Thalgonis Napisano 29 Lipca 2023 Share Napisano 29 Lipca 2023 (edytowane) Ciałko, zawsze chciało mi się zrobić tego „dziwoląga” - szkopy już nie miały innych pomysłów jak wtryniać działo polowe na hannomaga Model od Dragona - stosunkowo stary, 2004 - ale jak na tę firmę chyba najgorszy w ich katalogu, nie polecam... Sporo części nie pasujących, trzeba troszkę kombinować, błędy w instrukcji (np. taka pierdółka jak wskazywanie danej cześci jako lewej, a ewidentnie jest ona prawą )... Czyli każdą popierdółkę trzeba najpierw pięć razy przyłożyć, żeby się upewnić co chiński „poeta” miał na myśli Niby norma modelarska (te pięć razy przyłóż...), ale patrząc na inne produkty Dragona to nie za bardzo... Pomijam to, że jest to połączenie dwóch modeli: osobne ramki dla esdeka i osobne dla paka - czego dowodem, że na jednej z ramek mamy figurki ale tylko... od pasa w dół, reszty ni ma... Takie te niemiaszki zarozumiałe, wszędzie mówili o innych „podludzie” a sami co? Półczłowieki! Co zrobione? Ano to: Malowanie próbowałem wykonać hiszpańskim błotem. Jednak poległem - farbki ciągle mi się glutowały (mimo przetestowania z nimi 4 różnych rozcieńczalników, a włąściwie pięciu wliczając wodę) albo bardzo źle przechodziły przez aerek. W końcu się wkurzyłem i użyłem tamki Dunkelgelba z opcją mieszania do modulacji z Deck Tanem. Jak widać wyszło fajnie (a co, choć raz będę zarozumialcem ). Tył nie jest jeszcze ruszony, bo się zastanawiam nad drzwiami w opcji zamknięte/otwarte. Teraz czas na drobnicę i narzędzia, które zawsze robię osobno. Edytowane 29 Lipca 2023 przez Thalgonis 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Lipca 2023 Super Moderator Share Napisano 29 Lipca 2023 Klasyczny babol w Dragonie- spasowanie zasobników względem góry kadłuba... do bani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) 5 godzin temu, Greif napisał: Klasyczny babol w Dragonie- spasowanie zasobników względem góry kadłuba... do bani. Dobrze że takie błędy ktoś wytyka, bo wygląda że chodzi o rozmieszczenie nitów czy co to tam było, tak ?, nie zgadzają się się z położeniem zasobników, może komuś się przydać, a producent jaja wywali, szła sprzedaż jak bułeczki pewnie ,ale majster pewnie zetnie i poprawi Edytowane 30 Lipca 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 Sam mam ten model na warsztacie, jeszcze nie założyłem mu warsztatu, bo podobnie jak kolega, walczę z materią Dragona. Ale widzę, że sobie całkiem nieźle poradziłeś. A malowanie wyszło super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Lipca 2023 Super Moderator Share Napisano 30 Lipca 2023 nity to najmniejszy problem, kłopot jest z wsunięciem zasobnika pod górny pancerz, na krawędzi zasobnika powinien powstać mały daszek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Zdrapki metodą „na lakier” A będą jeszcze większe bo pojazd ma być z gatunku porzuconych ina poboczu i oznakowanych przez ruskich że „na złom” Edytowane 30 Lipca 2023 przez Thalgonis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) 13 godzin temu, Greif napisał: Klasyczny babol w Dragonie- spasowanie zasobników względem góry kadłuba... do bani. Na forum mała sensacja-dwa tego typu model w jednym czasie Nie pasuje góra z dołem. Jest to dosyć trudne do korekty. Generalnie fajny model. Edytowane 30 Lipca 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Prawa strona (tylne drzwi specjalnie uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Sierpnia 2023 Share Napisano 1 Sierpnia 2023 Podoba mi się Maciek Twoje tempo. Model zaczęty w niedzielę, w środę już zapowiada się galeria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Rafał B napisał: Podoba mi się Maciek Twoje tempo. Model zaczęty w niedzielę, w środę już zapowiada się galeria Jako emeryt mam od Was o wiele więcej czasu - no i nie mam tv w domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 22 godziny temu, Thalgonis napisał: Jako emeryt mam od Was o wiele więcej czasu - no i nie mam tv w domu Czyli krótko mówiąc, z nudów to robisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Wygląda całkiem fajnie. Podoba mi się. A czemu jednak drzwi zamknięte? Lewa gąsienica oczywiście do poprawy, ale zakładam, że to jeszcze nie koniec prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Dziękuję Drzwi będą otwarte - założone tylko do kalek. Gąski do lekkiej poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Czas na przedszkolne kolorowanki - czyli kredkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 9 Sierpnia 2023 Super Moderator Share Napisano 9 Sierpnia 2023 i jednak nic nie zrobiłeś z zasobnikami... szkoda , kłuje w oczy taki babol w sklejaniu, z ciekawostek to ta wersja była jednostrzałówką, po oddaniu strzału uciekano z pozycji bo drugi był ryzykowny w razie ostrzału robił się durszlak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2023 Tak a à propos daszka ausf. a, b, c ausf. d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 19 Sierpnia 2023 Super Moderator Share Napisano 19 Sierpnia 2023 no skoro udajesz że nie widzisz babola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi