rudolf24 Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Witam wszystkich, Na warsztacie tytułowa 29' z malutką waloryzacją od Eduarda. Po prostu nie mogłem przeboleć jak wygląda kokpit z pudła, a że 29' bardzo lubię to po prostu musiałem skusić się na zestaw Edka. Z monografii to tylko standardowa książeczka z serii "Polish Wings". Znana i lubiana. Co do samego malowania to albo pudełkowe, albo nasza 89' z Orlego Szponu (dzięki @mysiek13 za kalki !) lub ewentualnie jakiś Pers czy inny Blisko Wschodni wojownik (jeśli znajdą się kalki i chęć Tymczasem troszeczkę sobie podłubałem, pierwsza w życiu kabinka żywiczna i to w 1/72. Oprócz małych problemów z tablicą (zeszła mi grafika z jednej z blaszek...) to jak na swoje skromne umiejętności jestem zadowolony. Oraz pytanie do publiczności ! Konfiguracja R-27R/T+2 pusty pylon APU-73(lub brak)+2XR-60 jest możliwa ? Oczywiście Trumpeter jak zwykle dał się ponieść miejskiej legendzie i w pudełku znajdziemy 2XR-27+2XR-73+2XR-60 gdzie konfiguracja ta jak powszechnie wiadomo zakrawa o SF.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Jest możliwa konfiguracja 2xR-27 + 2xR-60 + 2 x puste pylony zewnętrzne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 47 minut temu, rudolf24 napisał: w pudełku znajdziemy 2XR-27+2XR-73+2XR-60 Możesz też zrobić 2xR-27 + 2xR-73 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 35 minut temu, Grzes napisał: Możesz też zrobić 2xR-27 + 2xR-73 Uparłem się na R-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Maja 2023 Share Napisano 3 Maja 2023 Nie ma problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 Wleciał czarny jako baza do dalszych działań 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Wleciał kolor i postshading . Co do malowania to będzie "SF", inspirowane 23' z tego schematu. Jedynym problemem będą kalki bo 72' mam tylko te z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 5 Sierpnia 2023 Share Napisano 5 Sierpnia 2023 20 godzin temu, rudolf24 napisał: Jedynym problemem będą kalki bo 72' mam tylko te z zestawu. a nie da sie czegos wydrukowac? W tym wypadku problem bylby tylko z bialym kolorem liter... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2023 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: a nie da sie czegos wydrukowac? W tym wypadku problem bylby tylko z bialym kolorem liter... Właśnie się zastanawiam, litery mogą być czerwone/niebieskie - niekoniecznie białe. Oczywiście najbardziej pasowałaby mi taka "paszcza rekina", ale z tym to trochę może być zachodu. Reasumując liczę że jakiś miły forumowicz odstąpi mi kalki od jakieś 23' czy innego 29' za parę groszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2023 Na dniach powinienem już wstawić wymalowanego 29', a tymczasem poszukuję kalek. Nie zostały komuś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 18 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2023 I po malowaniu. Model przed jakimkolwiek poprawkami, osobiście niezbyt podoba mi się że przejście między niektórymi kolorami niezbyt wyszło. Zastanawiam się czy to poprawiać bo jednak wszelka interwencja pędzlem będzie widoczna. Kontrast między kolorami wyszedł strasznie przesadzony na zdjęciach, w rzeczywistości jest bardziej stonowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Zaczyna wyglądać ciekawie Co do kalek to zobaczę co mam wieczorem, powinno się coś znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Ja bym spróbował poprawić te przejścia między kolorami. Teraz przy tych jasnych wygląda to trochę jak niedomalowany pasek. Ciężko się maluje wielokolorowe kamuflaże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 18 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Juffre napisał: Ja bym spróbował poprawić te przejścia między kolorami. Teraz przy tych jasnych wygląda to trochę jak niedomalowany pasek. Ciężko się maluje wielokolorowe kamuflaże Właśnie głowię się jak to zrobić- pędzlem będzie widać, aerografem też . Na swoje usprawiedliwienie dodam że pierwszy raz chyba malowałem 3 kolorowy kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Ja bym to podmalował aerografem. Dobrze roźcieńczyć farbę. Jak masz zdejmowalną osłonę dyszy to ją ściągnij. Maluj punktowo nie szerokim strumieniem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Sierpnia 2023 Share Napisano 18 Sierpnia 2023 Napisz do której wersji interesują Cię te szczęki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Zmalowałem parę drobiazgów. Zostało wymalować rakiety, pylony i można dawać gloss :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Próbowałeś poprawiać te przejścia kolorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Juffre napisał: Próbowałeś poprawiać te przejścia kolorów? Troszkę poprawiłem, ale stwierdziłem że jak na moje umiejętności to prędzej popsuje niż poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Jasne, sam tak nieraz robię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 7 Października 2023 Autor Share Napisano 7 Października 2023 Kalki i lakier położne, ale jakim kosztem... Kalkomanie bardzo grube, z przesunięciami kolorów- jednym słowem dramat. Wylałem także próbną podstawkę- tak prezentuje się testowa wersja "na surowo". Okazuje się że jednak nie taki straszny ten gips ;). Wystarczy wdrożyć pare poprawek i finalna wersja będzie o niebo lepsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 (edytowane) Model skończony, podstawka nadal testowa. Myślę że galerie najlepiej będzie zrobić już po skończeniu podstawki i wymalowaniu FODów oraz innego lotniskowego szpeju Edytowane 14 Października 2023 przez rudolf24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi