united4ever Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam serdecznie Jest to moj pierwszy post i nie wiem czy wybrałem dobry dział Moje pytanie dotyczy modeli samolotów w skalach 1/72 i 1/48. Możecie mi powiedzieć jakie modele mają polskie malowanie. Chodzi o to żebym nie musiał dokupywać kalek osobno (koszta ). Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Cześć! Zanim zaczniesz pytać, przez grzeczność przydałoby się przedstawić w odpowiednim wątku -> viewforum.php?f=55 Popraw też błędy w tytule tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Z reguły wszystkie modele mające w nazwie skróty PZL , RWD , LWS , itp. mają polskie malowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Cześć! Zanim zaczniesz pytać, przez grzeczność przydałoby się przedstawić w odpowiednim wątku -> viewforum.php?f=55Popraw też błędy w tytule tematu... Przeraszam ,zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 no tytuł jeszcze nie do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Możecie mi powiedzieć jakie modele mają polskie malowanie. Chodzi o to żebym nie musiał dokupywać kalek osobno (koszta Crying or Very sad ).Na przykład Mustang III ICM'u w 1:48 jest w malowaniu Skalskiego, Revellowski przepak Hasegawy czyli Spitfire Mk.IX/XVI też ma polskie szachownice. No ale to oczywiście na wpół polskie malowania - może o coś takiego Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam serdecznie Jest to moj pierwszy post i nie wiem czy wybrałem dobry dział Moje pytanie dotyczy modeli samolotów w skalach 1/72 i 1/48. Możecie mi powiedzieć jakie modele mają polskie malowanie. Chodzi o to żebym nie musiał dokupywać kalek osobno (koszta ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Możecie mi powiedzieć jakie modele mają polskie malowanie. Chodzi o to żebym nie musiał dokupywać kalek osobno (koszta Crying or Very sad ).Na przykład Mustang III ICM'u w 1:48 jest w malowaniu Skalskiego, Revellowski przepak Hasegawy czyli Spitfire Mk.IX/XVI też ma polskie szachownice. No ale to oczywiście na wpół polskie malowania - może o coś takiego Ci chodziło? Dzięki to jest to o co mi chodziło Jeszcze jakieś przychodzą wam do głowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 An-2 Trumpetera (w skali i 1:48 i 1:72 chyba też). No i pewnie większość modeli polskich firm (takich jak Mastercraft) ale tych modeli to raczej bym nie polecał, no chyba, że będziesz bardzo chciał skleić jakiś polski model, ale na nich zwykle trzeba trochę popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Oj chłopaku. Ale trzeba by wymieniać modeli. Samych Spitfirów z możliwością wykonania polskiego malowania jest: skala 1/48 Fujimi (nie polecam) Hasegawa (Mk Vb dwia zestawy, Mk.IX też dwa zestawy) HobbyCraft ICM (2 zestawy w kilku pudełkach) MPM (zestaw w środku to Ocidental Replicas) Revell (Mk IX) Tamiya Skala 1/72 ABC Modelfarb (Mk.XII latał na nim Henryk Pietrzak) Airfix Hasegawa HobbyBoss Heller Aurora Matchbox (dwa zestawy) Pominąłem polskie zestawy Lotnia, Intech i Kopro Mastercraft gdyż tam jest kilka dodatkowych zestawów I to nie wszystkie dostępne na rynku. Zobacz zatem ile takich zestawów jest jak się weźmie pod uwagę, że ja wymieniłem tylko jeden typ samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 o Spitach wiem, ale jak jesteś taki mądry to wymień jakieś mniej popularne samoloty np. te z okresu wojny z Sovietami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 http://www.ardpolmodels.com.pl http://www.modelbud.pl/modelbud/polskaiangielska/index_pol.htm Z pewnością znajdziesz coś dla siebie , tyle że to modele żywiczne . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 elcin jesteś pewien że trumpeter robi an-2 w 48 ? Kolego ŁOSIA sobie sklej albo p-11 z mastercraft to typowe polskie samoloty p-11 jest w miarę ok ale jednak przy łosiu bez szpachli papieru i ostrego noża się nie obędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Właśnie! Łoś to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Jak lubisz "smaczki" modelarskie to polecam ci np. Trumpetera F-105 w skali 1/72 Tu jest opis tego zestawu. http://www.nieborek.pl/?pokaz=inbox_f105 Niby nic "polskiego" w nim nie ma. Ale kliknij na powiększenie kalkomanii. A co do mądrości. Ja po prostu fascynuje się Spitfirami i prowadzę stronę o modelach tego wspaniałego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Eeee jaki smaczek, samolot Dona Kutyny zawsze byl popularny. Pamietam ze w latach 80-tych widzialem w SP relacje z jakiegos konkursu i bylo zamieszczone zdjecie modelu w takim malowaniu. F-105D-6RE 59-1822 jest eksponowany w Duxford (w innym malowaniu.). Wiki o Kutynie - Klik Wywiad - Klik Troszke po polsku - Klik Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Trudno mówić o ekspozycji w Duxford odnośnie F-105D samolot jest poprostu rozkręcony na części pierwsze i "leży" sobie w jednym z hangarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Lezy konkretnie w "5", w stanie jakim przyjechal z Tucson (lub zblizonym - bo to 5'tka). Mozna sobie ogladac, jednak jezeli chcesz, zamiast "eksponowany" mozna napisac "wylozony". Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Jak lubisz "smaczki" modelarskie to polecam ci np. Trumpetera F-105 w skali 1/72 Tu jest opis tego zestawu. http://www.nieborek.pl/?pokaz=inbox_f105 Niby nic "polskiego" w nim nie ma. Ale kliknij na powiększenie kalkomanii. A co do mądrości. Ja po prostu fascynuje się Spitfirami i prowadzę stronę o modelach tego wspaniałego samolotu. Fantastyczny !!!!! Nigdy o nim nie słyszałem . Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi