Zbyszek Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Model skończony, myślałem o figurkach ale zatrzymał mnie brak odpowiednich farb. Zdjęcia są Nie wiem co zrobić z tymi wylotami luf, jak je nawiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Gorącą szpilką??? Model bardzo przyjemny lecz wydaje sie jakiś takiś... sztuczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Sztuczny nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Nie wiem co zrobić z tymi wylotami luf, jak je nawiercić Najszybszą metodą jest nawiercenie końcówką nożyka modelarskiego,przytyka się koniec lufy do koncówki ostrza i obraca,aż do pożądanego efektu,należy tylko maksymalnie starać się opierać ostrze na środku lufy,bo może nierówno wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki jeszcze jedno pytanie jeżeli lufa przy wierceniu ulegnie uszkodzeniu można ją zaszpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Wszystko mozna zaszpachlowac, ale najlepiej jest od razu uzyskac pozadany efekt. Radzilbym pocwiczyc wiercenie metoda kolegi Artura Wałachowskiego na starej ramce, a potem powiercic te lufy. Mozna tez kupic wiertla w OBI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 jeżeli lufa przy wierceniu ulegnie uszkodzeniu można ją zaszpachlować Zaszpachlować można,ale ciężko będzie dalej wiercić,nawet jak coś krzywo idzie w czasie pracy można to niwelować,też radzę przećwiczyć wpierw na czymś zbędnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Mozna tez kupic wiertla w OBI... Odradzam, jeżeli wiertła mają być używane z szlfierką elektryczną lub czymś takim, bo po prostu stopisz plastik, lepiej ostrym nozykiem ( sklalpelem) porobić dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Wyloty luf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Skupiliście się na wylotach rur jakby to był największy problem tego modelu. Nie będę wymieniał co jest nie ok, bo w tej skali dla mnie wszystko (z nielicznymi wyjątkami) prezentuje się kiepsko. Tak że wysilcie się trochę i uświadomcie autora modelu nad czym musi jeszcze popracować. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Skupiliście się na wylotach rur jakby to był największy problem tego modelu. Nie będę wymieniał co jest nie ok, bo w tej skali dla mnie wszystko (z nielicznymi wyjątkami) prezentuje się kiepsko. Tak że wysilcie się trochę i uświadomcie autora modelu nad czym musi jeszcze popracować.PZdr To powiedz co jest źle a co dobre żebym na przyszłość nie robił byków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Niestety zdjęcia nie przedatwiają szczegółów, dlatego mi przynajmniej ciężko wypowiadać się o modelu. proponowałbym w pierwszej kolejności poćwiczyć robienie zdjęć. Jak to robić znajdziesz na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Mierzu dokładnie podsumował, zrób lepsze fotki, na tych ziemia/syfek- wygląda jak afrykańska. Żadnych nożyków, czy dremeli...wiertełko 0,5 mm w rękę i powolutku rozwiercaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi