Skaidrus Posted May 23 Share Posted May 23 Kupiłem tego mastodonta na bazie sentymentu – był to mój ulubiony pojazd z WOT’a. Nie musiałem się przejmować zgodnością z oryginałem ze względu na brak tegoż. Sam czołg ma sporo konstrukcyjnych absurdów, ale nie korygowałem tego ze względu na wspomniany wcześniej brak punktu odniesienia. Dodałem narzędzia saperskie, liny i mechanizm zamykania pokrywy kierowcy, do których użyłem blaszanego złomu pozostałego po innych modelach. Użyłem również gąsienice z Master Club, lufy Abera i jakieś miedziane spawy, które znalazłem w szufladzie z akcesoriami. Te ostatnie niespecjalnie się sprawdziły – po sesji zdjęciowej uznałem mianowicie, że są za szerokie. Model jest malowany mieszanką różnych kolorów pomarańczowej Hataki. Brudzenie to różne specyfiki Ammo, AK i Modellers World. Zrobiłem też bardzo prowizoryczną dioramkę, bo nie lubie stawiać modeli bezpośrednio na podstawce. Sam model był przyjemny w klejeniu, spasowanie jest ok, szpachli używałem tylko do faktury pancerza. Polecam poszukiwaczom pojazdów „teoretycznych”. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 23 Share Posted May 23 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted May 24 Share Posted May 24 Model i podstawka znakomita. Szkoda, że takie coś nie jeździło w realu, a tylko w grze WOT, projekt czołgu wielowieżowego powstał pod oznaczeniem Obiekt 225 Nigdy nie doczekał się opracowania nawet prototypu, Prace projektowe nad nim przerwano pod koniec 1941 roku. Szkoda wielka. Zezwalam na otwarcie ognia............ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts