neptun1939 Napisano 23 Lipca 2023 Share Napisano 23 Lipca 2023 Witam. Pierwszy z kilku teciaków 85 pod berlińską dioramę skończony. Model wykonany prawie prosto z pudła. Dodana została tylko toczona lufa, uchwyty z druciku oraz dorobiłem klakson, którego brakowało. Malowany Pomarańczową Hataką barwami do kacapskiej pancerki. Sam model bardzo przyjemny w budowie, ale trzeba ściśle trzymać się instrukcji w kolejności montażu, by nie mieć zonka, jak ja z wieżą, którą później było ciężko wpasować w model. Model celowo tak mocno ubrudzony - analiza archiwalnych zdjęć teciaków z Berlina pokazuje jak bardzo te czołgi tonęły w kurzu i brudzie. Jedynie błota jest dodane więcej - tutaj akurat też jest Ok, gdyż docelowa scenka przedstawiać będzie początki walk w mieście, w tym fragment parku. Biały punkt, to miejsce odklejenia patyczka pomocnego w malowaniu . Po zdjęciach już zarzuciłem go błotem. Zapraszam do komentowania, wytykania błędów itp. Ps. Kolejne na warsztat wlecą francuskie szkraby z FtF w 72. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Lipca 2023 Share Napisano 24 Lipca 2023 Wprawdzie nie gustuję w "72" ale fajny model "wyszedł" (bo nie sam od siebie) z tego 'teciaka" brawo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Podoba się, zwłaszcza brudzenie błotem. A wisienką na torcie pogięte błotniki, zwłaszcza lewy przedni. Cudeńko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 6 Sierpnia 2023 Share Napisano 6 Sierpnia 2023 Błoto pierwsza klasa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 19 Sierpnia 2023 Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Błotniki, błoto - super! Liny holownicze ciut psują efekt - trochę lewitują nad tym na czym powinny leżeć (pewnie z winy nadmiernej sztywności tworzywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi