Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) Model ma ok 80 cm długości i43 cm wysokości To z jednej strony robi wrażenie swą wielkością i bryłą, z drugiej jednak stwarza ogromne problemy choćby ze zrobieniem zdjęć. Nie mam po prostu takiego miejsca w domu by umieścić go gdzieś na właściwym tle i móc bezproblematycznie objąć całość komórką.Wybaczcie więc,że fotki są jakie są, nie bardzo mogę z tym wojować. Generalnie model nie stwarzał większych problemów, gdyby nie zbyt wielkie żagle "wydmuchane" przez Hellera. To sprawiło sporo przeróbek i złości ale w sumie dało się to ogarnąć. Faktem jest, że na poważnie zastanawiam się nad dorobieniem podstawki z wodą. Jednak muszę to rozważyć głęboko, bo taka diorama zwiększyw sumie całość, a tu są pewne kłopoty... Jeśli jednak do tego dojdzie, to wtedy zrobię galerię po raz drugi. Teraz trochę fotek na dziś... Edytowane 7 Czerwca 2023 przez Superbe 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 P.S.Ostatnie fotka to niedościgniony model. który był mi pomocą. Model miedościgniony, dyż gość jest najlepszym śusarzem/tokarzem wśród modelarzy i najlepszym modelarzem wśród ślusarzy/modelarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) no kawał pływadła kawał roboty Gratulacje gratulacje takzę za ukoncznenie ps - burty faktycznie wygladają jak byś przepływał przec ciężko zaszlamiony i nieuzywany kanał - ale pierwsze koty za płoty w trudnej sztuce brudzenia // be strong ps do ps wywal ten wzor zaciemnia obraz Edytowane 7 Czerwca 2023 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 2 hours ago, laskonogi said: ps do ps wywal ten wzor zaciemnia obraz Jak mam to zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 Doceniam ogrom roboty, te sznurki i płótno mają swój urok. Jednak kadłub, a właściwie jego brudzenie, psują jego odbiór. Mam taki pogląd, że żaglowce wyglądają dużo lepiej na czysto. Mimo tego, gratuluje ukończenia tego sporego żaglowca. Z całą pewnością będzie ozdobą w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 Dzięki za dobre słowo. Odnośnie kadłuba już pisałe, że nie za bardzo mi to odpowiada i stąd m.inn .pomysł na zrobienie wody. mam kika żaglowców i nigdy ich nie brudziłem, bo tego nie cierpię! Tutaj dałem się zwariować nie wiedzieć czemu... Stary i durny , ot co. P.S. Ozdobą jest jak na razie Le Soleil Royal... Dziękować za gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 4 godziny temu, Superbe napisał: Jak mam to zrobić??? po prawej u gory posta masz 3 kropki tam edytuj wy usun to zdjecie bedzie tylko twoje dzieło nie ma co porównywać pzdr w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 Dzięki wielkie próbuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 No i dałeś radę dobrnąć do brzegu, a to zawsze na plus. Więcej kontrowersyjnych poglądów wygłaszał nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2023 Dobre i to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 No i zapomniałem o najważniejszym pytaniu: co następne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2023 Przyjdzie pora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 Robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 I ja gratuluję. Kawał roboty i zmagań a to musi zaprocentować. Jedna z podstawowych nauczek - trenuj na boku, a nie na modelu. Mimo pewnych niedoskonałości uważam, że model robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2023 Dziękuję i Tobie i wszystkim, których być może pominąłem Przyznaję, że Pamir był dość kłopotliwy w wykonaniu ze względu i na ilość pajęczyn, żagli i problemów w dokumentacji. Gdybym nie dał ponieść się nerwom z powodu takiej, a nie innej jakości instrukcji i nie stracił przez to serca do modelu, najprawdopodobniej wygladałby on nieco lepiej niz obecnie. Cieszę się, że mimo niedostatków, błędów i innych baboli (gdzie ich zresztą nie ma?) kilka osób na forum zauważyło i doceniło tak mój wysiłek, jak i jego efekt finalny.Jeszcze raz dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Czerwca 2023 Share Napisano 24 Czerwca 2023 Gratulacje! Żaglowiec zawsze robi wrażenie, a zwłaszcza pod żaglami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2023 Michale...dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi