TomaszDudek Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Jakub Ślęczka marder mi wystarczy hetzera będę miał z edka ,radzę ci poczekać aż dml wypuści wersję b ma go w zapowiedzaich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Oj błądzisz, błądzisz... Absolutnie nie Trumpetera, a Tamiyi Zawsze mi się wydawało że to dobra firma i że robi jedne z lepszych modeli a tu po tylu latach wychodzi wszystko na jaw Zgodzę się również że Tamiya też jest dobra dlatego dałem w swojej wypowiedzi skrót "NP." by podkreślić że tych firm jest kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Jesli chodzi o firmy to fakt jest ich wiele i kazda oferuje cos innego jesli chodzi o sklejalnosc to dragon tamiya przoduja ale nawet i z modelu sredniej klasy, z ktorymi pracujemy w pocie czola rowniez da sie wycisnac cos pieknego ( sa to modele w ktorych naprawde pokazujemy co potrafimy zdzialc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 To tyle co udalo mi sie zrobic w ciagu wczorajszego dnia Ciag dalszy po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Jak na razie bardzo ładnie. A wybrałeś już figurki do Hanomaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Jak na razie bardzo ładnie. A wybrałeś już figurki do Hanomaga? Tak figurki beda dragonowskie te co podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Moja relacja zwolnila tempo z powodu egzaminu na studiach wiec bede dodawac zdjecia z lekkim poslizgiem Jak narazie siedzenia i wszystko co widac na zdjeciach postawione jest na sucho. Wash wykonany farbami temperowymi ( jest to probny wash ) efekt malo zadowalajacy wiec jak dostane w rece farby mig`a lub van gog`a to sprobuje wycisnac z tego washu cos fajniejszego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Według mnie czarny byłby lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Czy aby czern kostna na malowaniu Dak Africa Korps nie zepsuje efektu modelu?? Teraz jest mazniety sienna palona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Powoli do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Skoren86 A co ty ? robisz dak a wnętrze masz panzergrau ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Skoren86 A co ty ? robisz dak a wnętrze masz panzergrau ? Wnetrze jest MEDIUM GREY (model master nr 1723). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Kilka uwag odnośnie twojego SdKfz 251: -budujesz wersję B jednak ławki i siedzenia wewnątrz masz z wersji C... W budowanym przez ciebie pojeździe ławki powinny być proste rozkładane, bez skrzyń pod nimi. -nie ma stelaża radia FuSpr F. -silnik jest jak widzę dosyć uproszczony... tu masz link do starego wątku o silniku, jest tam dosyć fotek: viewtopic.php?t=9296. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Claoodiush to błąd zvezdy niestety.Skoren86 jak na mój gust wnętrze powinno byc jasnopiaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Skoren86 jak na mój gust wnętrze powinno byc jasnopiaskowe. A to dlaczego? Obicia w większości przypadków były czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Wnetrze maluje tak jak pokazuje instrukcja teraz juz nic z tym nie zrobie :( Jelis chodzi o bledy zwiazane z tzw combo czyli kilka wersji w jednym to chcialbym o jak najwiecej fotek do wersji B tych poprawnych poki nie zdobede jakiejs porzadnego albumu do skd`ow. Laweczki sa ulozone na sucho wiec moze uda mi sie cos z nimi zdzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Ławki w wersjach A i B wyglądały z grubsza tak: zdjęcia z http://www.areamilitar.net/DIRECTORIO/TER.aspx?nn=176 A propos malowania: "Pojazdy przydzielone do Deutsches Afrika Korps początkowo malowane były standardowo tj. jednolicie kolorem Panzer Grau RAL 7021, co w warunkach pustynnych było niedopuszczalne, gdyż demaskowało czołg. Taki system malowania w zasadzie utrzymywał się przez pierwsze kilka miesięcy walk w Afryce. 17 marca 1941 roku wprowadzono nowy wzór kamuflażu - jako podstawę przyjęto pomalowanie 2/3 powierzchni kolorem żółtobrązowym - Gelb Braun zwanym też Afrika Korps Gelb RAL 8000 (FS 595B; 33227?)" cytat z http://klub.chip.pl/krzemek/index.htm A produkcji SdKfz 251 ausf B zaprzestano w 1940 roku, oryginalnie wszystkie powinny mieć więc wnętrze w kolorze Panzer Grau (lub białym, ale z rzadka). Nawet jeżeli przemalowano by pojazd na potrzeby walk w Afryce nie sądzę aby zmieniano kolor wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 no to widze ze czeka mnie troche zmian a co do malowania to mam teraz dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 (edytowane) Witam po przerwie wlasnie otrzymalem dzis moje figurki maly in-box a tu karabinki mg Dragonowski ( ten bedzie spoczywal na sdku Zvezdowski Do figurek byla dodana mala blaszka fototrawiona W modelu poczynilem troszke zmian w malowaniu. Caly model bedzie w panzergrau. Jesli chodzi o siedzenia i skrzynki pod nimi to jest problem. Chcialem te skrzynki wyciac ale faktura pod skrzynkami jest calkowicie inna niz calej podlogi wiec mimo ze wersja B skrzynki zostana :( chyba ze ktos ma jakies propozycje co do zrobienia jednolitej faktury podlogi?? pozdrawiam zdjecia zalacze dzis lub jutro Edytowane 29 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Jeśli chodzi o porównanie km-ów to Dragon dał MG-34, a Zvezda MG-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 no to widze ze czeka mnie troche zmian a co do malowania to mam teraz dylemat Dlaczego dylemat? Wnętrze jak najbardziej zostaw panzegrau, a na zewnątrz wal żółć. Co do washa to pomieszaj raczej czerń kostną z sieną paloną +może brąz Van dycka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Mierzu- nie uważasz, że to będzie z deczka trefnie wyglądało? Chodzi mi o malowanie zewnętrzne i wewnętrzne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Mierzu- nie uważasz, że to będzie z deczka trefnie wyglądało? Chodzi mi o malowanie zewnętrzne i wewnętrzne... produkcji SdKfz 251 ausf B zaprzestano w 1940 roku, oryginalnie wszystkie powinny mieć więc wnętrze w kolorze Panzer Grau (lub białym, ale z rzadka). Nawet jeżeli przemalowano by pojazd na potrzeby walk w Afryce nie sądzę aby zmieniano kolor wnętrza. Można walnąć żółć, ale wcale nie trzeba. Ewentulnie ( nie wiem czy maluje Skoren86) przetrzeć suchym pędzlem kolorem żółtym lub trysnąć lekko kolor żółty do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Chodziło mi raczej o to, że to będzie głupio wyglądało i da za duży kontrast w owym modelu jeśli Skoren źle dobierze kolor wnętrza (szary)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 Chodziło mi raczej o to, że to będzie głupio wyglądało i da za duży kontrast w owym modelu jeśli Skoren źle dobierze kolor wnętrza (szary)... A co to ma za znaczenie?! Na zewnątrz ma być kolor żółty - środka Niemcy nie malowali na żółto, bo i po co?! Wnętrze w Panzergrau i gut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi