Chudziutki Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Witam Wiem, wiem za czysty Model robiłem głównie w celu "wczucia się" w lotnictwo ale czy mi się to udało ? Sami oceńcie Kilka słów podsumowania dla osób które mają zamiar brać się za ten model : wybierzcie Eduarda Academowski I-16 jest bardzo uproszczony, żadnych detali kokpitu, wnęk podwozia a odwzorowanie powierzchni sterowych to już zupełna pomyłka. Kalkomanie, przynajmniej według mnie, są zbyt sztywne, mają słaby klej, strasznie pękają i słabo reagują na wszelkiego rodzaju płyny. No ale dość biadolenia i czas na fotki: Proszę o łagodny wymiar kary Pozdrawiam, a szczególnie dla tych którzy tak jak ja w taką piękną letnią pogodę chorują na grypę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Chudziutki no to nieługo czas na mnie ale najpierw Bf-109, Grumman Hellcat, Hind-D, wyrzutnia na dioramce, Schwimmwagen, BMW R75 i jeszcze jedna dioramka Revella i dopiero się zabiorę Patrząc na to co zrobiłeś już zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Pytanie do wielbicieli kacapów-czy Academiowski Isaczok nie jest przepakiem Hobbycrafta? A ogólnie to podoba się. Fakt,trochę czysty...grube obejmy osłon,ale efektowne. I on raczej nie miał czerwonych elementów...chyba wiem na jakim zdjęciu się wzorowałeś. Kiepska jakość, retusz...i stąd błąd. Zdrowia życzę! pomaga góralska herbatka z prądem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 Chyba komory podwozia coś nie do końca są jak powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Pobrudzić zawsze możesz. Ale czy ktoś zwrócił uwagę jak pięknie jest pomalowany? Jak ładnie położony werniks? Zdradź czym malowałeś, czym i jaki werniks nakładałeś. Klawy modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 No model ładniutki Może nawet trochę za bardzo A tak na poważnie, to zalej jakąś ciemną (czarną?) farbą wloty powietrza nad i pod osłoną silnika, bo trochę dziwacznie wyglądają takie czerwone od środka. No i zmień kolor wnęk podwozia na jasny szary. Podobnie jak goleni podwozia - zróżnicuj je - bo są jednolicie 'niebieskie', a przecież elementy 'pracujące' były w kolorze stalowym. Wewnętrzne powierzchnie klap (osłon) podwozia też raczej jasnoszare powinny być. Poza tym wszystko gra - bardzo ładnie skleiłeś i pomalowałeś tego 'iszaka'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi