepamięć. Za zdjęcie 602 będę wdzięczny. Niestety 602 nie mam, najbliższy numer jaki znalazłem, to 603. Za to zdjęć 101 w służbie mam sporo, Za szparkami jeszcze pogrzebię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja 3 godziny temu, Endrju napisał: Jasne, że chcę. Adres wysłałem Ci na priv. A cóż to za tajemnice przed kolegami? Może inni też chcieliby zobaczyć takie fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi