copycat Napisano 13 Września 2023 Napisano 13 Września 2023 Zanim zacznę pokraki, których trochę kupiłem ostatnio, czas skończyć to co zalega na półkach. Tajfun jest w największym stanie zaawansowania, w sumie to tyle jeśli chodzi o to co w pudełku. Chcę dorobić trochę widocznego na zewnątrz okablowania i chyba tyle, może jakieś s-f bo na zdjęciach to głównie takie paradne. Tak to wygląda. W sumie miałem kupić Tigra, ale mus zakupu mnie ogarnął podczas wystawy. No i mam co mam. Jeśli ktoś chce kupić Tajfuna to raczej nie Menga- fatalne detale, RPG wygląda lepiej. RPG ma np. schodki z blaszki, w Mengu wypada chociażby nawiercić te plastikowe klocki. Z daleka pewnie będzie cieszył oko, ale drugi raz wolę kupić model wcześniej wybrany i miarę przemyślany. Malowanie pudełkowe, myślałem o pustynnym, ale nie mam żadnej referencji. Mam zdjęcia jednego z Ukrainy, ale to inna wieża i coś tam na boku, tu model Zwezdy pasuje i chyba któryś RPG. 1 Cytuj
makinen Napisano 14 Września 2023 Napisano 14 Września 2023 Efektowne są te pojazdy, ale kolejka u mnie długa.... Cytuj
copycat Napisano 4 Sierpnia Autor Napisano 4 Sierpnia Czas zainwestować w namiot bezcieniowy, model po washu. Bolą schodki, wymienię je na drucik, Mengowskie są za grube. 2 Cytuj
bulik58 Napisano 5 Sierpnia Napisano 5 Sierpnia (edytowane) W dniu 13.09.2023 o 21:39, copycat napisał: Mam zdjęcia jednego z Ukrainy, ale to inna wieża i coś tam na boku, tu model Zwezdy pasuje i chyba któryś RPG Czy trafiły na front tego nie wiadomo mogą za to być w użyciu na zapleczu , były krótkie filmiki chyba przed 2 i 3 laty z przejazdu w strefie działań paru pojazdów nie oznakowanych i różnie opisane ale sam filmik był identyczny w obu przypadkach . Fotka natomiast miała swoją premierę przed 3 laty . Różnice między RPG i pozostałymi firmami wynika z faktu iż ten pierwszy to prototyp ( np.wieża właśnie ) a pozostale byly produkowane w niewielkich ilościach gdyż i one miały swoich następców. Bez wieżowy przypomina 1 pojazd zdobyty przez ukraińców w wersji sani. Kolejną fotkę jak i filmik z sprzed 3 lat masz poniżej Typhoon-VDV: Russian Airborne Assassins Arrived Ukraine YouTube · European Defense P.S. Nie dawno pokazano filmik z pojedynku Drona i Tajfuna , kiedy zostal nagrany nie wiadomo gdyż obie strony stosują różne chwyty propagandowe Ukrainian military destroys rare Russian Typhoon armored ... gwaramedia.com Ukrainian military destroys rare Russian Typhoon armored ... Edytowane 5 Sierpnia przez bulik58 Cytuj
copycat Napisano 5 Sierpnia Autor Napisano 5 Sierpnia 2 godziny temu, bulik58 napisał: krótkie filmiki chyba przed 2 i 3 laty z przejazdu w strefie działań paru pojazdów Widziałem je, co prawda dopiero kilka dni temu, ale to też RPG, a nie MENG. Więc nie będę robił nic z konfliktu, dorzucę figurki od Chińczyka, jakaś podstawka i tyle. Cytuj
bulik58 Napisano 5 Sierpnia Napisano 5 Sierpnia 40 minut temu, copycat napisał: Widziałem je, co prawda dopiero kilka dni temu, ale to też RPG, a nie MENG. Więc nie będę robił nic z konfliktu, dorzucę figurki od Chińczyka, jakaś podstawka i tyle. Te pojazdy opisywano rozmaicie np. jako będące w drodze na front , jako pojazdy ochrony sztabów itp, Ten ze zdjęcia może być jednym z tych sfilmowanych pojazdów, podobna sytuacja była z KTO Bumierang i T-14 Armata wielu widziało ale nikt zdjęć z frontu nie pokazał poza paroma zrobionymi nie wiadomo gdzie. Powodzenia w pracy z Tajfunem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi