marcinw49 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Fotki troche słabe ale jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 No jak dla mnie to od razu lepiej w tym silniku wszystko wygląda Dzięki takim detalom model zyskuje na wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Chyba jest przyzwoicie. Trochę trudno ocenić na 95%, bo wygląda na to, że za blisko przystawiłeś obiektyw do modelu. Widać, że aparat łapie ostrość przedmioty leżące trochę dalej. Oddal aparat, a później na komputerze daj zbliżenie tego, co chcesz pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2006 Dzięki serdeczne za radę. Już niebawem mam zamiar rozpocząć budowę naczepy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Mam jedno pytanie... Jakiego kleju używacie do klejenia opon z felgami?? Chyba, że się ich nie skleja? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Sierpnia 2006 Share Napisano 26 Sierpnia 2006 Nie trzeba używać kleju, opony są dosć dobrze spasowane z obręczami kół i montuje się na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 26 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2006 OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Września 2006 Autor Share Napisano 1 Września 2006 Na jeden ogień razem z naczepą poszedł Western. Pomalowałem obrysówki, kierunkowskazy, tylne światła oraz progi. Wymyśliłem koncepcję malowania na dwa kolory. Podłoga naczepy oraz przednia ścianka będą pomalowane tym samym sprayem co góra ciągnika, natomiast podwozie oraz progi i zderzak przedni na kolor czarny (chyba matowy). Z zestawu Truck Accessories Italerki doałem "ptaszka" (w instrukcji napisano, iż powinien wylądować na dachu sleepera, a ja dałem go na maskę), a także chromowaną panią :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 1 Września 2006 Share Napisano 1 Września 2006 Przyznamm, że ta anteka fajnie się prezentuje na masce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Września 2006 Autor Share Napisano 1 Września 2006 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 Witam! Porobiłem zdjęcia przy naturalnym oświetleniu... No i nareszcie zdjęcie które wg. mnie dość dobrze obrazuje malowanie silnika... Oceniajcie Ps. Jeśli chcecie coś zobaczyć z innej strony itd. to mówcie, bo jest dzisiaj ładna pogoda i fajnie zdjęcia wychodzą... Pozdrawiam, Przemas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2006 Share Napisano 2 Września 2006 Widzę, że truck jest już gotowy, wykonanie zasługuje na pochwałę, krótko mówiąc - podoba mi się Western Star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Września 2006 Autor Share Napisano 2 Września 2006 ŁOMATKOBOSKA.... Popłakałem się Dzięki serdeczne :D Miło coś takiego usłyszeć od mistrza Tronado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Września 2006 Autor Share Napisano 28 Września 2006 Witam kolegów! Od czasu MTM'a pewnie myślicie, że próżnuję. Otóż jesteście w błędzie! Nie wierzycie? Proszę bardzo oto dowód. Nie aktualizowałem relacji, ponieważ chciałem zrobić Wam niespodziankę I jak? :D:D Proszę o komentarze i oceny. Zostało mi tylko przykleić i pomalować obrysówki i model będzie gotowy w 100 procentach. Taki właśnie był mój końcowy projekt zestawu z Western Starem. Osobiście bardziej podobra mi się takie zestawienie. Ps. Jak zwykle przepraszam za jakość zdjęć i obiecuję, że po ukończeniu zrobie jakieś na dworze. Pozdrawiam, Przemas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Model szczerze mówiąc jest na 5, ale czemu przerobiłeś flatbeta na chłodnie? Wystarczy tylko pogratulować i życzyć powodzonka przy następnych truckach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Września 2006 Autor Share Napisano 28 Września 2006 Zrobiłem tak ponieważ flatbed mi się trochę przejadł. Miał wiele niedoróbek, a także błędów. Głównie przyczyną był brak surowców. :( Chłodnie miałęm zbudować jako solo na eurotrucku, ale mam już inny zestaw na oku. Pozdrawiam, Przemas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amerykaniec Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 super zestawik trafiony w mój Gust naczepa jak i ciągnik bardzo ładnie i bezbłędnie wykonane po prostu słowa uznania dla kolegi ;) pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 No stary gratuluje uczkończenia chociaż czekam na lepsiejsze fotki ;). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 Fajy zestawik Kolorek też ładny. Ale zrób lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Września 2006 Autor Share Napisano 29 Września 2006 (edytowane) Witam! Dołączam następną porcję fotek. Następne będą już z pleneru. Narazie ciężko jest mi się zorganizować, ale czas pokaże. Oto fotki: To kółko na naczepie to paproszek na obiektywie. Pozdrawiam, Przemas. Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Myślę, że z tą naczepą lepiej prezentuje się Western Star aniżeli z Flatbedem. Dasz jakieś kalkomanie na naczepę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 Mialem dać kalki które są z naczepą, ale jak okleiłem jedną sronę, to się okazało, że stasznie pod nią włazi powietrze i wygląda to szpetnie. W efekcie kalka (jedna) wylądowała w kuble :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Mialem dać kalki które są z naczepą, ale jak okleiłem jedną sronę, to się okazało, że stasznie pod nią włazi powietrze i wygląda to szpetnie.W efekcie kalka (jedna) wylądowała w kuble :( Tak wielkie kalkomanie powinno się powoli zsuwać z papieru i jednocześnie szmatką lub czymś innym delikatnym przecierać ją aby nie powstawały bąble z powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Października 2006 Autor Share Napisano 1 Października 2006 Mialem dać kalki które są z naczepą, ale jak okleiłem jedną sronę, to się okazało, że stasznie pod nią włazi powietrze i wygląda to szpetnie.W efekcie kalka (jedna) wylądowała w kuble :( Tak wielkie kalkomanie powinno się powoli zsuwać z papieru i jednocześnie szmatką lub czymś innym delikatnym przecierać ją aby nie powstawały bąble z powietrzem. Tak też robiłem, ale problem jest w tym, że kalkomanie w tym modelu umieszcza się na łączeniu części scianek. Do tego naczepa ma "wypukłe paski", więc nie dało rady :( Ale i tak jest całkiem ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Korzystasz z płynów na kalkomanie? Inna rzecz to pocięcie kalkomanii na mniejsze kawałki. Jeszcze inna - w miejscach, gdzie porobiły sie pęcherzyki naciąć bardzo ostrym skalpelem, albo nakłuć igłą, pozbyć się pęcherzyków i dać na to płyn na kalkomanie. Poczekać kilka godzin, powtórzyć, jeżeli trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi