tornado Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Dzisiaj odwiedził mnie mój kolega - modelarz z Kielc Krzysztof Ceforski, a że był ze swoimi modelami postanowiłem zaprezentować je Wam na forum. Na niektórych zdjęciach widać jak by modele były czymś popryskane, zapewniam że to tylko kurz, który nazbierał się w transporcie. Sorki za jakość fotek ale były robione na szybko. Ps. Modele będzie można jutro obejżeć na żywo na MTM w Sycowie. Man TGA "Milewczyk: Man TGA "Milewczyk" Renault Magnum - "Druzgała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 No eleganckie modele.Fajnie że będą na MTM to obejrze je z bliska!!!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Całkiem, całkiem pokazna kolekcja, ale co do tego mana TG-a, ze spajdermenem, to nie bardzo jestem jakoś przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ale co do tego mana TG-a, ze spajdermenem, to nie bardzo jestem jakoś przekonany. Można wiedzieć dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Ja do matrixa nie jestem przekonany , chociaz te cyferki/literki robią na mnie ogromne wrażenie . W ogóle to jestem kurde prawde mowiac powalony na nogi motywami ze spider-man-a . Natomiast druzgała - świetnie sie prezętuje . A teraz pytanie : Czym było wszystko malowane , chodzi mi o technike wykonania malowideł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Piękne maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam. Duży plus za malowanie! Niestety widać parę niedoróbek, zwłaszcza łączenia elementów (tylnie zawieszenie mana). I jeden merytoryczny błąd. W Manie, nadkola pod kabina idą z nią razem do góry. W modelu są doklejone na stałe do ramy. Pomysł z silnikiem fajny niestety wykonanie odbiega od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ale co do tego mana TG-a, ze spajdermenem, to nie bardzo jestem jakoś przekonany. Można wiedzieć dlaczego Nie bardzo mi się podoba, taki styl choć za malowania ma umnie 6 z plusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A teraz pytanie : Czym było wszystko malowane , chodzi mi o technike wykonania malowideł . Mieliśmy tak mało czasu i tyle sobie do powiedzenia, że chyba zapomniałem zapytać się o to, albo pytałem się i nie usłyszałem odpowiedzi Podejżewam (tak mi to wygladało), że tło było malowane aero, szczegóy pędzelkiem a na wszystko połóżony clear z aero Ps. Przygladając się modelowi wreckera zauważyłem, że motywy na bokach zabudowy są namalowane do samego dołu, w oryginale kończą się nieco wyżej (mniej więcej w połowie koła), a dołem jest zółte tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 To tak w skrócie... Robią wrażenie, tylko Martix sztucznie wygląda, ale i tak wielki podziw... Masakra... Kończę z modelarstwem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A mnie akurat oba MAN'y przypadły do gustu (podoba mi się w ogóle model TGA). Co do Magnum - wiem, że niektórzy forumowicze posądzą mnie o herezje - wykonanie i malowanie piękne, natomiast Renault samo w sobie mi się nie podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Piękne modele , będę na MTM w niedzielę to sobie pooglądam . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Mistrzostwo świata jak dla mnie... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 ŚWIETNE MODELE Mi najbardziej podoba się magnum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Modeliki niczego sobie. Malowanie pochlonelo zapewne duuuuuzo czasu i pracy. Gratulki!!! Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 No no piękne modeliki nie ma co. Andrzeju zdolnych masz kumpli I pozdrów mojego imiennika Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Ode mnie też pozdrów imiennika!!! A jeśli chodzi o modele to po prostu mnie zmiażdżyły... malowidła... bo tak to chyba można nazwać, strasznie mi się podobają, kiedy na Twoich modelach panie tornado takie cuda zobaczymy?? Kolor wnętrza reni mi się podoba, przypadł mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 kiedy na Twoich modelach panie tornado takie cuda zobaczymy?? Niestety nie mam takiego talentu malarskiego jak Krzysztof, więc wątpię aby poza kalkomaniami było coś więcej na moich truckach Ps. Magnumka Krzysztofa zajęła 1 miejsce w kat. "specjalistyczne" a ciągnik man zajął 3 miejsce w kat. "ciagniki europejskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drzazga mariusz Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Super modele i jeszcze leprze malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norek102 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Fajna Ta Magnumeczka ,wierna kopia 1/1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Miło sie patrzy na te maszyny.Super MAN-y Mielewczyka.Pochodze z tych stron i widze je na codzień.Widać, że sie troszke napracował przy budowie.Teraz to Mielewczyk ma już MAN-y TGX też ładne .Może ktoś podejmnie sie budowy. Ładna galeria . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Super ciężaróweczki chociaż nie lubie zbyt dużo malowideł na samochodach bardzo mi się podobają. P.Krzysztof popisał się na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 6 Listopada 2010 Share Napisano 6 Listopada 2010 Swietne modele, wnetrze Magnumki jest bardzo ladne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 tornado powiedz jeśli możesz czy ten chrom na kołach to Twoje dzieło ? Jeśli tak to czy możesz podać recepte na uzyskanie takiego efektu ? Z góry dziękuję , obecnie "męcze się" (wiem, że to brak doświadczenia i potrzebuję dużo praktyki, wymęczyłem już jednego naszego kolege , ale mi nie wychodzi) z Alcladem chrom , wiele prób i wychodzi bez połysku , wszystko jak wuen radzi , ale nie potrafie , może Twój sposób byłby dla mnie do ogarnięcia, ewentualnie cos w zamian za alclada, chodzi mi o wykonanie wydechu w motocyklu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Ta są chyba seryjne chromy z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi