Kudacior Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 (edytowane) W końcu po kilkudziesięciu godzinach klejenia model jest gotowy do malowania, niestety jak to trumpeter, nie obyło się bez brzydkich słów a niektóre części pasowały tak słabo, że czasami czułem się jakbym sklejał model tamiyi z lat 70. Model prosto z pudła, dodałem tylko gąski z zestawu menga t-72b3m i wyrzutniki granatów dymnych z abera. Edytowane 25 Września 2023 przez Kudacior 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 Spoko wyszło, ja mam model Zvezdy- tam wszystko pasuje. Farba khaki ukryje wszystkie braki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 (edytowane) 3 minuty temu, robertmodelarz napisał: Spoko wyszło, ja mam model Zvezdy- tam wszystko pasuje. Farba khaki ukryje wszystkie braki!!!! A jak się trzyma spasowanie u zvezdy? A dobra nie ważne, źle przeczytałem Edytowane 24 Września 2023 przez Kudacior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, Kudacior napisał: A jak się trzyma spasowanie u zvezdy? To nowy wypust -jak na Zvezdę to model nieco skomplikowany. Części dużo, ale wszystko gra i buczy. Zero szpachli i pilnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 24 Września 2023 Autor Share Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, robertmodelarz napisał: To nowy wypust -jak na Zvezdę to model nieco skomplikowany. Części dużo, ale wszystko gra i buczy. Zero szpachli i pilnika. Czyli jak miałbyś oceniać to zvezda prześcignęła już trumpetera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Września 2023 Share Napisano 24 Września 2023 1 minutę temu, Kudacior napisał: Czyli jak miałbyś oceniać to zvezda prześcignęła już trumpetera? Ne tak do końca, Trumpeter bazuje na uniwersalnych formach do czołgów rodziny T-72/90, Zvezda opracowała na jednej wannie kadłuba tylko T-90, Terminatora i T-90 MS. Poza tym nie ma blaszek i gąsienice są z odcinków. Coś za coś- cena trumpetera to dwa modele Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudacior Napisano 5 Października 2023 Autor Share Napisano 5 Października 2023 Mały update, model zmalowany i zaaplikowany wash, którego jeszcze będe musiał zmyć gdzie nie gdzie. I tak wiem, że t-90ms nie występują w zielonym camo ale jakiś to camo z expo nie bardzo mi siedzi dlatego zdecydowałem się na fikcyjne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 1 godzinę temu, wprzybylak napisał: Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Z tego konkretnego modelu Trumpetera, nie zrobisz, tego obwieszonego siatką anty-RPG. Dlaczego? A no dlatego, że T-90M (ten z siatkami), to modernizacja czołgu, będącego przedmiotem tego wątku, i wygląda podobnie, a jednak inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 Pytane wtrącone w ten wątek raczej ze względu na zbieżność tematu, chodzi mi o jeden element wozu nie koniecznie w tej konkretnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 12 godzin temu, wprzybylak napisał: Jakby z innej beczki, mianowicie chcę zbudować ten pojazd obwieszony "sieciami" dookoła wieży. Takie coś pojawiło się jakiś czas temu przynajmniej na pojazdach pokazowych. I tutaj moja prośbą, czy ktoś ma jakieś sugestie z czego je wykonać? Siatki przeciwkumulacyjne pasują idealnie od naszego Rosomaka wersja Green Devil firmy IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 6 Października 2023 Share Napisano 6 Października 2023 Tak się składa, że mam i nie planuję korzystać. Dzięki niezwłocznie przetestuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 7 Października 2023 Share Napisano 7 Października 2023 11 godzin temu, wprzybylak napisał: Tak się składa, że mam i nie planuję korzystać. Dzięki niezwłocznie przetestuję. Polecam warsztat kolegi x_bandit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wprzybylak Napisano 7 Października 2023 Share Napisano 7 Października 2023 Serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi