robertmodelarz Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 (edytowane) Dobiegła końca budowa czołgu T-72 w malowaniu 11 Dywizji Pancernej z Żagania. Model został wykonany na bazie zestawu Tamiya 35160 Russian Army T-72M1 Tank (stary, ale jary). Przy budowie wykorzystałem wymienione w warsztacie dodatki oraz zbędne części pozostałe po budowie modeli T-72/90 Trumpetera. Wóz nie przedstawia, tak jak planowałem -pierwszej wersji T-72 tj. „Ural”; Obiekt 172M z 1973 r. Pomalowany farbami Hataka serii C, pobrudzony chemią AK Interactive i Ammo Mig. Bardzo dziękuje wszystkim forumowiczom za udzielona pomoc przy budowie oraz cenne wskazówki. Edytowane 11 Maja 2023 przez robertmodelarz 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Super. Będę go wypatrywał na Babarybie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Maja 2023 Autor Share Napisano 11 Maja 2023 2 godziny temu, Endrju napisał: Super. Będę go wypatrywał na Babarybie. Też planuję udział w tej imprezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 To już Robercie nie musisz robić więcej T-72 - ten model ma coś z każdej wersji tego czołgu używanej w naszej armii Oczywiście żart, bo jaknajbardziej widziałbym więcej 72 na warsztatach i galeriach bo ta maszyna po prostu bardzo mi się podoba tak jak i ten model. Zarąbisty dobrałeś mu kolor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Fajny podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 Meeeega! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacykarz Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 Moja Jednostka .. Szkoda ze nie ma numeru 0508 byłby moim deklem którym powoziłem mając 22 lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 2 godziny temu, Pacykarz napisał: Moja Jednostka .. Szkoda ze nie ma numeru 0508 byłby moim deklem którym powoziłem mając 22 lata. Na niebie obłoki potargały sad....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Na niebie obłoki potargały sad... Ciekawy oksymoron, Osiecka pewnie w grobie się przewraca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 3 minuty temu, Rafał B napisał: Ciekawy oksymoron, Osiecka pewnie w grobie się przewraca Ta ballada w wykonaniu Edmunda Fettinga świetnie komponuje się z serialem. Czasy były ciężkie komunistyczne, a pod pancerzem tak samo duszno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 9 minut temu, robertmodelarz napisał: Ta ballada w wykonaniu Edmunda Fettinga świetnie komponuje się z serialem. Owszem, Osiecka pisząc tę balladę spisała się znakomicie i mało kto wie, że choć Fetting śpiewa tylko 2 zwrotki, to w oryginale są ich 3. Tobie jednak, łącząc dwa różne wersy tekstu udało się stworzyć nową wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 51 minut temu, Rafał B napisał: Tobie jednak, łącząc dwa różne wersy tekstu udało się stworzyć nową wersję Robert lubi łączyć... i tworzyć nowe wersje Dobre nawiązanie do tego modelu tym: 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Na niebie obłoki potargały sad....... Nie wiedziałem Robercie, że operujesz też szyfrem poetyckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 10 godzin temu, robertmodelarz napisał: Na niebie obłoki potargały sad...... Oj tam. Oj tam. Toż to taki skrót myślowy. No przecież każdy wie o co chodzi. @robertmodelarz no to do zobaczenia na Babarybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 3 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2023 T-72 również godnie prezentuje się na wystawowym suknie festiwalu "BABARYBA:". Pozdrawiam gorąco wszystkich wystawców oraz oglądających nasze modele. Fajna impreza i wspaniała atmosfera. Długie merytoryczne rozmowy w bardzo miłym towarzystwie i zimne piwo!!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi