Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) Model ma ok 80 cm długości i43 cm wysokości To z jednej strony robi wrażenie swą wielkością i bryłą, z drugiej jednak stwarza ogromne problemy choćby ze zrobieniem zdjęć. Nie mam po prostu takiego miejsca w domu by umieścić go gdzieś na właściwym tle i móc bezproblematycznie objąć całość komórką.Wybaczcie więc,że fotki są jakie są, nie bardzo mogę z tym wojować. Generalnie model nie stwarzał większych problemów, gdyby nie zbyt wielkie żagle "wydmuchane" przez Hellera. To sprawiło sporo przeróbek i złości ale w sumie dało się to ogarnąć. Faktem jest, że na poważnie zastanawiam się nad dorobieniem podstawki z wodą. Jednak muszę to rozważyć głęboko, bo taka diorama zwiększyw sumie całość, a tu są pewne kłopoty... Jeśli jednak do tego dojdzie, to wtedy zrobię galerię po raz drugi. Teraz trochę fotek na dziś... Edytowane 7 Czerwca 2023 przez Superbe 6 Cytuj
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Napisano 7 Czerwca 2023 P.S.Ostatnie fotka to niedościgniony model. który był mi pomocą. Model miedościgniony, dyż gość jest najlepszym śusarzem/tokarzem wśród modelarzy i najlepszym modelarzem wśród ślusarzy/modelarzy... Cytuj
laskonogi Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 (edytowane) no kawał pływadła kawał roboty Gratulacje gratulacje takzę za ukoncznenie ps - burty faktycznie wygladają jak byś przepływał przec ciężko zaszlamiony i nieuzywany kanał - ale pierwsze koty za płoty w trudnej sztuce brudzenia // be strong ps do ps wywal ten wzor zaciemnia obraz Edytowane 7 Czerwca 2023 przez laskonogi 1 Cytuj
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Napisano 7 Czerwca 2023 2 hours ago, laskonogi said: ps do ps wywal ten wzor zaciemnia obraz Jak mam to zrobić??? Cytuj
burzatg Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 Doceniam ogrom roboty, te sznurki i płótno mają swój urok. Jednak kadłub, a właściwie jego brudzenie, psują jego odbiór. Mam taki pogląd, że żaglowce wyglądają dużo lepiej na czysto. Mimo tego, gratuluje ukończenia tego sporego żaglowca. Z całą pewnością będzie ozdobą w domu Cytuj
Superbe Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Napisano 7 Czerwca 2023 Dzięki za dobre słowo. Odnośnie kadłuba już pisałe, że nie za bardzo mi to odpowiada i stąd m.inn .pomysł na zrobienie wody. mam kika żaglowców i nigdy ich nie brudziłem, bo tego nie cierpię! Tutaj dałem się zwariować nie wiedzieć czemu... Stary i durny , ot co. P.S. Ozdobą jest jak na razie Le Soleil Royal... Dziękować za gratki! Cytuj
laskonogi Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 4 godziny temu, Superbe napisał: Jak mam to zrobić??? po prawej u gory posta masz 3 kropki tam edytuj wy usun to zdjecie bedzie tylko twoje dzieło nie ma co porównywać pzdr w Cytuj
Szydercza Gała Napisano 7 Czerwca 2023 Napisano 7 Czerwca 2023 No i dałeś radę dobrnąć do brzegu, a to zawsze na plus. Więcej kontrowersyjnych poglądów wygłaszał nie będę Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Czerwca 2023 Napisano 8 Czerwca 2023 No i zapomniałem o najważniejszym pytaniu: co następne ? Cytuj
zaruk Napisano 24 Czerwca 2023 Napisano 24 Czerwca 2023 I ja gratuluję. Kawał roboty i zmagań a to musi zaprocentować. Jedna z podstawowych nauczek - trenuj na boku, a nie na modelu. Mimo pewnych niedoskonałości uważam, że model robi wrażenie. Cytuj
Superbe Napisano 24 Czerwca 2023 Autor Napisano 24 Czerwca 2023 Dziękuję i Tobie i wszystkim, których być może pominąłem Przyznaję, że Pamir był dość kłopotliwy w wykonaniu ze względu i na ilość pajęczyn, żagli i problemów w dokumentacji. Gdybym nie dał ponieść się nerwom z powodu takiej, a nie innej jakości instrukcji i nie stracił przez to serca do modelu, najprawdopodobniej wygladałby on nieco lepiej niz obecnie. Cieszę się, że mimo niedostatków, błędów i innych baboli (gdzie ich zresztą nie ma?) kilka osób na forum zauważyło i doceniło tak mój wysiłek, jak i jego efekt finalny.Jeszcze raz dziękuję za wszystkie uwagi i podpowiedzi! Cytuj
socjo1 Napisano 24 Czerwca 2023 Napisano 24 Czerwca 2023 Gratulacje! Żaglowiec zawsze robi wrażenie, a zwłaszcza pod żaglami! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi