Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Witam, za czołem budowę, ciężarówki tak jak w temacie. do iveca podpięta będzie naczepa z zestawu "Topas". Iveco jako iż nowe nie jest, mam zamiar przybrudzić i dać trochę rdzy, jako ślady eksploatacji. Jeszcze nie mam konkretnego pomysły co do malowania, wiem że na pewno dam instalacje, ale tu potrzebne będą fotki( o co zwracam się do was) Cysterna tez będzie biała, ale nie będzie przewozić paliwa tylko spirytus . Fotki dawał będę mam nadzieję regularnie co tydzień w niedzielę albo w piątek. Na razie fotek nie mam, ale postaram się, jeszcze dzisiaj zrobić i wrzucić na forum. Co do cysterny z zestawu "Topas" mam dafa i zamierzam zrobić go z wywrotką, ale nie mam kompletnie pomysłu na jej wykonanie. Malowanie mam (firma gdzie jeździ tata, nawet taki sam daf) i wymiary zdobędę już niedługo, ale potrzebuje jakiegoś pomysłu na wykonanie naczepy. Ale to nie w tym temacie tylko jak już zacznę robić Dafika, myślę ze nie długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Witam zapowiada się fajna relacja Zasiadam w pierwszym rzędzie widowni Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Znalazłem, Iveco będzie miało barwy firmy "Jonker Veendam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Fajny, też siadam i oglądam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Truckerek93 czy to czasem nie fotka z wettringera? xD . Tam kolega takiego samego sklejał. Życzę powodzenia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Września 2008 Autor Share Napisano 5 Września 2008 Nie fotka z Wagi Ciężkiej, a możesz podać link to tej relacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Września 2008 Share Napisano 5 Września 2008 Proszszszsz xD : IVECO TS II JONKER Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Małe pytanie do tych co robią instalację pneumatyczną i elektryczną: 1. Ma ktoś może zdjecia okablowania ramy w/w modelu? 2. Czy przed przyklejeniem, żyłki wędkarskiej robicie dziurkę/otworek, jeżeli tak tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Wiertarką z malutkim wiertłem, miniwiertarką lub miniszlifierką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Mirku, dobra, ale jaka wielkość tego wiertła, bo takie co ja mam to jest duże niby 0,1mm ale jakaś duża dziurka wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 1.http://www.allegro.pl szukasz sobie autka, patrzysz czy jesteś w stanie tam dojachać, jeżeli tak, dzwonisz do gościa i mówisz, o co chodzi, jak dobrze będziesz gadał gość się zgodzi, przynajmniej mi nikt jak na razie nie odmówił. Nie sprawdziłem tego linka, ale może tu coś znajdziesz. http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_brochures/iveco/ 2.Osobiście nie wiem jak można robić dziurki szlifierką, ale ja używam do tego wierteł odpowiadających grubości żyłki lub drutu, którego używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Dzięki, link się przyda. A teraz fotki co zrobiłem Na razie tyle resztę dam jak wrócę, bo muszę szybko wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Paweł zrobiłeś błąd taki sam jak ja. Tam gdzie jest ta poprzeczka w ramie powinneś zrobic odwrotnie bo ci puźniej zderzak nie będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 A ja mam tak samo tą poprzeczkę jak Truckerek93 i mi wszystko ładnie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 No już jestem, dzięki temu ze mnie nie było obfociłem naczepę firmy Inter Cars (wywrotkę) podniesioną, jak by ktoś potrzebował to pisać, założę temat w Walkaround. Koniec paplania jak dzisiejszy operator "deta" czas do roboty, daję fotki: Proszę nie patrzeć, na czarne linie na kabinie, bawiłem się ale zostanie to zamalowane, jeszcze dzisiaj. Co do szpachli jest położona ale jeszcze nie szlifowana, może, a raczej na pewno, to po szlifuję. I przepraszam za fotki ale pogoda nie dopisała, a staram się jak mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 Tak temat pod temat/post pod postem, ale sorki, wpadłem na pomysł aby kable najpierw domontować do dekli zaworowych, a potem pozaginać, i delikatnie przykleić do pompy. To taki inny pomysł tego co napisał Jarek w temacie Bilonza. P.S czy pompa paliwa, ma być pochylona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Dobra małe update: fotki są jakie są, innych na razie nie mam. Co do tego jednego srebrnego dekla będzie zamalowany. A silnik malowany 302 z revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Fajnie,a czemu tylko jedna pokrywa jest pomalowana?No chyba że silnik jeszcze nie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 NI pokrywy będą w czarnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Na razie git.Tylko jak robisz zdjęcia staraj się gdzieś indziej element kłaść bo tak to taki "zamęt" się robi tu jakiś nożyk, tam kółeczko, zdjęcie wychodzi takie byle jakie. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Najlepiej kupić brystol białego i na jego tle cykać fotki, albo beżowego, ale głównie chodzi o jednolitość tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Wiem, wiem, ale akurat miałem wenę na zdjęcia, a co do brystolu to muszę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 czysta kartka papieru i chaos zniknie, element bedzie lepiej widoczny.czy calosc zostawisz w tym kolorze czy bedziesz malowal skrzynie i inne elementy na inny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Mam zamiar, albo trochę przybrudzić, ale czarny kolor, nie za dużo będzie widać, albo dodać rdze tu i ówdzie. Ale raczej te dwie wersje naraz tylko z umiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Mały updejt: Silnik na ramie, pomalowany, to "podrapane" miejsce to miejsce do przyklejenia skrzynki akumulatorów i filtru powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi