JWM Napisano 20 Czerwca 2023 Share Napisano 20 Czerwca 2023 Witam serdeczie! Za ciosem - kolejny Frnacuz: patrolowo-bombowy Loire 130, w barwach marynarki wojennej Vichy, dokładniej z krążownika Dupleix jesień 1941-wiosna 1942. Operowałna Morzu Śródziemnym. Krążownik został zatopiony 27 listopada 1942 w Tulonie przez załoge (https://en.wikipedia.org/wiki/French_cruiser_Dupleix_(1930) ) . Model z Azur z pewnymi modyfikacjami (dodawane okna w burtach, korekta usterzenia) . Wózek dorobiony... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 @JWM - Przedstawiłes kolejna ciekawą - a mało znaną konstrukcję -czyzby tydzień francuski???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2023 5 godzin temu, boberm1 napisał: Przedstawiłes kolejna ciekawą - a mało znaną konstrukcję -czyzby tydzień francuski???? Miałem niedawno takie półtora roku z ponad 20 Francuzami... Teraz zbieram się na Włochów, też mam sporo unikatów na razie w pudełkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 Te wszystkie modele samolotów francuskich to najnowsze dzieła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 21 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2023 2 minuty temu, Xmen napisał: Te wszystkie modele samolotów francuskich to najnowsze dzieła? sprzed ok 2 lat głównie, czasem sprzed prawie 50 (Amiot 143) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 Aha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Czerwca 2023 Share Napisano 22 Czerwca 2023 W dniu 21.06.2023 o 17:18, JWM napisał: Teraz zbieram się na Włochów, też mam sporo unikatów na razie w pudełkach... No to dajesz. Też jestem na etapie budowy Włochów. Masz jakieś unikaty, np CR.25 czy CANTy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 23 Czerwca 2023 Share Napisano 23 Czerwca 2023 czy masz/ miałeś jakąś dokumentacje do Loire? Jest to zaiste łódź o urodzie mocno nienachalnej. Do czasu jak ją ujrzałem to wydawało mi się, że Walrusa nic nie przebije. A jednak Francuzi znów dali radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 29 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2023 W dniu 22.06.2023 o 17:26, mig napisał: No to dajesz. Też jestem na etapie budowy Włochów. Masz jakieś unikaty, np CR.25 czy CANTy? Najlepsze unikaty mam w pudłkach, w tym oczywiście też CR 25 i CANTY 506 oraz 1007 ale to nie największe rzadkości bo mam np. RS 14, SM 84 i duży set Broplana... Więc to praca na dwa-trzy lata... Prosze o cierpliwość. Na razie pokazałem 5 Włochów z Abisynii (trzy Caproni, Fiata CR 20 i Romeo) oraz jednego z Hiszpanii (SM 55). W dniu 24.06.2023 o 00:12, pulemiot napisał: czy masz/ miałeś jakąś dokumentacje do Loire? Jest to zaiste łódź o urodzie mocno nienachalnej. Do czasu jak ją ujrzałem to wydawało mi się, że Walrusa nic nie przebije. A jednak Francuzi znów dali radę. Tak, mam trochę rzeczy pomocnych w zrobieniu poprawek. Model ma błedne wnętrze i pominiete oszklenie pod skrzydłami, do tego statecznik wymaga korekty. Trzeba uważać z malowaniami, wersja kolonialna miała inną tylne stanowisko strzeleckie. Chetnie udostepnie co mam. Przepraszam za zwlokę w odpowiedzi, byłem tydzień poza Internetem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi