Ostach Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Lepiej lepiej. Mój jest praktycznie w ogóle nie szpachlowany. Na zdjęciach widać ogromny dół na górze kadłuba. Lotki na pewno odetniesz bez problemów. Stery kierunku to może być problem i trudno może być je odcinać bo tam w środku jest pusta przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 widac bo widac, ale ja niestety straszne smugi aerografem robię :( nie wiem czemu, na minimum podajnik ustawiam a i tak kupa farby leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Oto zbliżenia: Wstyd mi trochę, tak brzydko to jest zrobione :/ Na aerografach się nie znam więc Ci nie pomogę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 a ty malowałeś pędzlem? oO dzięki za fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Tak, pędzlem. Farby to akryle Model Master ale jakie konkretnie to Ci nie powiem bo nie pamietam. Ale i tak chyba nie są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 ja humbrolkami =) a przejscia miedzy maskowaniem? mascolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Plamy są z ręki pędzlem oczywiście - niczym nie maskowane. Taka chałturka trochę, ale co tam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 rachu ciachu =) ale ta duża przerwa faktycznie, słabo dopasowane :/ ale szpachla i good =] przt okazji dokleiłem pare dupereli w lukach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 b oładnie do szarego mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Po co przykleiłeś teleskopy do drzwi luku? Nagimnastykujesz sie przy malowaniu. Chyba, że najpierw postawisz na kołach. Odtwórz linie na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 instrukcja rox x]dam rade ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 nowe foteczki :> przykleiłem osłonki wlotów powietrza z przodu, wyszlifowałem łącznia i "wymontowałem" teleskopy. osłonki i cwiartki kadłuba...tragedia na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Chyba skutecznie się do tego modelu zniechęcam. Szpachli tu idzie chyba na kilogramy :( a spodziewałem się lepszego spasowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Myślę, że to kwestia dobrego klejenia - jak źle skleisz to masz nierówno i trza szpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 lucas-niedobijaj szpachla niezbędna była przy osłonkach, wnętrzach wlotów, na środku i na laczeniu kadłuba z przodu. cała reszta to względy stylistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 (edytowane) u mnie w sumie nic nowego =) wyszlifowałem dokładnie owiewki i są już gładziutkie(pod palcem czuc nierownosc, ale to pod farbą zniknie) i co chyba istotniejsze musiałem usunąc budyń z luków :( niestety, farba własnej roboty się zgranulowała i nie ma jej jak nakładac =( pod kółkami zostanie natomiast budyniowaty sorrki za jakosc, zostawiłem aparat na ślubie i nie odnalazłem x] Edytowane 28 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 dziuba, zmień proszę linki na thumbnails, tak jak ImageShack proponuje. Inaczej Twój post wyląduje w koszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 dziuba, zmień proszę linki na thumbnails, tak jak ImageShack proponuje. Inaczej Twój post wyląduje w koszu... wczoraj działało..sorry, zmienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 O wiele lepiej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 O wiele lepiej. Dzięki niema problemu x] moze jeszcze cos dot. modelu? nikt nic nie pisze na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Przy tym modelu więcej prac rzeźbiarskich niż modelarskich Co to za firma? Wnęki są pomalowane na kolor ostateczny? Na razie niewiele można napisać... ja akurat nie przepadam za tą maszyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Dziuba, a po co pisac skoro tobie powiewa co kto pisze na temat twojej produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 Przy tym modelu więcej prac rzeźbiarskich niż modelarskich Co to za firma? Wnęki są pomalowane na kolor ostateczny?Na razie niewiele można napisać... ja akurat nie przepadam za tą maszyną Italieri. Tak, wnęki są już ostatecznie pomalowane i o ile nic się nei stanie takie pozostaną =) apropo, skapnąłem się, że źle skleiłem ten środek wlotu powietrza :p natopmiast ładniej to wyszło niż oryginał z instrukcji i chyba poprawniej =) @Ari: nie może mi wisciec, bo nikt nic nie pisze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 (edytowane) To jakiś koszmar ten model! To jest Italerii ?? Brrrr, już wiem za jaki model się NIGDY nie zabiorę Przecież tam jest więcej szpachlówki niż plastiku !! Czekam na dalsze efekty prac - jestem niezmiernie ciekawy efektu finalnego. Edytowane 28 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 wywalić - dwa razy mi 'wbiło' posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi