zaruk Napisano 28 Października 2023 Share Napisano 28 Października 2023 Naciągi firmowe, czy hołm mejd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 28 Października 2023 Share Napisano 28 Października 2023 18 minut temu, zaruk napisał: Naciągi firmowe, czy hołm mejd? Aj łoz abałt tu esk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 28 Października 2023 Autor Share Napisano 28 Października 2023 (edytowane) Naciągi firmowe z zestawu Tamki. Na home majd jestem chyba za słaby Edytowane 28 Października 2023 przez Polosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 29 Października 2023 Autor Share Napisano 29 Października 2023 Biały kolor położony 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 Czy i jakiego koloru planujesz wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 1 Listopada 2023 Autor Share Napisano 1 Listopada 2023 Baza zrobiona. Jescze kilka korekt i podmalowań i lecę z lakierem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 1 Listopada 2023 Autor Share Napisano 1 Listopada 2023 28 minut temu, kozborn napisał: Czy i jakiego koloru planujesz wash? Wash będzie pewnie szary ewentualnie brązowy. Tak myślę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 Fajnie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Listopada 2023 Share Napisano 1 Listopada 2023 Bardzo ładnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Listopada 2023 Share Napisano 2 Listopada 2023 W dniu 30.08.2023 o 20:54, Polosss napisał: Zdjąć bedzie ciężko ale moge go wyciąć Ja zrobię taktyczną przypominajkę w tym miejscu, jeszcze nie jest za późno Będziesz jeszcze picował przejścia kolorów? Na moje oko zbyt rozmyte...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 2 Listopada 2023 Autor Share Napisano 2 Listopada 2023 10 godzin temu, jachud3 napisał: Ja zrobię taktyczną przypominajkę w tym miejscu, jeszcze nie jest za późno Będziesz jeszcze picował przejścia kolorów? Na moje oko zbyt rozmyte...? Przejścia są jeszcze do poprawki. Nie wiem dlaczego ale spory odkurz mi się robił dlatego te przejścia takie rozmyte. Wcześniej tego nie miałem. Ostatnio czyściłem aero wraz z pozostałymi akcesoriami i nie wiem czy nie zamieniłem igły lub dyszy z innym rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 Lakier położony. Jak będzie czas to jutro pójdą kalki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 05:55, jachud3 napisał: Ja zrobię taktyczną przypominajkę w tym miejscu, jeszcze nie jest za późno Będziesz jeszcze picował przejścia kolorów? Na moje oko zbyt rozmyte...? Mały update prac. Kalki położone i zabezpieczone lakierem gloss. Wyciąłem pierścień na silniku, którego nie było w historycznych egzemplarzach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Listopada 2023 Share Napisano 29 Listopada 2023 Coraz lepiej, już bliżej niż dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Fajnie wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Zrobiłem szary wash, przymiarka na sucho. Zakładam że śmigło było wykonane z drewna chyba, że się mylę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Godzinę temu, Polosss napisał: Zakładam że śmigło było wykonane z drewna chyba, że się mylę Jak najbardziej było metalowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Czyli można zrobić odpryski farby i metal pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 11 godzin temu, Polosss napisał: Czyli można zrobić odpryski farby i metal pod spodem Z baaardzo dużym umiarem. To śmigło na zdjęciach bywa brudne, nigdy nie obite lub otarte. Farba była bardzo dobra. Jeśli są już obicia, to tylko na krawędzi natarcia łopaty śmigła i bardzo delikatne. Nie poszalejesz . Na zdjęciu przykład naprawdę mocnego zużycia z uszczerbkami włącznie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Pomyśl, czy nie odpuścić tych obić. Twój egzemplarz prawie nie zniszczony, a tu metal na śmigle... Miałbym uwagę dotyczącą farfocli widocznych na przedniej części kadłuba i osłonie silnika po lewej (tyle pokazują bliższe kadry). Nie wyglądają korzystnie, może spróbujesz je trochę zeszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Jeśli już obicia, to tylko kredka. I to nawet jasnoszara, a nie srebrna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Godzinę temu, zaruk napisał: Pomyśl, czy nie odpuścić tych obić. Twój egzemplarz prawie nie zniszczony, a tu metal na śmigle... Miałbym uwagę dotyczącą farfocli widocznych na przedniej części kadłuba i osłonie silnika po lewej (tyle pokazują bliższe kadry). Nie wyglądają korzystnie, może spróbujesz je trochę zeszlifować? Farfocle ogarnięte. Obić nie będę robił prawie w ogóle choć chcę dość zmęczyć cały model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 Poszedł matowy lakier i brudzenie. Co myślicie o płatowcu i odbarwieniach od soli morskiej? Może być tak jak jest czy coś zmienić? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Grudnia 2023 Share Napisano 3 Grudnia 2023 Same przebarwienia - jak dla mnie - mogą być choć Bóg mi świadkiem, że nigdy nie oglądałem steranego służbą Miecznika. Zwłaszcza dół płatów mi się podoba. Nie za bardzo natomiast rozumiem wpuszczenie jasnego łosza w szpary między lotkami, a płatami. Tam była szpara, jej obecność zaznaczyłbym wpuszczając tam ciemny barwnik. Nie wiem, czy dobrym pomysłem jest brudzenie dolnych powierzchni nad kołami. Tak, jakby ten samolot startował z polowego lotniska (chyba, że taki chcesz robić, ale jak rozumiem z pudełka, ma to być egzemplarz z lotniskowca). Jeśli startował z pokładu, to ziemi bym się tam nie spodziewał. Ciągnij dalej - będzie torpeda, czy te rakietki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2023 8 godzin temu, zaruk napisał: Same przebarwienia - jak dla mnie - mogą być choć Bóg mi świadkiem, że nigdy nie oglądałem steranego służbą Miecznika. Zwłaszcza dół płatów mi się podoba. Nie za bardzo natomiast rozumiem wpuszczenie jasnego łosza w szpary między lotkami, a płatami. Tam była szpara, jej obecność zaznaczyłbym wpuszczając tam ciemny barwnik. Nie wiem, czy dobrym pomysłem jest brudzenie dolnych powierzchni nad kołami. Tak, jakby ten samolot startował z polowego lotniska (chyba, że taki chcesz robić, ale jak rozumiem z pudełka, ma to być egzemplarz z lotniskowca). Jeśli startował z pokładu, to ziemi bym się tam nie spodziewał. Ciągnij dalej - będzie torpeda, czy te rakietki? Dziękuję za rady Będzie torpeda i puste podwieszenia pod skrzydłami ale bez szyn do rakiet. Co do tego brudzenia dolnych powierzchni nad kołami - to nie miał być brud z kół tylko z mechanizmu składania skrzydeł, może niefortunnie użyłem tam brązów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi