Ripper1 Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Udało mi sie skończyć model samolotu Mig 17F z zestawu firmy Hobby Boss w skali 1:48. Model otrzymał malowanie z okazji ostatniego lotu tego typu samolotu w Polsce opracowane przez Roberta Gretzyngera ze stylizowanymi chmurami na stateczniku pionowym i okolicznościowymi napisami na obu bokach kadłuba. Kończył się pewien etap w lotnictwie wkraczały nowoczesne jak na tamte czasy samoloty Mig 21 przedstawiciel których niedługo zagości na warsztacie. Przyznam że budowa tego modelu trwała na tyle długo, że pod koniec nie mogłem już na niego patrzeć i chciałem jak najpredzej zacząć coś innego. Mimo tego chcę się podzielić z kolegami efektami swojej pracy. Na jednym ze zdjęć początek kolekcji jaką sobie wymyśliłem " Samoloty Lotnictwa Polskiego po II WW " 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Fajny - mnie się podoba. Te nity na skrzydle to dorabiane, czy już takie miał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 Bardzo fajny, ruchomą część owiewki tylko trochę w dół . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Czerwca 2023 Share Napisano 13 Czerwca 2023 2 godziny temu, Ripper1 napisał: model samolotu Mig 17F Ten egzemplarz to był Lim-5 2 godziny temu, Ripper1 napisał: Kończył się pewien etap w lotnictwie wkraczały nowoczesne jak na tamte czasy samoloty Mig 21 Nie żartuj. Pożegnalny lot był w 1993 roku, więc MiGi-21 były w naszym lotnictwie od ponad 30 lat i z pewnością nie były już uznawane za nowoczesne w tamtym czasie. Co do modelu - ładny Rozjaśniłbym obejmy na zbiornikach paliwa, bo są zdecydowanie zbyt ciemne. Z kolei wiatrochron wydaje się za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2023 3 godziny temu, marskan napisał: Fajny - mnie się podoba. Te nity na skrzydle to dorabiane, czy już takie miał ? nitowanie dorabiane, model takowego nie posiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: Bardzo fajny, ruchomą część owiewki tylko trochę w dół . Postaram się chociaż wykorzystane "blachy" na to nie pozwalają. I tak musiałem je trochę zmasakrować żeby w ogóle udało się owiewkę zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Grzes napisał: Ten egzemplarz to był Lim-5 Nie żartuj. Pożegnalny lot był w 1993 roku, więc MiGi-21 były w naszym lotnictwie od ponad 30 lat i z pewnością nie były już uznawane za nowoczesne w tamtym czasie. Co do modelu - ładny Rozjaśniłbym obejmy na zbiornikach paliwa, bo są zdecydowanie zbyt ciemne. Z kolei wiatrochron wydaje się za jasny. Masz rację, trochę poniosła mnie licencja poetica :-)) Migi 21 latały już od 1961 roku a w 1989 pojawiły się pierwsze Mig-i 29 tak że faktycznie ze zmianą epok trochę przesadziłem chyba że uznać to za symbol :-)) Dzięki za uwagi, poprawię obejmy i wiatrochron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi