Sampo Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Witam wszystkich, jest to moja pierwsza galeria w dziale okrętowym (ambicja jest, aby nie była to ostatnia). Krótki opis tego co na zdjęciach: ORP Wilk (II) okręt podwodny radzieckiego projektu 641, w kodzie NATO Foxtrot, mający w założeniu być "pomostowym" rozwiązaniem, nim nasza Marynarka Wojenna otrzyma nowoczesne okręty podwodne, co w obliczu możliwości finansowych niestety do teraz się nie ziściło. Model malowany farbami Tamiya, na to poszedł matowy lakier, kalkomanie, wash i zacieki robione specyfikami Ammo Miga i cienie też od Tamiya. Na koniec matowy lakier. Peryskopy dorabiane z igieł i drucików, bo te zestawowe... nie mam pomysłu czy do czegoś można by je zastosować. Sam model miły w składaniu, zresztą kilkanaście części na krzyż, taki przedskoczek przed czymś bardziej ambitnym. Mam w planach jeszcze jeden wypust Mikromira - nasze Whiskey/projekt 613 więc chętnie przyjmę wszystkie uwagi Kolegów. Fotografem jestem słabym to wiem. Tyle pisania, zapraszam do galerii. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Fajny model....gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Nie znam się jeśli chodzi o merytorykę, ale fajnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 21 Lipca 2023 Share Napisano 21 Lipca 2023 bardzo ładnie wyszedł tylko śruby do poprawki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 26 Lipca 2023 Autor Share Napisano 26 Lipca 2023 Dziękuję za komentarze, M.A.V. co jest nie tak ze śrubami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Lipca 2023 Share Napisano 26 Lipca 2023 6 godzin temu, Sampo napisał: Dziękuję za komentarze, M.A.V. co jest nie tak ze śrubami? na takich "plaskatych koniczynkach" to żaden okręt by nie popłynął , nie tylko podwodny... w tych blaszkowych śrubach trzeba przed wklejeniem każdą łopatkę pęsetą lekko wygiąć : (to fragment instrukcji z ostatniego o.p od MikroMira HMS Conqueror) zlepiłeś Wilka to tu masz fotki jak te śruby wyglądały w rzeczywistości - z dokowania remontowego : a tu detale śrub jak był już pocięty na złomowanie : 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 27 Lipca 2023 Autor Share Napisano 27 Lipca 2023 No tak. Zdecydowanie śruby do poprawy. Nie mam takiej cienkiej pęsęty ale coś wymyślę. Wilk w weekend wróci do do stoczni, akurat Bielika kończę i też w instrukcji brak wzmianki o konieczności wygięcia śrub więc jeszcze raz dzięki za zwrócenie uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bkasper Napisano 26 Grudnia 2023 Share Napisano 26 Grudnia 2023 Mam pytanie - czy skleiłeś model Project 613 Whiskey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi