Pafica Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Witam. Jako, że rok szkolny się zaczął czas odreagować Oczywiście najlepiej lepiąc coś "lekkiego" Od pewnego czasu myślałem nad wykonaniem Pantherturma, ale czas, doświadczenie i miejsce mi nie pozwalało. Ale myślę, że teraz już co nieco umiem i zabieram się za pierwszą w moim życiu dioramkę. Podstawą do budowy będzie wieża revella z czołgu Panther A/D. Jeszcze nie wiem czy wykonam Pantherturma I,II, czy III. Generalnie nie znam się za bardzo i możecie mi powiedzieć czym się owe wersje różniły i do czego najlepiej pasowała by moja wieża hmm? Na dioramę zasadzę też- a) takiego niemiaszka, tylko zabiorę mu minę- Lub b) dwóch takich jankesów krzyczących coś do siebie. Jeszcze nie wiem czy diorama będzie przedstawiała turma w jakimś mieście, czy w krzaczorach.... Może macie jakieś ciekawe zdjęcia je przedstawiające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 to ładny materiał na dioramkę z walk miejskich. z Niemca może uda się coś zrobić ale Amerykanie wyglądają tragicznie (chodzi mi o wkład pracy jaki trzeba włożyć w figurkę). jeśli to miekki plastik to Amerykanów bym odradzał ze względów technicznych. zapowiada się kolejny ładny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 A czemu chcesz mu zabrać minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Ja przy swoim szczęśliwie skorzystałem z żywicznych klonów (kupionych o zgrozo w bardzo znanym sklepie...). viewtopic.php?t=5979&highlight=pantherturm Jaka będzie podstawa/stanowisko i co z wieżą, tj, która kopółka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 A w jakiej skali budujemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 A co zrobisz z resztą czołgu, czytaj kadłubem? Sam miałem jakiś czas temu pomysł coby zakupić model Panthery i Pz.Kpfw. IV. Z wierzy od Panthery zrobić to co Ty. A z wierzy Pz.Kpfw.IV i kadłuba Panthery, Panthere z wierzą od Pz.Kpfw. IV. Tylko nie wiem co z kadłubem od Pz.Kpfw IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Tylko nie wiem co z kadłubem od Pz.Kpfw IV Bergepanzera IV? Takiego "skrzywionego" po przejściach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 A w jakiej skali budujemy ? Siedem dwa plosem pana.... z Niemca może uda się coś zrobić ale Amerykanie wyglądają tragicznie Też się skłaniałem do szwabka. Jaka będzie podstawa/stanowisko i co z wieżą, tj, która kopółka? Ty mi powiedz :] Pojęcia nie mam, która wersja, jaka kopółka itp. Podpowiesz, bo ja jeszcze żółtodziób? A co zrobisz z resztą czołgu, czytaj kadłubem? Bergenpantherę-własna konwersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 Powoli ale jednak. Pobawiłem się nitro-chciałem zobaczyć czy działa. Działa. Mam prawie gotową imatację ostrzału (tylko jeszcze kilka większych szram będzie na jarzmie) Wiem, że wygląda na jakieś mega wżery-pod moim pędzlowaniem i tak większość tego zniknie, a to jest ledwo wyczuwalne paznokciem nawet... Zostały mi jeszcze spawy i być może przeróbka wieży na uproszczoną..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Pobawiłem się nitro-chciałem zobaczyć czy działa. Działa. Prawidłowo. Mam prawie gotową imatację ostrzału (tylko jeszcze kilka większych szram będzie na jarzmie) Nie przesadź i nie zrób szram niczym z dział Bismarcka. W tej skali imitacje ostrzału powinny mieć 1mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Września 2008 Autor Share Napisano 2 Września 2008 To ja się pytam-ta wieża może być, czy muszę coś wymieniać, upraszczać, pogrubiać? W ogóle były pantherturmy z wieżami od D/A??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 wpisz no z łaski Swojej, w google pantherturm, popatrz co możesz, a czego nie-zmienić w wieży-są masy fot.... Wżery, które zrobiłeś już śmiało imitują oznaki starć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=1691 tu trochę tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Przyjemny warsztat ale przegięcie z bajzlem dookoła. Brakuje tylko szczątków FW-190. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Hej zyziek! Widziałem tę stronę, ale i tak wielkie dzięki. Co do prac-całość opędzlowana, washe, filtry też już zrobione. Po malowaniu byłem pewien, że model powędruje do kreta, ale jakoś się uchował. Rainsy jeszcze stonuję. Poza tym dodam gdzieniegdzie nieco rdzy, i całość okurzę. Bardzę chcę skończyć przed poniedziałkiem. Lufa nie była malowana :] A tutaj zdjęcie prawdziwej wieży pantery zrobione przez wujka w Anglii, na którym się wzorowałem. Czarny filtr który dałem idealnie dopasował kolory, chciaż te zdjęcie chyba i tak jest za niebieskie, ale za to wspaniale widać chropowatość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Pokłony dla Ciebie . Wygląda jak prawdziwy i to w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 już lakierowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 już lakierowałeś? Aha. A teraz zabiram się za niemieszka. Będzie to moja pierwsza figurka, ale mam nadzzieję, że coś tam wyjdzie. Pokłony dla Ciebie . Wygląda jak prawdziwy i to w 1:72 Dzięki, ale mnie przeceniasz. Do twojego poziomu brakuje mi lat świetlnych......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Tak wygląda ziom. Jeszcze mu trampki pomaluję. Nie jestem zadowolony, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Tak wygląda ziom. Jeszcze mu trampki pomaluję. Nie jestem zadowolony, ale trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 bardzo ładny pamperek. a dorobisz mu pasek do peemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Wieża Panther'a ładna, nawet bardzo. Figurka fajnie pomalowana za wyjątkiem twarzy (za ciemna) - niestety te paprochy na niej, spowodowane słabą jakością plastiku, psują końcowy efekt efekt... Na drugi raz zainwestuj może w Preisera - ponoć fajne figurasy robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Wieża, przypadła mi do gustu, tylko ten figurant, wygląda jak zniemczony Ślązak, który wrócił z szychty, popraw cienie na twarzy(lepsza byłaby mieszanka rotbraun z cielistym) i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Aha szkoda Przy kolejnym figurancie, spróbuj te "złączenia" podlewać klejem do plastiku rzadkim,nieco je "zdejmie" W Preiserach(niewszystkich) , głowy do wymiany- i tu możesz podleczyć taka figurkę-główkami MIG`a(bo robi-jutro wrzucę Ci fotki próbek,jakie mi po szufladzie latają) Wżery i kammo fajne, te zacieki jak dla mnie za bardzo zalały wieżę(po boku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 szkoda Ale zacieki robiłem na ostatnim lakierze, więc je zgasze bo mi też się nie podobają. Figurasa całego rozjaśniłem, bo wyglądał jak z kopalni. Paproszki usunąłem, były jedenie na MP i na nodze. Powstał bunkier. Nie wiem czy takie były- z betonowych znalazłem jedynie jedną kiepską rycinę, więc mam nadzieję, że specjaliści mi dopowiedzą. Na wierzchu będzie jedynie zaznaczona na czerwono część. Oczywiście jescze całość nieociosana., a wieża nieschowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi