Skaidrus Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Kupiłem tego mastodonta na bazie sentymentu – był to mój ulubiony pojazd z WOT’a. Nie musiałem się przejmować zgodnością z oryginałem ze względu na brak tegoż. Sam czołg ma sporo konstrukcyjnych absurdów, ale nie korygowałem tego ze względu na wspomniany wcześniej brak punktu odniesienia. Dodałem narzędzia saperskie, liny i mechanizm zamykania pokrywy kierowcy, do których użyłem blaszanego złomu pozostałego po innych modelach. Użyłem również gąsienice z Master Club, lufy Abera i jakieś miedziane spawy, które znalazłem w szufladzie z akcesoriami. Te ostatnie niespecjalnie się sprawdziły – po sesji zdjęciowej uznałem mianowicie, że są za szerokie. Model jest malowany mieszanką różnych kolorów pomarańczowej Hataki. Brudzenie to różne specyfiki Ammo, AK i Modellers World. Zrobiłem też bardzo prowizoryczną dioramkę, bo nie lubie stawiać modeli bezpośrednio na podstawce. Sam model był przyjemny w klejeniu, spasowanie jest ok, szpachli używałem tylko do faktury pancerza. Polecam poszukiwaczom pojazdów „teoretycznych”. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Model i podstawka znakomita. Szkoda, że takie coś nie jeździło w realu, a tylko w grze WOT, projekt czołgu wielowieżowego powstał pod oznaczeniem Obiekt 225 Nigdy nie doczekał się opracowania nawet prototypu, Prace projektowe nad nim przerwano pod koniec 1941 roku. Szkoda wielka. Zezwalam na otwarcie ognia............ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi